Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella



Wil je in een half uur aan tafel? Dan is deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella voor jou. Vers bladerdeeg voor hartige taart en quiches koop je in steeds meer supermarkten en is kant en klaar uit te rollen. Natuurlijk kun je ook diepvriesbladerdeeg gebruiken. Zorg dan wel dat die op tijd ontdooid is.

Ik gebruikte op de bodem van het deeg kant & klare gekarameliseerde uienchutney. Chutney of uienrelish is in steeds meer supermarkten of delicatessenwinkels te koop. Maar wil je die zelf maken dan kan dat natuurlijk ook.

Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Goed, we gaan aan de slag nu. Voor deze hartige taart heb je maar een paar ingrediënten nodig. Daarmee is het meteen een fijn budgetrecept.

Ingrediënten voor één plaattaart
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, in dunne ringen
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Bereidingstijd: 5 minuten – 15 minuten oventijd – 5 minuten afwerking

hartige taart mozzarella

Snel recept voor hartige taart

Rol het deeg uit en leg, met het papier eronder, op je bakplaat. Smeer de uienchutney gelijkmatig uit over de bodem van het deeg. Laat minimaal een centimeter van de rand vrij. Wil je dat dit randje mooi gelijkmatig omhoog komt tijdens het bakken? Zorg dan dat je met de achterkant van een mes een dunne rand rondom snijdt. Maar snijd niet volledig tot de bodem!

Halveer de tomaatjes en duw de zaadjes en het vocht uit de holtes. Zo voorkom je dat je deeg te zompig wordt. Leg de tomaatjes nu gelijkmatig op de uienchutney. Verdeel daar de uienringetjes over en tussendoor. Over de hele hartige taart rasp je, met een fijne rasp, royaal Parmezaanse kaas. Dus ook over de randen die je vrij hebt gelaten. Bak je plaattaart nu 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin.

Bladerdeeg plaattaart met tomaat

Nadat je de bakplaat uit de oven hebt gehaald laat je die heel even kort staan. In die tijd pluk je de buffelmozzarella en kleine stukjes. Rooster nu ook de pijnboompitten tot goudbruin. Vlak voor je aan tafel gaat leg je de mozzarella over de hartige taart, net als de rucola (zoveel je wilt) en bestrooi alles met pijnboompitten.

Lauwwarm vind ik deze hartige taart met tomaat en mozzarella het allerlekkerst. Eventuele restjes zijn de dag erna (op kamertemperatuur) ook super voor in de lunchtrommel.

vega hartige taart

Gepubliceerd op 13 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.