Vegan oranje wijn van de HEMAVegan oranje wijn van de HEMA

Dat zijn minstens twee woorden in één zin die je misschien niet zou verwachten. Want a) bestaat er vegan wijn en b) WTF is oranje wijn. Ik leg het je uit. Dat je bij de HEMA betaalbare en lekkere wijnen koopt weet je misschien al. Dat aan wijn (veelal) dierlijke producten wordt toegevoegd misschien niet. In deze wijn dus niet, waardoor 'ie 100% vegan is.

Oranje wijn

Witte, rode en rosé wijn kennen we allemaal. Oranje wijn nog niet, en dat was precies waarom ik zo geïntrigeerd was toen ik het persbericht hierover kreeg. Die wilde ik wel proeven! 

Oranje wijn wordt gemaakt van witte druiven, maar de productiemethode van rode wijn wordt toegepast. Dit betekent dat de schilletjes van de witte druiven tijdens de fermentatie niet worden verwijderd. Bij rode wijn wordt het druivensap juist met de schilletjes erbij vergist om de wijn de rode kleur, smaak, structuur en tannines mee te geven. Door dit ook bij witte druiven toe te passen, ontstaat er een witte wijn met een oranje gloed. Ook heeft de wijn veel meer structuur en complexiteit dan je zou verwachten van een witte wijn.

Is dat lekker dan?

Ja. Dat is het zeker. De wijn (die uit Roemenië komt) is fris, maar heeft veel meer smaak dan een reguliere witte wijn. Niet zo diep als rode wijn natuurlijk, maar wel heel gelaagd met het frisse van witte wijn. Ik vond 'm heerlijk! De Orange Natural Wine is vanaf nu verkrijgbaar bij HEMA winkels en op www.hema.nl/wijn voor €7,50. Maar wees er snel bij want op=op! 

Gepubliceerd op 13 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]