Win een BBQ van the BastardJa, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen! Eerst even wat meer over het hoe en wat, want ik doe het niet dagelijks: zomaar een barbecue weggeven!

Zoals jullie weten barbecue ik al een behoorlijke tijd. Onze allereerste échte kamado (en meteen ook onze eerste Bastard) kochten we na ons trouwen in 2015. Top aankoop, want we hebben er echt járen met heel veel plezier op gekookt.

Toen begin dit jaar bekend werd dat die liefde voor barbecue volgend voorjaar in boekvorm gaat verschijnen ben ik met The Bastard in gesprek geraakt. Met als gevolg twee prachtige, gloednieuwe barbecues in mijn tuin om te gebruiken bij de receptontwikkeling van het barbecue boek.

In dat barbecue boek komen een aantal gastrecepten, van mensen die mij inspireren en die ik te gek vind. En wie weet kom jij daar straks ook in! Want wat is het plan?

Susan Arett BBQ borreltijd

Het lekkerste barbecue recept wint!

Jouw barbecue recept, datgene waar jij liefst nú de barbecue voor aansteekt, waar je je familie, vrienden het allerliefste mee verrast, dát recept ga je insturen voor deze wedstrijd. Uit de ingezonden recepten maak ik – samen met een driekoppige jury – een top 3. Dat zijn de drie lekkerste barbecue recepten waar mensen op kunnen stemmen.

De uiteindelijke winnaar ziet niet alleen het winnende recept terug in mijn boek, maar wint dus ook een barbecue van The Bastard. Hoe vet is dat?! Natuurlijk zijn er wel een aantal voorwaarden aan deze wedstrijd. Je leest ze hier allemaal terug, maar dit zijn de belangrijkste:

  • Het recept is voor minimaal 4 personen
  • Het recept is van jezelf en komt dus niet 1 op 1 uit een kookboek of van een site
    (dat wordt gecontroleerd)
  • Je kiest zelf of je een vis-, vlees- of vega recept instuurt
  • Liever een zoet recept insturen? Dat mag ook!

Win een BBQ van The Bastard

De uiteindelijke winnaar wint een The Bastard barbecue (formaat small) t.w.v. €399,-. Door het kleine formaat is deze barbecue gemakkelijk overal mee naar toe te nemen, en zorgt hij tegelijkertijd voor culinaire topkwaliteit op elke plek denkbaar. In de camper, op je balkon of op de boot, het kan allemaal! Klein maar fijn is het devies bij deze barbecue, die ook bij mij in de tuin staat.

Susan Aretz BBQ

Eerste prijs

Naast dat je een barbecue wint komt het winnende recept dus ook in mijn barbecue boek. Dat betekent dat jouw gerecht professioneel op de foto gaat en je met naam en toenaam in mijn boek wordt vereeuwigd!

Tweede prijs

Maar ook de runner op gaat niet met lege handen naar huis. Als tweede prijs mag ik, namens The Balvenie, een whisky tasting weggeven voor jou en (maximaal) 15 van je vrienden. Onder leiding van hun brand ambassador Tony ga je een selectie aan prachtige whisky proeven en vertelt hij je meer over de oorsprong ervan. Hoe tof is dat?!

16y French Oak van The Balvenie

Derde prijs

En tot slot de derde prijs, ook die is niet vervelend hoor. De derde winnaar ontvangt alle drie mijn borrelboeken, het nieuw te verschijnen barbecue boek én een exemplaar van mijn nog te verschijnen BBQ schort. Kortom, niemand van de drie genomineerde gaat met lege handen naar huis!

Susan Aretz kookboeken

Zo doe je mee

Enthousiast geworden? Mooi! Dan is nu het moment om te gaan bedenken welk recept je gaat insturen. Schrijf jouw recept uit, dus ingrediënten en werkwijze, en stuur dat (in een Word document) samen met een foto van het resultaat naar dit emailadres. Dat hoeft allemaal niet mega professioneel en de foto is puur ter illustratie en om ons een idee te geven van het gerecht. Je hebt hier ook nog even voor. Uiterlijk 14 augustus is de deadline.

Daarna ga ik, samen met de jury, een selectie maken en gaan we de top 3 van de lekkerste gerechten ook zelf maken en natuurlijk proeven. We willen het tenslotte echt zeker weten!

Wie wordt de winnaar

Donderdag 1 september volgt dan de bekendmaking van de 3 potentiële winnaars en vanaf dat moment wordt het pas écht spannend. Want er is vervolgens tot 15 september tijd om te stemmen. Dus schakel al je familie en vrienden in om op wellicht wel jouw recept te stemmen. Dat mag maar één keer, het moet wel eerlijk blijven.

De winnaar is degene met de meeste stemmen en die wordt vrijdag 16 september bekend gemaakt met een artikel op de site en een persoonlijk bericht. Over die uitslag wordt niet gecorrespondeerd!

Daarna komt (datum in overleg) The Bastard-barbecue misschien wel jouw kant op. Het winnende gerecht wordt vervolgens medio september/oktober gefotografeerd en prijkt daarna in mijn boek, dat april 2023 verschijnt. Dat boek ontvang jij als winnaar natuurlijk ook!

Susan Aretz BBQ

De jury

Wie er in die jury zitten? Uiteraard yours truly, maar daarnaast zijn er nog een drie juryleden, te weten;

  • Dirk Hoeksema, brand creative vanThe Bastard
  • Shirma Rousse, zangeres en fervent BBQ’er
  • en culinair hoofdredacteur Willemijn Visser, van mijn uitgever Fontaine.

Allemaal zijn we naast barbecue liefhebber ook Smulpaapjes, dus zorg dat je ons verrast!

De kleine lettertjes

Zoals bij iedere wedstrijd zijn er ook voor deelname aan deze BBQ wedstrijd kleine lettertjes. Alle voorwaarden lees je hier terug, lees die goed door zodat je weet waar je aan begint. Maar ik hoop vooral dat je zin hebt gekregen om mee te doen! We verheugen ons op je inzending!

Gepubliceerd op 15 juni 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
review vega zonder pakjes en zakjes
 
Review Vega zónder pakjes & zakjes

Dat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!
3 augustus 2022
pride amsterdam regenboogkind
 
Pride Amsterdam en regenboogkinderen

Begin augustus kleurt Amsterdam regenboog, tijdens de jaarlijkse Pride Amsterdam. Wij gingen er dit jaar om wel heel bijzondere reden naar toe.
30 juli 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
4 juli 2022
Susan Aretz
 
Zomerpauze op SusanAretz.nl

De zomerpauze komt er aan en waarom ik die inlas en wat dat betekent lees je vandaag op de site.
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!