Review – Mag ik nog een hapje van Francesca Kookt



Lekker en zonder gezeur aan tafel. Welke ouder wil dat niet? Toch is de (op)voeding van kinderen qua eten voor menig gezin nog een avontuur, dat niet altijd zonder hobbels gaat. Francesca, zelf moeder van een inmiddels 5 jarige (heerlijke!) kleuter deelt in haar eerste boek haar eigen ervaringen op dit gebied met je.

Francesca wil ouders niet alleen een hart onder de riem steken, maar ook de helpende hand bieden. Dat doet zij – ook op haar blog – op haar geheel eigen wijze, met voorbeelden, praktische tips en recepten.

Mag ik nog een hapje?

Wat ik zo fijn vindt aan Francesca is dat ze weet dat ook zij niet hét antwoord heeft op slecht etende kinderen. Tegelijkertijd laat ze je wel zien wat er allemaal mogelijk is om eten met en voor kinderen leuker te maken. Inspiratie, geen ‘zo moet je het doen en dan lukt het’ verhalen. Maar tips, eigen ervaringen en goede voorbeelden.

Culinaire opvoeding

Het boek staat vol praktische informatie. Van buik tot baby en van eerste groentehapjes tot volwaardige maaltijden. Alle informatie is mede gecheckt door voedingsdeskundigen. Maar ook het buiten de deur met je kinderen eten komt aan bod. En hoe lief, Francesca tipt Smulpaapje voor een overzicht van restaurants waar je goed met je kinderen kunt eten. Super lief!

Tips van ouders

Ook staan er tips in van ouders, die hun eigen ervaringen delen. Het maakt het een super persoonlijk en vrolijk boek, want iedereen die kinderen heeft kent de ervaring van hoe lastig én leuk eten met kinderen kan zijn!

Persoonlijk boek

Het boek is, mede door de teksten én de fotografie waar ook Francesca’s zoontje in figureert, heel persoonlijk. De stijl is super vrolijk en uitnodigend. Voor iedere ouder met kinderen in de leeftijd 0 tot 4 jaar is er iets te vinden in Mag ik nog een Hapje? Of het nou informatie, tips of recepten zijn.

Aan de slag!

De grootste test is natuurlijk aan de slag met het boek. En hoewel mijn eigen dochter inmiddels bijna 6 is bladerde ook zij vol interesse door het boek en werd er van alles aangewezen wat ik toch maar echt een keer moest maken. Dat deden we! Het recept van de kerrie calzones deel ik vandaag dan ook met je, die werden door ons allemaal meer dan goed gekeurd.

Aanrader!

Het boek is een echte aanrader voor iedere nieuwe ouder die meer wil weten over hoe je je kind(eren) smaak kunt bijbrengen. Naast het bekende Opperdepop was er nog niet een boek dat zich zo specifiek richt op de eerste vier jaar van de eetopvoeding van jonge kinderen.

Ik vermoed zo dat dit boek menig keer als kraamkado aangeschaft gaat worden. En terecht, Francesca heeft een boek gemaakt dat voorziet in een behoefte en waar ze meer dan trots op mag zijn!

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.