Review Pastabijbel – Roberta Pagnier



Na mijn teleurstellende ervaring met Eataly reageerde Roberta Pagnier via mijn Instagram dat ze haar eigen pastabijbel (natuurlijk) wél van harte kon aanbevelen. Dat was een gevalletje ‘challenge accepted’, dat snap je.

En ook meteen een schot in de roos. Want al bij het eerste doorbladeren liep het water me in de mond. Met recht een pastabijbel te noemen. Wat een feest!

pastabijbel.jpg

Pastabijbel van Roberta Pagnier

En dat is precies wat je wil dat een kookboek oproept. Een onaf latende stroom aan oh’s en ah’s en ‘ja die wil ik, allemaal, maken’ gevoel! En precies dat is wat de Pastabijbel te weeg brengt. Geen gedoe, geen poespas of fratsen, maar gewoon heel veel, lekkere en maakbare recepten. Bellissimo!

Kookbijbel voor de Italiaanse keuken

In het boek vind je maar liefst 115 recepten met pasta. Maar voor je van start gaat eerst een uitvoerige introductie in de wereld van zelf pasta. Welke soorten er zijn, de geschiedenis ervan maar ook hoe je zelf verse pasta maakt. Stap voor stap gefotografeerd en werkelijk alle denkbare pastasoorten staan er in!

Pasta recepten

En dan natuurlijk de recepten met pasta. Ook daar staan er werkelijk oneindig veel van in. En met iedere pastasoort die je maar kunt bedenken. Want verschillende sauzen vragen om verschillende soorten pasta.

De intro is kort maar krachtig. De ingrediëntenlijst overzichtelijk. De bereidingswijze duidelijk en de vele foto’s (door Simone van den Berg, gestyled door Alexandra Schijf) zijn stuk voor stuk prachtig. Serieus, als je van dit boek geen trek krijgt weet ik het ook niet meer 😉

Lasagna alla bolognese

Het was lastig kiezen wat te maken, maar uiteindelijk maakte ik de lasagne alla Bolognese uit het boek. Hoewel ik die wel maakte met verse pastavellen die ik kocht, want zieke man thuis en geen tijd/zin om verse vellen te maken. Het resultaat was er niet minder van.

De lekkerste lasagne ooít was het oordeel aan tafel. En ja, het is even wat werk maar zó de moeite waard. Ik deel het recept vandaag met je!

Must have

Kort gezegd, dit boek is een must have voor iedere pastaliefhebber. Zo simpel is het. Kopen, heel veel gaan gebruiken en écht genieten van de Italiaanse keuken.

De Pastabijbel wordt uitgegeven door Carerra Culinair, kost € 29,99 en is in de lokale boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 1 januari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.