Wat doen we met kerstEen vraag die velen bezighoudt. Zeker als je een site hebt met recepten is het logisch om ook kerstrecepten te delen. Dit doe ik dit jaar met kerst.

NIETS. Ik gooi het er maar meteen in. Geen nieuwe kerstrecepten. Niks. Nul. Nada. Dat was best even een beslissing, want ik had me voorgenomen om dit jaar weer lekker voor nieuwe recepten te zorgen. Vorig jaar schoot dat er door Wereldwijd borreltijd namelijk ook al bij.

Dat ik dit jaar twee boeken schrijf, waarbij de laatste deadline 1 december is, helpt dus niet als je nieuwe recepten wilt maken. Er zitten simpelweg maar 24 uur in een dag. Dat ik afgelopen twee maanden heb lopen klungelen met de nasleep van twee ongelukjes helpt ook niet. Daarnaast hebben we privé de nodige zorgen gehad. Dan is de slotsom dus dat het er (ook) dit jaar gewoon niet in zit.

Als ik namelijk íets heb geleerd dit jaar is dat er grenzen zitten aan wat realistisch en haalbaar is. Tuurlijk, nóg een tandje erbij had prima gekund. Maar ten koste van wat? Van mezelf. Het jaar is al pittig genoeg geweest om me nu nog verder over de kop te werken.

Dus ben ik verstandig. Hoe lastig ik het ook vind. Het voelt toch altijd een beetje alsof ik jullie teleurstel. Tegelijkertijd wil ik me ook niet gek laten maken door anderen die al vanaf de zomer bezig zijn met het maken van kerstrecepten. Uit ervaring weet ik namelijk ook dat de kerstrecepten van mij die al jaren op de site staan nog ieder jaar opnieuw bekeken en gemaakt worden. Onder het kopje feestdagen vind je dan ook volop recepten die voor de komende feestdagen, zoals sinterklaas én kerst, geschikt zijn.

Mocht ik nou ergens in de komende weken toch de geest krijgen, omdat ik er zin in heb niet omdat het moet, dan kan het natuurlijk prima zijn dat er nog iets online komt. Maar dan is dat last minute. Geen kookdag, geen fotograaf, geen stress.

Want ik kies aan het einde van dit jaar voor mezelf. Voor rust in mijn hoofd. Rust in mijn lijf. En dat is misschien wel het beste kerstcadeautje dat ik mezelf dit jaar kan geven!

Gepubliceerd op 2 november 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022