Vegetarische curry met kikkererwten



Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!

Je kunt niet genoeg curry recepten hebben wat mij betreft. Dit is een super makkelijk recept voor een milde, vegetarische Korma curry. Je kunt er eigenlijk al je restjes groente in verwerken.

Deze vegetarische curry staat ook nog eens in een half uur op tafel! Dit is hoe ik ‘m heb gemaakt.

Voor vier personen

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2el zonnebloemolie
  • 1 duimgroot stuk verse gember, geraspt
  • 2 puntpaprika, in ringen
  • 250g mini tomaatjes, gehalveerd (zaadlijst eruit geduwd)
  • 200g verse spinazie
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes (incl stam)
  • halve venkel, flinter dun gesneden
  • 1 blik kikkererwten à 400g (afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 potjes Korma pasta (Patak’s)
  • 100 ml water
  • 1 blik à 400g kokosmelk (Fair Trade)
  • ½ limoen, sap naar smaak
  • optioneel: verse koriander, naar smaak
  • voor erbij: Naan en gekookte rijst (volgens gebruiksaanwijzing bereid)

Bereidingstijd: 25 minuten

vegetarische curry

Vegetarische curry met kikkererwten

Als basis voor je curry verwarm je eerst de olie en fruit hierin de sjalot, knoflook en gember 8 minuten aan. Dan de paprika erbij en op iets hoger vuur 5 minuten bakken, terwijl je regelmatig omschept. Nu gaan de paste pots erbij, als ook 100ml water, laat dit even op hoog vuur verdampen. Dan de kokosmelk, venkel en broccoli erbij en dit 10 minuten zachtjes laten koken.

Restjes groente opmaken

Je kunt in principe iedere groente gebruiken die je nog hebt liggen. Ik had toevallig nog venkel en broccoli liggen. Maar denk ook eens aan bloemkool of een andere stevige groente. Net wat je wil. Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe en warm vijf minuten mee. Breng op smaak met limoensap en voeg nu in handjes de spinazie toe en laat die slinken in de warme curry. Zoveel je wilt. Serveer met Naan en gekookte rijst. Garneer, als je er van houdt, met verse koriander.

 

Gepubliceerd op 25 mei 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.