Weet jij wat je kind eet?



We weten allemaal dat er een heleboel suiker in snoepgoed zit. Dus de nummer 1 zal niemand verrassen. Dat fruithagel, waar op de verpakking van staat dat ‘vruchtensap’ is gebruikt, echter bijna volledig (94%!!) uit suiker bestaat zal mening ouder verrassen.

Wat ons echter het meest achterover deed slaan, na een discussie op onze Facebookpagina, is dat we ontdekte dat het Voedingscentrum in haar suggesties voor een goed ontbijt een snee brood met vruchtenhagel aanbeveelt. Waarmee je kind de dag dus start met 94% suiker op zijn/haar boterham.

We gaan niemand vertellen wat hij wel of niet moet eten, maar we realiseren ons weer hoe belangrijk het is om goed de etiketten van producten te lezen en bewust te zijn van het feit dat producenten, met hun verpakking, als enig doel hebben het product aan ons te verkopen. En die informatie wilden wij jullie niet onthouden. Doe er je voordeel mee!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Dat kan op onze Facebookpagina of via Twitter!

Gepubliceerd op 10 juni 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.