The Curry Guy Easy – review



Voor het eerste boek van The Curry Guy (die review lees je hier) moest je echt even de tijd nemen voor de recepten en gerechten die er in staan. Dit tweede boek biedt snellere en makkelijkere recepten. Hoera!

Want waar je je voorheen misschien liet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten en de ogenschijnlijk ingewikkelde manier van koken, laat dit boek je zien dat het allemaal niet zo verschrikkelijk ingewikkeld hoeft te zijn. En dat is goed nieuws. Want de Indiase keuken is héérlijk!

The-Curry-Guy-Easy_.jpg

The Curry Guy Easy

Net als in het vorige boek staan er ook in dit boek héél veel recepten, 100 om precies te zijn. Met de versimpelde versie van de basiscurrysaus kun je heel gemakkelijk veel van de klassieke Indiase currygerechten maken. In het vorige boek stonden ook zelfgemaakte specerijenmengsels. Dit boek laat zien dat ook met kant en klare mixen je de recepten kunt maken.

Tips om tijd te besparen

Het boek start met een gedegen uitleg. Zeker als je niet zo thuis bent in de Indiase keuken is het goed om die paar pagina’s door te nemen voor je begint. Ook worden er een aantal tips gegeven om het koken nóg sneller te doen, met behulp van wat smokkeltips.

Indiase recepten

Waar je ook trek in hebt, er is wel een recept voor. Voorgerechten, topcurry’s, klassieke curry’s, vis, vegetarisch, bijgerechten, noem maar op! Het fijne is ook nog eens dat de Indiase keuken veel meer kidsproof is dan je zou denken. Het hoeft niet allemaal mega pittig te zijn. Voor wie dat wel wil zijn er trouwens ook meer dan genoeg recepten.

Koken uit The Curry Guy easy

Ik maakte als eerste de Saag Paneer uit het boek. Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Paneer is een Indiase kaas die ook in de Nederlandse supermarkten steeds vaker te vinden is. Als je voor het eerst iets uit de Indiase keuken maakt is dit echt een topper. Heel makkelijk en ook nog eens mild gekruid. Wij aten het met rijst als hoofdgerecht. Je kunt het ook als bijgerecht doen als je meerdere recepten uit het boek wilt maken. Het recept vind je vandaag in ieder geval op Smulpaapje

De makkelijke Indiase keuken thuis

The Curry Guy Easy is echt een boek om mee aan de slag te gaan als je op een niet te moeilijke manier thuis met de Indiase keuken aan de slag wilt. Toegankelijke receptuur, goed uitgelegd en ook dit boek is prachtig gefotografeerd. The Curry Guy Easy wordt in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 20,95 en is in de boekhandel en online te koop.

 

 

Gepubliceerd op 6 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.