Win een exemplaar van Greenfeast Herfst & WinterNigel Slater is een van mijn lievelingsauteurs, dat is geen geheim. Vandaag mag ik – zó leuk – een exemplaar van Greenfeast, zijn laatste boek mag weggeven.

Een kookboek dat vol vegetarische recepten staan. Groente in de hoofdrol. En laten we wel wezen, daar kunnen we allemaal wel wat inspiratie voor gebruiken. Ken je Nigel Slater nog niet dan is dit een geweldige manier om met hem en zijn stijl van koken kennis te maken. Voor alle andere Nigel Slater liefhebbers, dit is je kans om zijn nieuwe boek in huis te krijgen!

Winactie GESLOTEN

Om mee te doen laat je mij weten met welke groente jij het allerliefst kookt en wat je lievelingsrecept daarmee is. Wie weet inspireer je anderen daar ook wel mee. Maar reageer snel, want je kunt meedoen tot en met vrijdag 16 oktober 17.00u Meteen daarna maak ik de winnaar bekend. (de winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen)

Zorg dat je met een geldig e-mailadres reageert, zodat ik je een persoonlijk berichtje kan sturen als je hebt gewonnen. (check tzt ook je spam!) Verder wordt er niet gecommuniceerd over wie er gewonnen heeft, anders dan dat ik het via mijn social kanalen natuurlijk ook bekend maak. Je reactie is pas zichtbaar na moderatie, dus dat kan soms even duren.

Extra kansen en sowieso karmapunten

 • Volg mij op Instagram
 • Je mag ook de facebookpaginavan de site te liken
 • Dit artikel kun je ook delen via een van de deelknoppen onder dit artikel.

Gepubliceerd op 13 oktober 2020


53 reacties

 1. Anita H. schreef:

  Ik kook heel graag met sperziebonen. Alles in een pan: basmatirijst, sperziebonen, currykruiden en daarna eventueel nog kokosmelk erbij. Heel simpel (belangrijk; vaak weinig tijd), gezond en lekker.

 2. Dagmar schreef:

  Ik ben in tegenstelling tot mijn vriend dol op venkel. Als hij er niet is trakteer ik mijzelf door een recept te maken van gekarameliseerde venkel met een geitenkaasmousse. Eerder een toetje in plaats van een hoofdgerecht. Nu ik dit opschrijf loopt het water weer in m’n mond.
  Ik kook zelf graag uit de boeken van ottolenghi bomvol groente. Ben heel benieuwd naar alle lekkere en hopelijk verwarmende groenterecepten in dit boek Greenfeast.

 3. Anne schreef:

  Bietjes een salade met feta , of een hartige taart eigelijk kan je het zo gek niet bedenken alles is lekker met biet de bieten soep vond zelfs mijn dochter heerlijk

 4. lottie schreef:

  Pompoen, voor in een HEERLIJKE pompoen risotto met pijnboompitten en feta!

 5. Eline schreef:

  Helaas zijn mijn kinderen geen avontuurlijke groente eters. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken! Ze houden wel van stamppot rauwe andijvie en dat staat dus in het seizoen geregeld op het menu.

 6. annemarie mikx schreef:

  Nooit gehoord van Nigel Slater.. Kan wel aanvulling gebruiken met 3 vega’s in de familie.

 7. Esty schreef:

  Radijs! Lekker uit het handje dippen in zout, in een salade of in een Aziatische roerbak. Lekker pittig en veel kleur.

 8. Yvonne D. schreef:

  Ik houd van heel veel groentes en kook er ook vaak mee, maar ben wel toe aan wat nieuwe recepten en ideeën! Courgette, bloemkool, broccoli en spinazie vind ik door heel veel dingen lekker en ik vind het lastig om daar tussen te kiezen, maar courgette zou ik denk ik als mijn favoriet bestempelen. Courgettesoep, gemaakt met veel ui en knoflook vind ik het allerlekkerste. Als ik nog wat spinazie heb, gooi ik dat er ook doorheen. Pureren, wat room erdoor, peper en zout toevoegen en smullen maar!

 9. Joseph schreef:

  Wij zijn sinds kort vega en dol op pompoen! Maar onze favoriet stamppot boerenkool met pompoen is niet meer zoals toen. We nog gevarieerd en verrukkelijk deden eten. Heb niet genoeg fijns recepten om ‘t stukje vlees te doen vergeten….

  Nigel’s boek klinkt als een geweldige boost. Voor deze man die oh zo nodig moest. Indruk maken op familie, vrienden en gezin. Beloofde ondanks deze tijden van Corona, dat in. ONS huis de maaltijd niet saai of zielig wordt. Maar om dat te verwezelijken is een sport….

  Help Susan, ik kan je hulp goed gebruiken!!! Om het hier te laten ruiken. Naar een waar aards paradijs. Dus maak ik graag kans op deze prachtige prijs!!! Fingers crossed & toes too. Hoop te worden verrast, de groetjes en toedeloe 😀

 10. Bep H schreef:

  rode bieten in allerlei gerechten, heerlijk

 11. Zoveel mogelijk groenten voor een heerlijk Tjap Toy lekker roerbakken

 12. Nina Mol schreef:

  aubergine! Een heerlijke groente om mee te werken. Het liefst maak ik vegetarische groenteschotels ermee.

 13. Lotspot schreef:

  En dan hieruit gerechten maken voor Thuis afgehaald, om degenen die zo hard door blijven werken een gezonde maaltijd kunnen aanbieden!

 14. Sanne schreef:

  Ooh, een kookboek met groentenfocus! Graag! Ik ben de groentenwereld nog maar pas verder aan het verkennen, maar ik vind de ontdekkingstocht heel leuk en vooral lekker. Ik ken nog geen moeilijke of complexe of vreemde combinatie-gerechten maar ik geniet erg van ovengroenten met tomaat, venkel, courgette, pompoen, zoete aardappel, look, rode ui en eventueel wat vlees erbij of hummus. MJAM! Mijn allerlievelingsgroente is sowieso pompoen. Pompoensoep is altijd smakelijk. Cracker met pompoenspread (roosteren en mixen met wat feta en ui, en dan nog stukjes radijs toevoegen – ik maak mezelf hongerig nog 😉). Of pasta met pompoensaus (pompoen koken en pureren met look en kruiden), kippengehakt en spinazie. Echt, ik moet stoppen of ik ga met honger slapen! Ahja en Pompoenlasagne waar de pastavellen gewoon vervangen worden door pompoenvellen. Alleszins, groenten zijn mijn nieuwe favoriet en ik kan echt nog véél inspiratie gebruiken (waar ik trouwens ook jouw Instagram voor gebruik, waarvoor dank!). Dus fingers crossed om dit boekje te winnen 🤞

 15. Jasmijn Kot schreef:

  Mijn favoriete groente is courgette! Mijn man werkt bij een groenten/fruit-importeur en via zijn werk krijgen we elke week een krat met groenten en fruit. Altijd weer een verrassing wat er in zit, maar courgettes zitten er 9 vd 10 keer wel bij! Daardoor heb ik al heel veel verschillende recepten gemaakt met courgette om het toch spannend te houden 😉 Vooral courgetti met zalm, tomaatjes en boursin uit de oven is favoriet! Maar een lekkere courgettesoep of gevulde courgette gaat er ook zeker in!

 16. Tamara schreef:

  Als ik naar zijn kookprogramma’s keek dan dacht je hoe simpel en lekker kan het zijn. Geen fratsen,geen ingewikkelde recepten maar gerechten waar iedereen mee aan de slag kan. Zou dolgraag weer wat inspiratie van hem opdoen.

 17. Anita te Gussinklo schreef:

  Ik ben gek op Spitskoolschotel (recept van Cynthia) heerlijk met varkenshaas.

 18. Anna schreef:

  Spruitjes…. ik hou van een simpele zoete aardappel spruiten stamppot heerlijk

 19. Wanda schreef:

  Sowieso broccoli! M’n favo groente ooit. Met knoflook, olie en chiliflakes lekker in de oven bakken of simpelweg even koken, maar ook in soep of gewokt, broccoli is al-tijd lekker.

 20. janneke schreef:

  ik vind het fijn om verschillende groenten in de wok te doen en dan met aardappels of rijst

 21. Willem de Wal schreef:

  Ik maak graag een zuurkool quiche met beenham. Lekkere kost voor het komende seizoen.

 22. Ilse schreef:

  Leuk! Mijn favo groente is courgette, plakjes snijden in de keukenmachine, bakken met ui en vervolgens in een met hummus besmeerde wrap. Oprollen en nog even bakken tot dat de wrap lekker krokant wordt.

 23. Angeline schreef:

  Mijn favoriet is snijbiet uit eigen tuin en het liefst maak ik daar een lekker stamppotje van.
  Simpel maar o zo smaakvol.

 24. René Kers schreef:

  Mijn favoriete groente is worteltjes en mijn lievelingstaart is dan ook worteltaart 😉 Vast geen toeval ….

 25. Bea schreef:

  Wij hebben een aantal favoriete salades waaronder een Griekse met o.a. ingelegde rode ui, tomaat en feta

 26. m chen schreef:

  Ik kook het allerliefst met courgette en mijn lievelingsrecept is gevulde courgette met gehakt en kaas.

 27. Margo schreef:

  Ik ben dol op bloemkool en dat kan met aardappelen zijn of een heerlijke soep.

 28. Esther schreef:

  Aubergine is mijn favoriet en dan kan ik niet kiezen tussen pasta a la Norma en melanzane alla parmigiana.

 29. W. Nijssen schreef:

  Ik vind het heerlijk om stamppot met spruiten prei en peterselie en spekjes te maken, heerlijk!

 30. Ingrid schreef:

  Ik maak heel graag een hartige taart met pastinaak, olijven, ansjovis en kaas. De smaken combineren heerlijk bij elkaar. Het is wel een caloriebommetje maar dat moet zo af en toe kunnen.

 31. J. schreef:

  Zoete aardappel! En dan het liefst van de bakplaat samen met rode ui en winterpeen, bestrooid met kurkuma, komijn, en gerookte paprikapoeder en omgeven door kikkererwten. Nog lekkerder samen met couscous met gegrilde aubergine. Heerlijke veganistische topmaaltijd.

 32. Petra Perfors schreef:

  Aanvulling op mijn reactie van zojuist.
  Lievelingsrecept is verse tagliatelle met spinazie, creme fraiche, gerookte zalmsnippers en zalmkruiden, teentje knoflook…..mmmmm jammie

 33. Henriette schreef:

  Wat een leuke actie! Moeilijk kiezen want ik ben gek op heel veel groenten. Romanesco springt eruit omdat je het niet makkelijk te verkrijgen is. Heerlijk gewoon gekookt, beetje citroensap en wat geschaafde amandelen erop. Maaaar het aller lekkerst (niet gezond) is mascarpone met gorgonzola verwarmen tot saus en die over de romanesco gieten mmmm heerlijk, eenfeestje op je bord! Groeten Henriette

 34. Marianne Scholten schreef:

  Groene asperges. Maar alleen als ze betaalbaar zijn.
  Uit de oven met een knoflook citroen dressing en ei. Eventueel gecombineerd met peultjes.

  Het is altijd heerlijk om nieuwe inspiratie op te doen uit een mooi kookboek

 35. Alexandra schreef:

  Ik heb nog nul van zijn kookboeken dus ben erg benieuwd!
  Favoriete groente, hmm, voor de winter is dat toch wel pompoen. Heerlijke als pittige soep of geroosterd uit de oven met wat hazelnoten erover. En zálig als zoete tegenhanger bij zoervleis 🙂

 36. Noortje schreef:

  Ik houd van tomaten 🍅 en dan maak ik er een tomatensalsa van voor op een crostini. Maar verse tomatensoep of gazpacho maak ik ook graag. Mmm nu al trek
  Voor andere groentes zijn nieuwe recepten zeer welkom

 37. Noekaleigh schreef:

  Zuurkool! Heerlijk en probiotica werkend!
  In de winter heerlijk als stampot, altijd goed in een tosti of in de zomer voor een frisse salade.

  Zelfs als ik na een lange reis thuis kom / of bij mijn moeder ga eten krijg ik dit voorgeschoteld.

 38. Susanne schreef:

  Broccoli, en dan als recept de broccoli maaltijdsoep. Uitje, knoflook, aardappel, groentebouillon blokje, peper, tijm, broccoli en pureren maar! Kids vinden het heerlijk. Op de jaarfeesten op de BSO hebben ze het recept al overgenomen. Als toevoeging voor de liefhebbers: noten, stukjes tomaat, lente uitje en creme fraiche 😋

 39. Shirley schreef:

  Ik hou van gevulde aubergine met rundergehakt. Aubergine is mijn favoriete groenten.
  Zou het graag willen winnen. Ik loot mee

 40. Michell schreef:

  Heb niet een groente die ervoor mij echt bovenuit steekt, maar ik maak graag sperziebonen. Eerst even koken en dan bakken in sambal

 41. Angelique Herrebrugh schreef:

  Hallo,

  Hierbij mijn favoriete recept met snijbiet (is niet van mezelf hoor): https://www.groentenabonnement.nl/recepten/snijbietsoep/54

  De eerste keer dacht ik echt, dit wordt niets, maar lekker dat deze soep is!

  Hartelijke groet,
  Angelique

 42. Ilona schreef:

  Ik hou ontzettend van bloemkool. Gewoon gekookt, roerbakken of in een ovenschotel. Als ik echt mijzelf wil verwennen, maak ik bloemkoolroom met krokante spekblokjes.

 43. Pippi van der Wijst schreef:

  De Herfst en Winter worden dit jaar “anders dan anders” dat is minder, maar het positieve haal ik ook hier graag uit en zet daarom graag iets ” warms- groen” op tafel… Kaarsje erbij en genieten!

 44. Marjon schreef:

  Met 6 personen in het gezin en allemaal wisselende smaken, is het erg lastig om te bedenken “wat te eten”. De groente waar we vaak op uitkomen omdat iedereen die “wel okay” vindt, is sperziebonen. Maar die ben ik een beetje zat… Verder roerbak ik veel, met kip of gehakt en gebruik daar bijna altijd paprika door. Dat vinden we ook wel echt lekker. Dus… meer met paprika. Maar, ik wil graag met andere groentes experimenteren!

 45. Sylvia De Geest schreef:

  De mogelijkheden met sperziebonen zijn eindeloos, maar een recept om een minder favoriete groente applaus te laten krijgen heeft mijn voorkeur: ovenschotel met prei, laagje puree, laagje prei, banaan op plakjes, uitgebakken spekjes (vega-variant mag ook) laagje puree, geraspte kaas erover. Even in de oven en smullen maar.

 46. John schreef:

  Nu in deze periode vind ik pompoen heel erg lekker. Ik maak daar een lekkere Marokkaanse stoofschotel mee. Heerlijk hoor. Met kippenndijen, ras el hanout en venkel.

 47. Will Langenberg schreef:

  Mijn lievelingsrecept is rauwe andijviestamppot met vegetarische rookworst van een bekend merk.
  Kook ook graag mijn avondmaaltijd met lekkere gekookte andijvie.
  Verder vinden we hier verse worteltjes ook erg lekker..
  Ben heel erg benieuwd naar deze vegetarische recepten, dus doe graag mee voor dit kookboek.

 48. mathilde schreef:

  oooh, altijd op zoek naar meer groenteinspiratie! zeker nu ik momenteel meer tijd heb om te koken…

  favo groente is moeilijk kiezen, maar knolselderij vind ik een heerlijke wintergroente. of pompoen. of venkel. of witlof. deze week probeer ik een knolselderij met zuurkool recept, benieuwd naar!

 49. Nanette schreef:

  Broccoli! Omdat ik een broccoli-monstertje in huis heb. Gewoon gekookt, met een aardappeltje en wat vlees, of verwerkt in onze “groene-soep”. Uiteraard vertel ik niet dat daar stiekem nog ander groen ingaat (cougette enzo). Mooie uitdaging om ook eens ander groen voor te zetten!

 50. Nancy Koning schreef:

  Ik kook eigenlijk veel te weinig groente of altijd het standaard gerecht. Ik wil graag wat spannende groente gerechten gaan koken, zodat het eten van groente een feestje wordt.

 51. AnnaB schreef:

  Sperziebonen omdat het hele gezin ze lust., dat is ook wel een sfijn!Omdat er veel diverse bereingdswijzen en recepten mee zijn.
  Sperziebonen met knoflook, kerstomaatjes en balsamicoazijn is favoriet momenteel

 52. Lonneke schreef:

  Ik kook graag met venkel! Heerlijk bij vis, maar ook als salade bij de lunch of het diner. Ik gebruik het ook wel eens in n groentesmoothie, die ik af en toe neem voor de extra groente intake ( náást gewone intake natuurlijk).

 53. Marianne Lijten schreef:

  Omdat we deze winter eens anders willen eten, geen aardappels, vlees en groenten, ik heel benieuwd naar zijn groenten gerechten …. daarom

  Lieve groeten
  Marianne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]