#whatsinmykitchen TAG



Hoe ziet mijn keuken er uit?

We hebben een open keuken met centraal daar in een grote eettafel met genoeg plek voor heel veel mee-eters. Pontificaal ook mijn favoriete schilderij, met daarop mijn levensmotto ‘I love to feed you, my love’ van Selwyn Senatori.

De keuken zelf zat al in het huis toen we het kochten. Niet helemaal mijn smaak, maar het marmeren aanrechtblad is (hoewel een lelijke kleur) wel ideaal. Alles kun je er op zetten! We koken op inductie. Even wennen, maar nu zou ik (voorlopig) niet meer anders willen.

Wat staat er op mijn aanrecht?

Het aanrecht is lang en er kan veel op. Dat gebeurt dus ook met regelmaat. In ieder geval mijn verlovingsring, de prachtige roze KitchenAid. Veel fruit en groente. De slowjuicer, hoewel ik ‘m nog steeds te weinig gebruik. Melkopschuimer en 2 percolators. Ik kan de dag niet beginnen zonder dubbele cappucino, essentieel dus! Oh en afwas, dat staat er bijna dagelijks 😉

Welke apparatuur is er verder nog in de keuken?

Keukenmachine, blender, pizza oven, gewone oven, magnetron, afwasmachine. In de schuur staan overigens nog wat wat “keukenlijken” die ooit zijn gekocht, maar ik nauwelijks mee gebruik.

Handige hulpjes?

Naast mijn Kitchenaid, die meerdere keren per week aanstaat, absoluut mijn set goeie messen (iedere cent waard!), bakspullen en raspen.

Bovenkasten of planken?

Er hangt één kast, propvol met kruiden en andere droge ingrediënten, maar met een dramatisch openklap systeem. Het deurtje rust dus op mijn hoofd terwijl ik de juiste kruiden zoek. Ik geloof dat we dat al bijna 4 jaar lang willen laten maken… En ook de afzuigkap is inmiddels verzamelplaats voor spullen. Vooral kruiden, olie en verschillende soorten zout.

What’s in my fridge?

Eindeloos veel. In mijn boek heb ik een basislijst staan, die ik per week aanvul met vers vlees van de slager, of vis van de visboer als er markt is. Natuurlijk staat er ook altijd een fles bubbels en/of een fles witte wijn koud. Er is tenslotte altijd wel iets te vieren!

What’s in my freezer?

We kochten deze zomer voor het eerst via Koop een Koe. Dat levert behoorlijk wat vlees in de vriezer op. Daarnaast rollen deeg, brood van de bakker, broodjes, vis van de markt en bodems voor flammküche. Ook alle restjes eten belanden zo veel mogelijk in de vriezer. Ik hou niet van weggooien.

En wat in de voorraadkast?

Oh hemeltje, waar zal ik beginnen. Dat het een inloopvoorraadkast is zegt denk ik wel genoeg. Gelukkig schreef ik er een uitgebreid artikel over. Lees maar 😉

Hoe vaak ben ik in de keuken te vinden?

Dagelijks. En soms meerdere keren per dag. Geen andere plek waar ik zo in m’n element ben.

Wat zou ik nog anders willen in mijn keuken?

Mag ‘ie drie keer zo groot en een eigen deel in ons droomhuis hebben? Meer pitten. Liefst twee ovens. Kookeiland. Wijnklimaatkast. De wensen zijn eindeloos!

Gepubliceerd op 7 september 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!