Wat doen we met kerstEen vraag die velen bezighoudt. Zeker als je een site hebt met recepten is het logisch om ook kerstrecepten te delen. Dit doe ik dit jaar met kerst.

NIETS. Ik gooi het er maar meteen in. Geen nieuwe kerstrecepten. Niks. Nul. Nada. Dat was best even een beslissing, want ik had me voorgenomen om dit jaar weer lekker voor nieuwe recepten te zorgen. Vorig jaar schoot dat er door Wereldwijd borreltijd namelijk ook al bij.

Dat ik dit jaar twee boeken schrijf, waarbij de laatste deadline 1 december is, helpt dus niet als je nieuwe recepten wilt maken. Er zitten simpelweg maar 24 uur in een dag. Dat ik afgelopen twee maanden heb lopen klungelen met de nasleep van twee ongelukjes helpt ook niet. Daarnaast hebben we privé de nodige zorgen gehad. Dan is de slotsom dus dat het er (ook) dit jaar gewoon niet in zit.

Als ik namelijk íets heb geleerd dit jaar is dat er grenzen zitten aan wat realistisch en haalbaar is. Tuurlijk, nóg een tandje erbij had prima gekund. Maar ten koste van wat? Van mezelf. Het jaar is al pittig genoeg geweest om me nu nog verder over de kop te werken.

Dus ben ik verstandig. Hoe lastig ik het ook vind. Het voelt toch altijd een beetje alsof ik jullie teleurstel. Tegelijkertijd wil ik me ook niet gek laten maken door anderen die al vanaf de zomer bezig zijn met het maken van kerstrecepten. Uit ervaring weet ik namelijk ook dat de kerstrecepten van mij die al jaren op de site staan nog ieder jaar opnieuw bekeken en gemaakt worden. Onder het kopje feestdagen vind je dan ook volop recepten die voor de komende feestdagen, zoals sinterklaas én kerst, geschikt zijn.

Mocht ik nou ergens in de komende weken toch de geest krijgen, omdat ik er zin in heb niet omdat het moet, dan kan het natuurlijk prima zijn dat er nog iets online komt. Maar dan is dat last minute. Geen kookdag, geen fotograaf, geen stress.

Want ik kies aan het einde van dit jaar voor mezelf. Voor rust in mijn hoofd. Rust in mijn lijf. En dat is misschien wel het beste kerstcadeautje dat ik mezelf dit jaar kan geven!

Gepubliceerd op 2 november 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!
4 november 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij Boom Chicago

Ik heb er een handje van, om mijn comfortzone een stukje uit te dagen. Maar ik heb nu toch weer ergens ja op gezegd... Hallo Boom Chicago!
29 september 2022
Altijd borreltijd lancering
 
Lancering Altijd borreltijd

Daar is ‘ie dan. Altijd borreltijd werd gisteren in het Andaz Amsterdam gelanceerd. En wat voor een lancering!
29 september 2022
wereldrecord borrelplank Susan Aretz
 
The making of a… wereldrecord langste borrelplank

Een wereldrecord vestigen, daar is het een en ander voor nodig. En hulp. Dit is hoe het wereldrecord tot stand kwam.