Top 5 blijmakers septemberOpnoemen waar ik blij van word, het is zo’n goede manier om geluk in je leven te brengen / krijgen / houden. En dat kan in zoveel kleine dingen zitten.

De komende maanden wil ik wat vaker stil staan bij waar ik blij van word. Er is zoveel gaande in de wereld en dat brengt zoveel negativiteit met zich mee dat ik het tijd vind om gas terug te geven. Met positiviteit dus.

Want je kunt van zoveel blij worden, een goed gevoel krijgen. Dat delen in plaats van de dingen waar je boos van wordt maakt mijn leven in ieder geval een stuk leuker. Dus vanaf nu iedere maand een top 5 met dingen waar ik blij van word. Vul jij die aan met waar jij deze maand blij van werd?!

 

Dit is mijn top 5 met blijmakers voor september

1.Geurkaarsen

Het is herfst en dus mogen er weer geurkaarsen aan. Ik word er zó blij van. Voor mijn verjaardag kreeg ik mijn favoriete geur van Molton Brown in de vorm van een geurkaars. Nu ruikt het niet alleen lekker onder de douche, maar ook in de woonkamer. Love it!

2. Fotograferen bij mooi zonlicht

Op de ochtend van mijn verjaardag fietste ik de stad in om samen met foodie collega Eefje te gaan fotograferen. Vroeg ochtendlicht. De mist nog boven de grachten. Een ontluikende zon. Mán wat is Leiden dan prachtig!

3. De rust om te lezen

Ik heb het niet vaak, de rust om te lezen. Dus de dagen dat ik dat wel heb zijn magisch! Afgelopen weekend las ik in één ruk een nieuw boek uit (deze) en kroop ik ’s avonds in bed met een volgend boek (van David Chang, review volgt) Gouden momentjes!

4. Sporten

Die zag je niet aankomen hé? Maar we hebben het weer een tandje omhoog geschroefd qua intensiteit en i LOVE it! Mijn lijf is zoveel krachtiger dan ik ooit had kunnen vermoeden. Helaas val ik er nog steeds geen gram van af, maar dat ik zo goed en gezond bezig ben dát maakt me wel weer mega blij.

5. Jarig zijn

Ja, ook op mijn inmiddels 48e ben ik dól op jarig zijn. Een dag lang werd ik overspoeld door lieve berichtjes. Op mijn telefoon, via de post, op social. Té leuk! Het heeft me ook weer doen beseffen hoe fijn het is om aandacht te krijgen, dus een goeie les voor mezelf ook weer om die aandacht ook bewust (meer) aan anderen te geven. Het kan nét het verschil maken.

Top 5 blijmakers

Dat waren ze. Mijn top 5 dingen waar ik blij van werd deze maand. Overigens waren het er véél meer dan vijf, maar dit zijn wel de belangrijkste voor nu. Een goed moment ook weer om stil te staan bij het feit dat het écht de kleine dingen zijn die het verschil kunnen maken. Als je ze maar ziet…

 

 

Gepubliceerd op 24 september 2020


1 reactie

  1. Kirsten schreef:

    Een van de belangrijkste blijmakers waar ik ook super blij van wordt…. is een heerlijke maaltijd koken…. of voor het weekend een heerlijk grote plan minestrone soep……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
review vega zonder pakjes en zakjes
 
Review Vega zónder pakjes & zakjes

Dat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!
3 augustus 2022
pride amsterdam regenboogkind
 
Pride Amsterdam en regenboogkinderen

Begin augustus kleurt Amsterdam regenboog, tijdens de jaarlijkse Pride Amsterdam. Wij gingen er dit jaar om wel heel bijzondere reden naar toe.
30 juli 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
4 juli 2022
Susan Aretz
 
Zomerpauze op SusanAretz.nl

De zomerpauze komt er aan en waarom ik die inlas en wat dat betekent lees je vandaag op de site.
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!