Bokkenpootjes



Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien

In het Volkskrant magazine van afgelopen weekend zag ik een recept voor bokkenpootjes van Yvette van Boven voor de klassieke versie. Maar omdat ik nog ruby chocolade in huis had besloot ik er een eigentijdse versie van te maken. Het resultaat was héérlijk!

Voor ongeveer 20-24 koekjes (klein formaat)
3 eiwitten
125g fijne suiker
100g amandelmeel
25g bloem
50g amandelschaafsel
100g Ruby chocolade
2-4 el aardbeienjam

Verder nodig: spuitzak met glad mondje – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten oventijd + 10 afwerking

Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien

Klop met een mixer de eiwitten tot stijve pieken, en terwijl je klopt gaat er beetje bij beetje de suiker bij. Iedere keer tot het helemaal is opgenomen. Meng in een kom het amandelmeel en de bloem en spatel dat door je stijfgeslagen eiwit. Doe dit alles in een spuitzak

Bokkenpootjes recept

Spuit nu, op een bakblik dat je hebt voorzien van bakpapier, rechte koekjes van ongeveer 5-8 cm lang. Zo gelijkmatig mogelijk. Houd wat ruimte tussen de koekjes. Als je ze hebt gespoten verkruimel je over de bovenkant wat amandelschaafsel. Bak ze nu ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf erbij, want ovens verschillen dus misschien hebben ze korter of juist iets langer nodig. Je wilt niet te gekleurde koekjes namelijk.

Ruby chocolade

In de tussentijd smelt je de chocola au bain-marie. Haal de bakplaat uit de oven en met een taartschep haal je voorzichtig de koekjes van het bakpapier. Laat ze op een rooster even afkoelen. Doe dan op één helft een dunne laag jam en leg er een tweede koekje tegen aan. De uiteinden doop je in de gesmolten chocola. Laat goed uitdruppen, want je wilt niet een te dikke laag. Leg terug op het rooster en laat de chocolade helemaal hard worden.

Dit zijn geen bewaarkoekjes, dus je hebt een prima excuus voor een grote pot thee en volop genieten van je zelfgebakken bokkenpootjes!

Gepubliceerd op 26 mei 2020


4 reacties

  1. Gerdine Veldstra schreef:

    Bokkenpootjes met ruby chocolade heb ik voor Valentijnsdag gemaakt. Met witte chocoladeganache ertussen. Ook een heerlijke combi😃

  2. Charlotte schreef:

    Oh oh wat ontzettend lekker!! Zal ik dan toch nog een keertje “zondigen” en dit recept maken… ? Ziet er heel goed uit en smaakt vast hemels 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!