Salade Niçoise



Er zijn heel veel verschillende varianten van de klassieke salade Niçoise, die heerlijke maaltijdsalade met vis, groente en ei. Dit is de mijne. En die is bij uitstek geschikt om op warme dagen te eten. Je maakt alles van tevoren klaar, zodat je zo min mogelijk gedoe hebt in de keuken. Wij eten onze salade Niçoise wel liefst op kamertemperatuur. Op die manier komen alle smaken nóg beter tot zijn recht.

Salade Niçose is ook zo’n maalijdsalade die het goed doet bij jongere eters. Ze kunnen eruit pikken wat ze lekker vinden. Dit is hoe ik mijn Niçoise het liefst maak.

Maaltijdsalade voor vier personen
1 zak rucola
500g krieltjes, in stukken
500g sperzieboontjes, afgehaald en gehalveerd
100g zongedroogde tomaatjes
2-3 tl kappertjes
100g zwarte olijven
4 eieren, hardgekookt
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)

voor de honing/mosterddressing
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl  Dijon mosterd
2 tl citroensap
zout & peper

Salade Niçoise

Kook de krieltjes en sperziebonen beetgaar in gezouten, kokend water. Giet af en spoel even koud af. Laat dan goed uitstomen. Kook in dezelfde tijd je eieren, in 8 minuten, laat onder koud water schrikken, pel en halveer ze.

Salade Nicoise

Maaltijdsalade met groente, vis en ei

In een hele grote kom gaat nu de rucola. Daarop de afgekoelde aardappeltjes, boontjes, tomaatjes, kappertjes, olijven en uitgelekte tonijn. Hussel dit goed door elkaar en doe er dan de dressing over. Ik had een fles kant & klare honing-mosterddressing nog staan, maar die kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken.Meng daarvoor de genoemde ingrediënten tot een dressing en giet die over de salade. Garneer de salade met partjes gekookt ei en serveer met lekker knapperig stokbrood.

Gepubliceerd op 3 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.