Turkse pizza met lamsgehakt



Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.

De eerste keer dat ik zelf een lahmacun maakte, zoals een Turkse pizza eigenlijk heet, was dat met een recept uit het Amsterdam Kookboek.

Dit recept voor Turkse pizza is een aangepaste versie daarop en die is mogelijk nóg lekkerder!

Turkse pizza is heerlijk als snack tussendoor of serveer bij een kom soep als lichte maaltijd. Vers zijn ze wel echt het allerlekkerst, dus niet te lang van tevoren maken!

Voor vier personen

voor het deeg

275 gram bloem
3 gram zout
150 ml handwarm water

Mix deze ingrediënten en kneed dit in tien minuten tot een soepel deeg. Dat kan met de hand of met je mixer met deeghaken.

Laat je bol deeg dan 10 minuten rusten. Verdeel het deeg nu in vier bolletjes van ongeveer 100g en laat die, afgedekt, op het aanrecht een goed uur rusten (of 2-3 uur in de koelkast). Je hebt nu genoeg tijd om de saus voor de Turkse pizza te maken.

Saus voor op de Turkse pizza

1 tomaat (100g)
1 grote sjalot (75g)
½ rode paprika (100g)
200g lamsgehakt
½ tl zout
1 tl gedroogde tijm
½ tl gemalen komijn
1el verse peterselie, fijn gehakt

Verder nodig: blender of staafmixer – oven voorverwarmen op 250C – als je hebt is een pizzasteen handig om te gebruiken

Turkse pizza met lamsgehakt

Als je je deeg voor de Turkse pizza gemaakt en voorbereid hebt is het tijd om de vulling te maken. Doe de tomaat, sjalot, paprika in een blender en maal fijn tot een pasta. Doe dit in een grote kom en meng daar het lamsgehakt door. Breng nu op smaak met zout, tijm, komijn en peterselie.

Lahmacun

Rol de bolletjes deeg zo dun mogelijk uit en verdeel dan een vierde van de saus erover. Herhaal dit met de rest van het deeg en de saus. Heb je een pizzasteen zorg dan dat die is mee verwarmd bij het voorverwarmen van de oven. Anders leg je ze op een ingevet bakblik. Je wilt een krokante bodem van je lahmacun namelijk.

Bak de pizza’s nu in ongeveer 6 minuten af. Dat zal per oven verschillen, dus blijf erbij. Beleg je Turkse pizza nu met reepjes ijsbergsla en saus naar keuze. Wij hadden knoflooksaus en wat sriracha saus, maar die is pittig dus niet geschikt voor kinderen.

Gepubliceerd op 29 mei 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!