Weekendje Den BoschDIT_DenBosch Smulpaapje
DIT Eetbar Den Bosch

Hotels Den Bosch

Wij verbleven in het Best Western Euro hotel, bijna letterlijk naast de Sint Jan gelegen (wakker worden van het carillon is een bijzondere ervaring) en dus heerlijk centraal. Niet een hyper modern trendy hotel overigens, maar wel betaalbaar en met extreem lekkere bedden.

Wil je bijzonder overnachten in Den Bosch, dan is Kloosterhotel de Soete Moeder zeker ook een aanrader

DIT_ontbijtmenukaart DIT_ontbijt
DIT Eetbar Den Bosch

Ontbijten in Den Bosch

Omdat er zo veel leuke ontbijtplekjes zijn in Den Bosch boekten wij ons hotel exclusief ontbijt en ontbeten we bij DIT Een super toffe plek, gaaf ingericht en waar ook kinderen meer dan welkom zijn. Met een heerlijk uitgebreid ontbijt, waar je de rest van de ochtend op door kunt. Van dezelfde eigenaar is overigens ook MariaPaviljoen

NomNom_DenBosch
NomNom Den Bosch

Lunchen in Den Bosch

Hoewel wij eigenlijk geen plek meer voor lunch hadden, wegens uitgebreid en laat ontbijten, stikt het in Den Bosch van de leuke lunchtentjes. We zagen onder meer NomNom, Robbies en loop je door de Korte Putstraat dan vind je letterlijk van deur tot deur leuke restaurantjes, ook voor ’s avonds trouwens!

Drab_DenBosch
Drab – Den Bosch

Koffie in Den Bosch

Tussendoor even je voeten rust geven en wat drinken. Ook daarvoor is gelegenheid genoeg. Voor de volgende keer gaan op het lijstje Créme Coffee & Pastry en Drab, volgens sommigen drink je hier de beste koffie van Den Bosch. Ik geloof het overigens meteen, want alleen al de inrichting vraagt om een bezoekje.

Petozzi_DenBosch Smulpaapje
Petozzi Den Bosch

Shoppen voor de kids

Oh ja, en wil je winkelen voor te gekke kinderkleding en/of -kadootjes, dan kom je in Den Bosch meer dan genoeg aan je trekken. Ga zéker naar Petozzi, wat een toffe merken verkopen ze daar. Van toffe kaartjes, kleine en grote kadootjes (kijk eens bij sokken!) tot kleding en mooie kinderboeken. Ze hebben het allemaal! Petozzi vind je aan Minderbroedersstraat 8a in Den Bosch

Schuin tegenover Petozzi zit Van Daan met mooie designspulletjes, voor jezelf. Maar ook daar weer toffe kinderspullen, onze favoriete JellyBean knuffels bijvoorbeeld. Maar ook voor kleinere kadootjes is dit een goed adres. Van Daan vind je aan de Minderbroederstraat 23 in Den Bosch

Ik liep ook nog binnen bij Trigger, waar ze voor zowel jongens als meisjes hele toffe kleding hebben. Mijn dochter was erg blij toen ik thuis kwam, dat snap je  😉 Trigger vind je in de Kolperstraat 16 in Den Bosch

Robbiesentree_DenBosch Robbiesmenu_DenBosch
Robbie’s Den Bosch

Winkelen in Den Bosch

Wat mij opviel was de enorme hoffelijkheid van het personeel in Den Bosch. Eigenlijk in iedere winkel waar ik kwam werd ik super fijn geholpen. Wat een verschil met de Randstad, heerlijk! Even wat drinken nadat je geslaagd bent, geen enkel probleem bij Vanilia. Shoppen en daarna even wat drinken en/of eten, ga dan zeker ook naar Robbie’s. Weten hoe de worstenbroodjes van het Stokpaardje gemaakt worden? Ze vertellen het graag!

Wat neem je mee uit Den Bosch?

De lekkerste worstenbroodjes

Over die worstenbroodjes gesproken. Die wil je meenemen. Geloof me! Hoewel ze bij werkelijk iedere bakker en/of supermarkt verkocht worden, kocht ik ze bij het Stokpaardje (waar je overigens ook kunt lunchen) Het zijn de lekkerste die ik in tijden heb gegeten.

Stokpaardje_worstenbroodjes

Ze worden boven de slagerij door een gepensioneerde bakker en zijn vrouw, dagelijks!, vers gemaakt. Een kwartiertje in een op 140C voorverwarmde oven zorgt ervoor dat alle smaken nóg beter uitkomen, aldus de slager. Mijn tip: koop ook een aantal van de mini’s en stop die in de vriezer, heerlijk om mee te geven in de lunchtrommel van je kind(eren). ’t Stokpaardje vind je in de Krullartstraat 16 in Den Bosch

Bossche bollen

Denk je aan Den Bosch, dan denk je natuurlijk ook aan Bossche Bollen. Jan de Groot is dé plek voor deze lekkernij, als dus iedereen die ik spreek. Gelukkig hoef je niet persé naar die winkel toe, op meerdere plekken in de stad worden de bollen van De Groot verkocht.

Ik kocht Jan de Groot’s mini versie van de Bossche bol (Bossche zoen) bij Salon de Roosekrans, waar ook nog een andere specialiteit, de Bossche Koek, wordt verkocht.

24 uur Den Bosch is te weinig

De enige logische conclusie na 24uur in Den Bosch is dat het véél te kort is. Den Bosch, daar wil je minstens een weekend zijn. Zo niet langer. Dus kom ik zéker nog een keer terug, voor alle leuke plekken die er nog meer zijn. Voor nóg meer worstenbroodjes. Voor uitgebreider tijd in de Sint Jan. Voor de musea die er zijn en voor nog meer leuke plekjes om met je kinderen naar toe te gaan.

Heb jij nog tips voor Den Bosch, laat je ze dan even onder dit artikel achter?!

 

Gepubliceerd op 23 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.