Week van het Nederlandse bierWeek van het Nederlandse bier

Nederland kent meer dan zeshonderd verschillende brouwerijen waar gepassioneerde brouwers aan de ketels staan. Ze zijn verdeeld over alle provincies. Er zijn grote wereldwijde concerns bij, maar ook hele kleine, die het niveau van de badkamer net ontgroeid zijn. Zo proefden we eerder in Drenthe al fantastische biertjes, maar ook op Texel en in Limburg weten ze van wanten. Kijk maar eens in de supermarkt en je zult versteld staan van het aanbod van Nederlandse biertjes.

Wanneer is de Week van het Nederlandse bier

Van 14 tot en met 24 mei 2020 vindt de week (eigenlijk tiendaagse…) van het Nederlandse bier plaats. De negende editie inmiddels, die zoals gebruikelijk van start gaat met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Van 14 t/m 16 mei is dit het walhalla voor bierdrinkers. Kaarten hiervoor zijn sinds donderdag 6 februari te koop. 

CRAFT presenteert in de Week van het Nederlandse Bier het resultaat van de Mega Collab, waarbij steeds twee brouwerijen de handen ineen slaan om samen een uniek bier te brouwen. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen stellen deelnemende brouwerijen hun deuren open voor een kijkje achter de schermen (dat dat leuk is liet ik je hier al eens zien

Een overzicht van alle activiteiten is vanaf maart te vinden op de speciale website

Gepubliceerd op 19 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.