Union55 Salted & Spiced RumUnion55 Salted & Spiced Rum

Oké, zeg maar bye bye Project Beter Eten en hallo challenge "alle cocktails met Union 55 rum proberen!".

Nee zonder gein, ik ontving vandaag een prachtige fles Union55 Salted & Spiced Rum en na een kijkje op hun site én natuurlijk na het proeven van de rum durf ik wel te zeggen dat we er een nieuwe favoriet bij hebben!

Barbados rum

De rum wordt op houten vaten gerijpt en geproduceerd op Barbados. In de rum vind je de smaken terug van de kruiden die er 55 dagen lang in trekken, te weten amandelen, cacao, kruidnagel, vanille en kardemom. Een klein merk nog, dat denk ik vrij snel de wereld gaat veroveren door de complexe maar tegelijkertijd toegankelijke smaken in de rum. Daarnaast zijn er ook geweldige cocktails mee te maken, die niet alleen in de zomer lekker zijn!

Union rum tonic

Ik maakte een variant op de Union Cup, die ruim voor #plopoclock al werd goedgekeurd…

55ml Union55 rum
200ml Sicilian lemon tonic (het originele recept gebruikt lemonade)
blauwe bessen
aardbei
takje munt
schijfje citroen
ijs

Verkooppunten Union55 rum

De rum is online op verschillende plekken te koop, een fles van 70cl kost ongeveer € 34,95. Kijk vooral ook even op hun site voor nog meer fantastische cocktails met de rum.

Gepubliceerd op 25 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.