World clean up day 2019World clean up day 2019

Op zaterdag 21 september aanstaande is het in 160 landen over de hele wereld world clean up day. Een dag die draait om zooi. Andermans zooi, maar ook het besef dat wij allemaal bijdragen aan die zooi. En dus ook verantwoordelijk zijn op 'm gezamenlijk op te ruimen. Want afval is en blijft een groot probleem!

Door het hele land (en overal ter wereld) worden opruimacties georganiseerd. Organisator The plastic soup foundation heeft op haar site in kaart gebracht waar en bij welke je je dus kunt aansluiten. Want het is zo simpel. Een uurtje met elkaar op pad levert vaak al een vuilniszak vol op. Easy toch? Doe jij ook mee?

The SoPho project

Naast opruimen draag ik dit jaar ook op een andere manier mijn steentje bij aan the plastic soup foundation. Ik ben een van de 75 mensen die op tijd was om zich aan te melden voor The SoPho project; the social photography project is een collectief van fotografen en professionals in de fashion & advertising branche die iets terug willen doen voor de samenleving en de natuur. Dit doen ze op de manier zoals zij dat het beste kunnen, middels fotografie.

Voor € 75,- krijg je twee foto's, geschoten door een topfotograaf, terwijl je vooraf bent opgemaakt door een topvisagist. Hoe cool is dat? Alle opbrengsten gaan naar The plastic soup foundation. Ik was er op tijd bij, want beide dagen zijn al helemaal uitverkocht. Ik zal jullie na volgende week het resultaat laten zien, want ik ben natuurlijk waanzinnig benieuwd.

Gepubliceerd op 2 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.