#whatsinmykitchen TAG



Hoe ziet mijn keuken er uit?

We hebben een open keuken met centraal daar in een grote eettafel met genoeg plek voor heel veel mee-eters. Pontificaal ook mijn favoriete schilderij, met daarop mijn levensmotto ‘I love to feed you, my love’ van Selwyn Senatori.

De keuken zelf zat al in het huis toen we het kochten. Niet helemaal mijn smaak, maar het marmeren aanrechtblad is (hoewel een lelijke kleur) wel ideaal. Alles kun je er op zetten! We koken op inductie. Even wennen, maar nu zou ik (voorlopig) niet meer anders willen.

Wat staat er op mijn aanrecht?

Het aanrecht is lang en er kan veel op. Dat gebeurt dus ook met regelmaat. In ieder geval mijn verlovingsring, de prachtige roze KitchenAid. Veel fruit en groente. De slowjuicer, hoewel ik ‘m nog steeds te weinig gebruik. Melkopschuimer en 2 percolators. Ik kan de dag niet beginnen zonder dubbele cappucino, essentieel dus! Oh en afwas, dat staat er bijna dagelijks 😉

Welke apparatuur is er verder nog in de keuken?

Keukenmachine, blender, pizza oven, gewone oven, magnetron, afwasmachine. In de schuur staan overigens nog wat wat “keukenlijken” die ooit zijn gekocht, maar ik nauwelijks mee gebruik.

Handige hulpjes?

Naast mijn Kitchenaid, die meerdere keren per week aanstaat, absoluut mijn set goeie messen (iedere cent waard!), bakspullen en raspen.

Bovenkasten of planken?

Er hangt één kast, propvol met kruiden en andere droge ingrediënten, maar met een dramatisch openklap systeem. Het deurtje rust dus op mijn hoofd terwijl ik de juiste kruiden zoek. Ik geloof dat we dat al bijna 4 jaar lang willen laten maken… En ook de afzuigkap is inmiddels verzamelplaats voor spullen. Vooral kruiden, olie en verschillende soorten zout.

What’s in my fridge?

Eindeloos veel. In mijn boek heb ik een basislijst staan, die ik per week aanvul met vers vlees van de slager, of vis van de visboer als er markt is. Natuurlijk staat er ook altijd een fles bubbels en/of een fles witte wijn koud. Er is tenslotte altijd wel iets te vieren!

What’s in my freezer?

We kochten deze zomer voor het eerst via Koop een Koe. Dat levert behoorlijk wat vlees in de vriezer op. Daarnaast rollen deeg, brood van de bakker, broodjes, vis van de markt en bodems voor flammküche. Ook alle restjes eten belanden zo veel mogelijk in de vriezer. Ik hou niet van weggooien.

En wat in de voorraadkast?

Oh hemeltje, waar zal ik beginnen. Dat het een inloopvoorraadkast is zegt denk ik wel genoeg. Gelukkig schreef ik er een uitgebreid artikel over. Lees maar 😉

Hoe vaak ben ik in de keuken te vinden?

Dagelijks. En soms meerdere keren per dag. Geen andere plek waar ik zo in m’n element ben.

Wat zou ik nog anders willen in mijn keuken?

Mag ‘ie drie keer zo groot en een eigen deel in ons droomhuis hebben? Meer pitten. Liefst twee ovens. Kookeiland. Wijnklimaatkast. De wensen zijn eindeloos!

Gepubliceerd op 7 september 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.