Verse aspergesoep


Verse aspergesoep met paling
Het is een van mijn allerlievelingssoepen en ook nog eens zó klaar. Aspergesoep! Deze maakte ik met wat stukjes (MSc) paling erdoor. Maar je kunt ook gaan voor wat hamreepjes, of gewoon vega. Smullen maar!
Voor ongeveer 1 liter aspergesoep
650g witte of groene asperges
1 sjalotje
50g boter
2el bloem
1 liter groentebouillon
verder nodig: staafmixer of blender
Bereiding van de aspergesoep – 25 minuten bereidingstijd
1. Schil de asperges, snijd het houten onderkantje eraf en snijd in grove stukken
2. Verwarm in een grote pan de boter en fruit hierin 5 minuutjes de sjalot aan. Dan de aspergestukken erbij en een paar minuten meebakken.
3. Bestrooi met bloem, schep goed om en bak een minuutje mee.
4. Bouillon er nu bij, aan de kook brengen en in 15-20 minuten de asperges gaar koken.
5. Staafmixer erop, tot je een gladde soep hebt. Breng op smaak met zout & peper. Voeg, als je het gebruikt, de paling toe op het moment dat je serveert. Garneer met wat verse krulpeterselie.
Gepubliceerd op 17 mei 2018