5 Netflix food shows die je gezien moet hebben1. Ugly Delicious met David Chang (1 seizoen)

Als er één voordeel was aan het thuiszitten en niks mogen doen na een operatie, dan is het dat ik deze serie in één ruk uit heb kunnen kijken. David Chang – van o.a. Momofuko uit New York, waar ik ruim 8 jaar geleden voor het eerst hun steamed buns met pork belly at,  doet me denken aan Anthony Bourdain. In zijn rauwheid en hoe uitgesproken hij is “I don’t eat donkey, period!”. In Ugly Delicious wordt iedere aflevering één gerecht besproken, vanuit meerdere standpunten.

Niet alleen het eten, maar ook hoe het zich ontwikkeld heeft. De historie erachter. Je krijgt meer te weten over taco’s, fried chicken maar ook over hoe er met Chinezen in Amerika werd omgegaan en wat dat betekende voor de Chinese restaurants daar. Echt méga interessant.Klein nadeel; je wilt om 9.30u ’s ochtends de keuken in om taco’s te maken en ik ga héél gauw proberen om zelf fried chicken te maken. Must see!

2. Street Food (1 seizoen)

Bij íedere aflevering was ik in staat om een ticket te boeken, puur en alleen omdat je accuut honger (sorry, trek) krijgt van alles wat je in deze show ziet. Ook hiervoor geldt dus weer, niet op lege maag kijken.

Kleine ondernemers, vaak vrouwen, die kneiterhard werken en op straat de lekkerste gerechten bereiden/verkopen. Je reist af naar Indonesië, Thailand (Jay Fun, ruim in haar 70 maakt de lekkerste tom yum soep!), de Filipijnen, noem maar op.

Hét bewijs dat je niet altijd naar een chique restaurant hoeft om fantástisch te eten! Ik hoop dat er snel een tweede seizoen komt.

3. Salt Fat Acid Heat (1 seizoen)

Zout, vet, zuur en hitte. Wat doen deze elementen met eten. In deze show wordt het op een geweldige manier onderzocht. Chef Samin Nosrat schreef niet alleen het boek, maar presenteert ook deze show en doet dat op haar eigen onnavolgbare manier. Met enthousiasme, met kennis en met zoveel passie. Het spat gewoon van het scherm! Kortom, ook eentje die je echt niet mag missen!

4. The Final Table (1 seizoen)

Ik schreef er al eerder over en The Final Table mag dan ook echt niet in dit rijtje ontbreken. Ik hou niet van wedstrijden op televisie, maar deze kookwedstrijd is echt van een ander niveau. De beste chefs van over de wereld nemen het tegen elkaar op. De uiteindelijke winnaar krijgt een plekje aan de ‘final table’ tussen alle andere grootheden op culinair gebied, die als jury hebben gefungeerd door het hele programma heen.

Chef Alex Haupt, die zijn eigen restaurant – 101 Gowrie – in Amsterdam inmiddels heeft, is één van de deelnemers. Kijken dus! Er is sprake van een 2e seizoen, maar wanneer is nog niet bekend.

5. Chef’s Table (6 seizoenen)

Met het verschijnen van Chef’s Table is er een nieuwe standaard in ‘food documentaires’. Stijlvol, met respect, nieuwe werelden, práchtige televisie. Netflix brak hiermee de weg open voor original series over eten.

Ik heb bijna álle seizoenen gezien. Heb zelfs gegeten bij één van de eerste Chef’s Table restaurants, Blue hill at Stone Barn in upstate New York. Daar eten gebeurde puur en alleen omdat ik deze serie had gezien.

Nog nooit een Chef’s table aflevering gezien? Dan meld je je nú ziek en ga je seizoen 1 kijken. GO!

Gepubliceerd op 8 juli 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.