Vegan oranje wijn van de HEMAVegan oranje wijn van de HEMA

Dat zijn minstens twee woorden in één zin die je misschien niet zou verwachten. Want a) bestaat er vegan wijn en b) WTF is oranje wijn. Ik leg het je uit. Dat je bij de HEMA betaalbare en lekkere wijnen koopt weet je misschien al. Dat aan wijn (veelal) dierlijke producten wordt toegevoegd misschien niet. In deze wijn dus niet, waardoor 'ie 100% vegan is.

Oranje wijn

Witte, rode en rosé wijn kennen we allemaal. Oranje wijn nog niet, en dat was precies waarom ik zo geïntrigeerd was toen ik het persbericht hierover kreeg. Die wilde ik wel proeven! 

Oranje wijn wordt gemaakt van witte druiven, maar de productiemethode van rode wijn wordt toegepast. Dit betekent dat de schilletjes van de witte druiven tijdens de fermentatie niet worden verwijderd. Bij rode wijn wordt het druivensap juist met de schilletjes erbij vergist om de wijn de rode kleur, smaak, structuur en tannines mee te geven. Door dit ook bij witte druiven toe te passen, ontstaat er een witte wijn met een oranje gloed. Ook heeft de wijn veel meer structuur en complexiteit dan je zou verwachten van een witte wijn.

Is dat lekker dan?

Ja. Dat is het zeker. De wijn (die uit Roemenië komt) is fris, maar heeft veel meer smaak dan een reguliere witte wijn. Niet zo diep als rode wijn natuurlijk, maar wel heel gelaagd met het frisse van witte wijn. Ik vond 'm heerlijk! De Orange Natural Wine is vanaf nu verkrijgbaar bij HEMA winkels en op www.hema.nl/wijn voor €7,50. Maar wees er snel bij want op=op! 

Gepubliceerd op 13 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.