Mexicaanse tonijnsalade voor burrito’s of quesadilla’s



Tonijnsalade op z’n Mexicaans

Vorige maand kreeg ik een pakketje toegestuurd met nieuwe Mexicaanse producten. Normaliter ben ik niet zo van de potjes, maar in deze zit niks geks en het maakte me nieuwsgierig. Het resultaat bleek vele malen lekkerder dan gedacht.

En de tortilla’s van het merk La Morena zijn oprecht de lekkerste die ik tot nu toe geproefd heb (anders dan mijn eigen verse tortilla’s natuurlijk 😉 De burrito bleek ook voor in de prima lunchtrommel de dag erna. Oh en voor de zekerheid, dit is géén gesponsord artikel!

Voor 4 personen
2 blikjes tonijn (á 160g) (ik gebruik Fishtales), uitgelekt
1 ½ rode paprika, in kleine blokjes
1 blik chilibonen (á 400g)
150g mais (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
200g tomaat, in blokjes
2 avocado’s, in blokjes
2 lente uitjes, in dunne ringetjes
3el Red Mexican salsa (La Morena)
½ tl gemalen komijn
½ tl zout
½ tl gemalen chipotle
sap van ½ limoen
½ – 1 tl tabasco
1 pak tortilla’s (La Morena)

Optioneel: geraspte kaas (ik ben momenteel dol op de cheddar/mozzarella mix van Appetina) – nacho’s voor erbij

Mexicaanse tonijnsalade

Meng alle ingrediënten en proef of je de salade zo lekker vindt. Stel waar nodig de smaak bij met behulp van de kruiden en/of limoensap. Je kunt dit ook de avond van te voren al klaar maken. Beleg de wraps nu met de salade en rol op.

Tonijnburrito Smulpaapje

Burrito of Quesadilla

Als je de salade koud serveert is ‘ie al lekker. Maar voor een warme variatie doe je wat geraspte kaas op de tortilla, voordat je de salade erop doet. Vouw dubbel, en bak in een warme, droge koekenpan tot de kaas is gesmolten. Je burrito is nu een quessadilla geworden. Je kunt de burrito’s ook opgerold in een ovenschaal doen, de kaas erover heen strooien en dan in een warme oven even warm laten worden. Kortom, een multi inzetbaar recept!

Gepubliceerd op 19 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.