Top 5 blijmakers septemberOpnoemen waar ik blij van word, het is zo’n goede manier om geluk in je leven te brengen / krijgen / houden. En dat kan in zoveel kleine dingen zitten.

De komende maanden wil ik wat vaker stil staan bij waar ik blij van word. Er is zoveel gaande in de wereld en dat brengt zoveel negativiteit met zich mee dat ik het tijd vind om gas terug te geven. Met positiviteit dus.

Want je kunt van zoveel blij worden, een goed gevoel krijgen. Dat delen in plaats van de dingen waar je boos van wordt maakt mijn leven in ieder geval een stuk leuker. Dus vanaf nu iedere maand een top 5 met dingen waar ik blij van word. Vul jij die aan met waar jij deze maand blij van werd?!

 

Dit is mijn top 5 met blijmakers voor september

1.Geurkaarsen

Het is herfst en dus mogen er weer geurkaarsen aan. Ik word er zó blij van. Voor mijn verjaardag kreeg ik mijn favoriete geur van Molton Brown in de vorm van een geurkaars. Nu ruikt het niet alleen lekker onder de douche, maar ook in de woonkamer. Love it!

2. Fotograferen bij mooi zonlicht

Op de ochtend van mijn verjaardag fietste ik de stad in om samen met foodie collega Eefje te gaan fotograferen. Vroeg ochtendlicht. De mist nog boven de grachten. Een ontluikende zon. Mán wat is Leiden dan prachtig!

3. De rust om te lezen

Ik heb het niet vaak, de rust om te lezen. Dus de dagen dat ik dat wel heb zijn magisch! Afgelopen weekend las ik in één ruk een nieuw boek uit (deze) en kroop ik ’s avonds in bed met een volgend boek (van David Chang, review volgt) Gouden momentjes!

4. Sporten

Die zag je niet aankomen hé? Maar we hebben het weer een tandje omhoog geschroefd qua intensiteit en i LOVE it! Mijn lijf is zoveel krachtiger dan ik ooit had kunnen vermoeden. Helaas val ik er nog steeds geen gram van af, maar dat ik zo goed en gezond bezig ben dát maakt me wel weer mega blij.

5. Jarig zijn

Ja, ook op mijn inmiddels 48e ben ik dól op jarig zijn. Een dag lang werd ik overspoeld door lieve berichtjes. Op mijn telefoon, via de post, op social. Té leuk! Het heeft me ook weer doen beseffen hoe fijn het is om aandacht te krijgen, dus een goeie les voor mezelf ook weer om die aandacht ook bewust (meer) aan anderen te geven. Het kan nét het verschil maken.

Top 5 blijmakers

Dat waren ze. Mijn top 5 dingen waar ik blij van werd deze maand. Overigens waren het er véél meer dan vijf, maar dit zijn wel de belangrijkste voor nu. Een goed moment ook weer om stil te staan bij het feit dat het écht de kleine dingen zijn die het verschil kunnen maken. Als je ze maar ziet…

 

 

Gepubliceerd op 24 september 2020


1 reactie

  1. Kirsten schreef:

    Een van de belangrijkste blijmakers waar ik ook super blij van wordt…. is een heerlijke maaltijd koken…. of voor het weekend een heerlijk grote plan minestrone soep……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.