GESLOTEN – Win Vegan JapaneasyDe winactie is gesloten en de winnares (Marianne Lijten) heeft inmiddels bericht ontvangen. Dank voor het meedoen.

Japans vegan kookboek

Ik gaf al eerder aan dat als je een Japans kookboek zoekt met vegan recepten dit echt een aanrader is. Prachtig vormgegeven, schitterende fotografie en vooral heel veel lekkere recepten.

Ook als je niet iedere dag vegan eet is het een aanrader om met dit boek aan de slag te gaan. Super leuk dus ook dat ik van de Nederlandse uitgever, Good Cook, een exemplaar hiervan mag weggeven.

Winactie is gesloten

Om mee te doen laat je mij weten waarom je dit boek wilt winnen . Vrij simpel dus hé, om mee te doen! Maar reageer snel, want je kunt meedoen tot en met woensdag 10 maart 17.00u Meteen daarna maak ik de winnaar bekend. (de winnaar ontvangt  persoonlijk bericht van mij)

Zorg dat je met een geldig e-mailadres reageert, zodat ik je een berichtje kan sturen als je hebt gewonnen. (check tzt ook je spam!) Verder wordt er niet gecommuniceerd over wie er gewonnen heeft, anders dan dat ik het via mijn social kanalen natuurlijk ook bekend maak.

Je reactie is pas zichtbaar na moderatie, dus dat kan soms even duren.

Extra kansen en sowieso karmapunten

 • Volg mij op Instagram
 • Je mag ook de facebookpaginavan de site te liken
 • Dit artikel kun je ook delen via een van de deelknoppen onder dit artikel.

Gepubliceerd op 3 maart 2021


61 reacties

 1. Miranda schreef:

  Vorige week Koreaans vega geprobeerd (kimchi fried rice). Echt een aanrader. De Japanse keuken uitproberen lijkt me ook fijn. Ken een paar vlees en visgerechten, maar nieuwe vega gerechten zijn heel welkom.

 2. Femke schreef:

  Oh ik zou het superleuk vinden om dit te winnen! Ik heb sindskort eindelijk een eettafel en vind het zo mooi om al die kleine gerechtjes uit te stallen op de tafel! Ik heb reeds enkele Aziatische kookboeken (Chinees, Sichuan, Thais) maar deze staan helaas ook vol met vleesgerechten die ik überhaupt niet kan/wil proberen. Dit zou zo’n verademing zijn!

 3. Djamilla schreef:

  Wat klinkt dit boek súper interessant! Ik kook graag en zou mijn horizon willen verbreden door meer vega(n) gerechten te bereiden. Samen met mijn tante kan ik dan naast de Indonesische keuken ook de Japanse onveilig maken!

 4. Irene schreef:

  Wat een prachtige vormgeving. Dat wordt eerst uren staren naar de omslag voor er ook maar iets gekookt kan worden!

 5. Lilian schreef:

  Ik wil graag winnen! Ik ben drie jaar geleden in Japan geweest en heb daar geweldig gegeten. Graag zou ik aan de hand van dit kookboek leren om te koken.

 6. Gina schreef:

  Ik wil ik wil ik dit dit heeeel graaaaaaaaaag 🙂

 7. Joyce schreef:

  Ik hou echt heel erg van koken. De Japanse keuken is voor mij nog vrij onbekend aar zou ik erg graag verder willen ontdekken met dit kookboek 🙂

 8. Larissa schreef:

  Ik zou graag meer willen koken in deze periode waarin ik veel tijd heb om te experimenteren met de overheerlijke Japanse keuken! Hiervoor kan ik wel wat inspiratie gebruiken 😉
  Helemaal te gek om dit vegan te kunnen proberen 🙂

 9. Jor schreef:

  Ik eet nu al 3 jaar voor 99% vegetarisch en dat bevalt heel goed. Zou de Japanse kant ook wel eens willen proberen!

 10. Dagmar schreef:

  2 jaar geleden maakte ik een verre reis naar Japan. Een droom die uitkwam want al 15 jaar schrijf ik met een Japanse penvriendin die ik 1x in Nederland ontmoet heb, maar nu kon ik haar en haar familie ook bezoeken in Osaka City. Als vegetarier boekte ik tijdens mijn reis een verblijf bij monniken waar ik 2 dagen volledig vegan te eten kreeg. Het was de lekkerste en meest bijzondere ervaring. Thuis zou ik deze reis in een tijd als deze graag nogmaals willen beleven. Hopelijk met recepten uit dit kookboek.

 11. Larissa schreef:

  HOLYMOLY!! JAAA. Al sinds mei 2018 eet ik vegetarisch en sindsdien ook voor 80% vegan. Dit betekent dat ik wanneer ik uit eten ga soms kies voor kaas of op een verjaardag een slagroomtaartje. Maar ik haal eieren en zuivel niet in huis. Daarnaast ben ik een ongelofelijke fan van Azië. In 2022 of 2023 staat een trip naar Seoul gepland. Ik ren graag direct naar de keuken met dit boek. Zou helemaal te gek zijn.

 12. Tamara schreef:

  Mijn smaakpappillen willen graag wakker geschud worden

 13. Yvette schreef:

  Ik ben dol op Japans eten en ben benieuwd naar de vega keuken van Japan!

 14. Charlotte schreef:

  Geweldig is Japan, volgens mijn zusje en ook een vriendin. Sinds hun enthousiaste verhalen, heb ik reuze veel zin! Om ook naar het verre Japan te reizen en me te verwonderen aan de (eet-) cultuur. Maar dat gaat voorlopig niet vanwege “Co” en dat is behoorlijk zuur 🙁

  Dus wordt ik geprikkeld door deze post en het Japaneasy kookboek. Ik kan je zeggen Susan dat het de perfecte combinatie is die ik zoek. Bewuster eten => Vegan ik ga er sinds februari voor. En heerlijk eten met stokjes, is ook super gezellig hoor!!!

  Ik ken de Japanse keuken niet, dacht vooral aan vis. Blij dat ik dit boek hier zie, ‘t is precies wat ik mis 🙂 Dus doe ik graag mee in de hoop op wat Aziatisch geluk. Dan kan thuiseten tijdens de verlengde lockdown voor mij niet meer stuk.

  En kan ik vrienden en familie, via facetime een piepklein beetje jaloers maken. Of gewoon flink impressen met Oosterse dishes die verrukkelijk smaken.

  Hoop dat ze binnenkort kunnen komen eten als in het geweldige Japan. Is het niet konnichiwa wat ze zeggen dan? Als ze dag bedoelen of de groetjes van mij. Wie of er ook de winnaar is hij/zij is iig heel blij!

  Met recepten die verbazen, verwonderen, verliefd maken en meer. Dit was het wel zo’n beetje toedeloe tot een volgende keer.

 15. marij brand schreef:

  sinds een half jaar met vegan bezig, wil mn man ook meer inspireren hiermee. Dus boek zou perfect zijn

 16. Roos Wiss schreef:

  Lijkt me leuk want ik hou van vega en Aziatisch. Als het dan ook nog simpel is niet het goedkoper!

 17. Britt schreef:

  Japans koken is iets nieuws voor mij! Samen met mn huisgenootje heb ik een nieuwe hobby: koken!

  En ik durf zelfs te zeggen dat we inmiddels zo goed zijn, dat het eten ook echt een beetje smaak begint te krijgen haha

 18. maaike schreef:

  Oeh, dit zou ik een heel gaaf cadeau vinden voor mijn schoonzusje! Ze is net de vegan kant opgegaan en zo kan ze mooi wat meer inspiratie op doen!

 19. Tom van den Heuvel schreef:

  Mijn opa heeft lang gewerkt in Japan en dit jaar met pensioen (77). Daarnaast houdt hij wel van vlees, zelf ben eet ik vegetarisch. Leuke mogelijkheid om met dit boek eens verrassend voor hem te koken uit zijn geliefde Japanse keuken.

 20. Lot Bruijs schreef:

  Ik kook al járen Japans. Sinds ik tegenwoordig bewuster omga met de milieuconsequenties van mijn eten, lijkt het me super fijn om Japans te kunnen blijven koken, maar vega(n) te blijven!

 21. anja schreef:

  leuk ik de graag mee

 22. Manuel schreef:

  Een week zonder vlees is voor mij best een opgave😊. Maar even door die zure appel heen en er zal vast een wereld voor mij opengaan. Wellicht een life changing boek!

 23. Chanel schreef:

  Klinkt heel handig en lekker om vega te eten!

 24. Anneliese de Waal schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek en de recepten. Waag graag een kans, Groetjes Anneliese de Waal

 25. Peter schreef:

  Haha als ik niet naar Japan kan, is dit een hele leuke manier om thuis japans te eten met alle maal verse spullen

 26. Renilda schreef:

  Zou deze graag cadeau doen aan mijn dochter. ze vind het erg leuk om van verschillende culturen te proeven.

 27. Iris schreef:

  Nieuwe recepten, andere smaken ontdekken, zeker welkom

 28. Lisa schreef:

  Ik ben gelukkig weer veel meer zelf aan het koken, maar ik vind het toch soms lastig omdat ik vegetarisch ben en geen kaas lust. De opties lijken soms beperkt. Dit boek lijkt me fantastisch!

 29. Anita te Gussinklo schreef:

  Lijkt me een geweldig boek.
  Ik ben gek op de japanse keuken.
  Verder volg ik je ook op Facebook & Instagram

 30. lottie schreef:

  Omdat het mij een SUPER LEUK kookboek lijkt met HEERLIJKE gerechten!!! 🙂

 31. Jhon schreef:

  nieuwe keuken om uit te proberen lekker om vegetarisch te eten

 32. Centine schreef:

  Ben net begonnen met het minderen van vlees en kan nog wel wat inspiratie gebruiken om uiteindelijk helemaal vleesloos en vervolgens vegan door het leven te gaan!

 33. neeltje schreef:

  ik vind het leuk om hele andere recepten uit te proberen !

 34. Yvonne D. schreef:

  Het lukt inmiddels om 3 van de 7 dagen vegetarisch te eten, maar ik ben de laatste tijd wat inspiratieloos, dus ik ben heel benieuwd naar dit boek!

 35. Dineke schreef:

  Heerlijk ik hou van lekker eten oa Japans en eet steeds meer vegetarisch (beter voor de wereld denk ik).

 36. sanne schreef:

  Ziet er erg lekker uit! Zullen een hoop mooie recepten uit gemaakt kunnen worden. Dat word smullen met zijn allen!

 37. Annemarie Mikx schreef:

  Dat is bestemd voor mijn vegetarische zoon die Japans gestudeerd heeft

 38. Pascale schreef:

  Heel graag eet steeds meer veggie.

 39. Yvonne schreef:

  Oelalaaaaaaaa wat gaaf! Met dit boek zou ik dolgraag m’n vriend willen bewijzen dat vlees echt geen must is om een prachtig gerecht op tafel te toveren! Duimen maar!!

 40. Shirley schreef:

  Ik loot mee. Ben nieuwsgierig naar dit boek. Vaker vegan eten met de gezin. Ik zou graag willen winnen.

 41. Anita H. schreef:

  Ik ben geen veganist, maar probeer dus wel zoveel mogelijk plantaardig te eten. Kookboeken vind ik geweldig; ze kunnen mij enorm inspireren. Een kookboek met Japanse gerechten ontbreekt nog in mijn verzameling. Daarbij ben ik dol op oosters eten.

 42. Marijke schreef:

  Ik ben dol op Japans eten, wil ook wat minder vlees eten, dus dit kookboek zou voor mij ideaal zijn!

 43. Andra schreef:

  Ik ben nieuwsgierig naar de recepten in dit boek. Het ziet er aan de voorkant prachtig uit. Fijn om weer inspiratie op te doen!

 44. Marian Vermeulen schreef:

  Wat een mooi boek. Wij eten ook steeds vaker vegetarisch en vegan. Onze zoon woont al 10 jaar in Japan en we genieten ook altijd van het bijzondere eten als we daar zijn. Die bloemkool gaan we zeker proberen! Heel benieuwd naar de andere recepten. Als we Japans eten zijn we toch een beetje bij hem.

 45. Willem de Wal schreef:

  Alleen de mooie cover maakt mij al nieuwsgierig naar dit boek.

 46. Vanja schreef:

  Ziet er prachtig uit en wij zijn wel toe aan een nieuw culinair uitstapje naar het Oosten! De Indonesische en Chinese keuken hebben we al zonder vlees verkend, dus nu op naar Japan!

 47. Esther schreef:

  Ook wij eten steeds meer vegan. Soms bewust, vaak onbewust. Waar ik vanaf wil zijn die vleesvervangers. Die gebruik ik nog te vaak. Alle inspiratie is dus welkom!

 48. Nicole schreef:

  Superbenieuwd naar! Ik ben 1,5 jaar geleden overgestapt op een vegetarisch dieet, waarbij ik ook regelmatig vegan kies. Inspiratie is hiervoor altijd welkom!

 49. Suzanne Unck schreef:

  Mijn puber eet sinds een jaar vegetarisch. In 2020 zouden we naar Japan gaan, maar dat ging helaas niet door… Ik denk dat ik een themaweek Japan ga rrgelen met Japans eten, films en andere leuke dingen 🙂

 50. Aukje schreef:

  Oh wauw, het ziet er al prachtig uit. Ik ben erg benieuwd en doe graag mee!

 51. Lisenka schreef:

  Heel graag! Koken met de kinderen is iets wat ik héél graag doe. Mijn zoontje is dol op de Japanse keuken en mijn dochter eet t liefst vegan. Mooie combinatie dit boek!😍👍

 52. Tineke Brunekreef schreef:

  Ik zou deze echt te leuk vinden voor mijn lieve vriendin Martine! Dus als ik hem win… is die voor haar!

 53. Lijten Marianne schreef:

  Alleen de omslag is al prachtig dan moet de inhoud helemaal top zijn. Als flexitarier een goede aanvulling nog meer vega koken. Een verjaardagscadeautje misschien. 12 maart is de dag 😜

 54. Maaike Kevelam schreef:

  Wat gaaf voor m’n liefsten – mijn man en onze dochter (17) – die samen de heerlijkste maaltijden bereiden en wel toe zijn aan een nieuwe uitdaging! En indirect dus ook gaaf voor mij als gast aan tafel!

 55. Jannie schreef:

  Lijkt me een geweldig boek om recepten uit te proberen .

 56. Jill schreef:

  Ja die staat op de wishlist! Door Corona is onze reis naar Japan niet doorgegaan, daarom thuis vaak Japanse hapjes maken. Mooie aanvulling dit boek.

 57. Maaike schreef:

  Oh Nice! Wat een leuke verrassing dat iemand dit boek zou kunnen winnen. Hopelijk ben ik de gelukkige. Ik ken de Japanse keuken eigenlijk niet, maar dat zou ik wel graag willen. En helemaal als dat Vegan kan.

 58. Anna schreef:

  Ik wil wel met de recepten aan de slag , wat nieuwe inspiratie is welkom vooral op Vegan gebied.

 59. Ingrid schreef:

  Ja graag, dit stukje van de Japanse keuken wil ik ook leren.

 60. Audrey schreef:

  Dat lijkt me nu een heerlijk kookboek. Ben geen vegan, maar probeer wel steeds meer plantaardig te koken en te eten.

  • Michella schreef:

   Wij zouden eigenlijk naar Japan, dus nu moet Japan maar naar ons toe komen. Dit boek past ook wel erg mooi in ons voornemen om nog vaker vegetarisch te eten. Ik ben echt super nieuwsgierig naar dit boek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]