Koreaanse Bibimbap – geïnspireerd op Instock Cooking kookboek



Koken met restjes, het hoeft geen drama te zijn. In tegendeel zelfs. Je krijgt er onverwacht lekkere gerechten van. Zoals deze Koreaanse Bibimbap, geïnspireerd op het Instock kookboek.

Je kunt natuurlijk, afhankelijk van de restjes in de koelkast, je eigen versie maken. Maar de ingrediënten er speciaal voor inkopen is ook geen gek idee, zó lekker was ‘ie 😉

Voor 4 personen

250g Pandanrijst
25ml azijn
1tl suiker
1tl zout
zonnebloemolie
300g verse spinazie
1tl ketjap manis
250g kastanjeschampignons, in vieren gesneden|
1tl sesamolie
125g taugé
4 eieren

Optioneel

restjes kip
Atjar, naar smaak
sesamzaad
nog wat extra ketjap manis, of chilisaus/sambal naar smaak

Koreaanse Bibimbap

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Tegelijkertijd verwarm je, in een apart pannetje, de azijn met suiker en zout (niet laten koken!). Giet de rijst af en daarna het azijnmengsel bij de gekookte rijst. Laat, met de deksel op de pan, van het vuur af staan.

Rijst met heel veel groente

Zet een grote pan op met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin, op hoog vuur, de champignons goudbruin. Voordat je ze van het vuur afhaalt en in een bakje doet gaat de sesamolie erbij. Zet apart. In dezelfde pan, met nog een klein scheutje olie, bak je de spinazie. Hij hoeft alleen te slinken. Doe daar de ketjap bij. Bak tot slot 4 spiegeleieren, naar je eigen smaak.

Bibimbap volgens Instock

In een diep bord gaat nu wat rijst, daarbij de spinazie, champignons, kip, Atjar. Daarover heen wat sesamzaad en er boven op het gebakken ei. Breng, als je wilt, nog verder op smaak met ketjap, zoete chilisaus of sambal en meng het lekker door elkaar. Als dat niet creatief en smakelijk met restjes is 😉

Gepubliceerd op 24 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.