Top 5 blijmakers septemberOpnoemen waar ik blij van word, het is zo’n goede manier om geluk in je leven te brengen / krijgen / houden. En dat kan in zoveel kleine dingen zitten.

De komende maanden wil ik wat vaker stil staan bij waar ik blij van word. Er is zoveel gaande in de wereld en dat brengt zoveel negativiteit met zich mee dat ik het tijd vind om gas terug te geven. Met positiviteit dus.

Want je kunt van zoveel blij worden, een goed gevoel krijgen. Dat delen in plaats van de dingen waar je boos van wordt maakt mijn leven in ieder geval een stuk leuker. Dus vanaf nu iedere maand een top 5 met dingen waar ik blij van word. Vul jij die aan met waar jij deze maand blij van werd?!

 

Dit is mijn top 5 met blijmakers voor september

1.Geurkaarsen

Het is herfst en dus mogen er weer geurkaarsen aan. Ik word er zó blij van. Voor mijn verjaardag kreeg ik mijn favoriete geur van Molton Brown in de vorm van een geurkaars. Nu ruikt het niet alleen lekker onder de douche, maar ook in de woonkamer. Love it!

2. Fotograferen bij mooi zonlicht

Op de ochtend van mijn verjaardag fietste ik de stad in om samen met foodie collega Eefje te gaan fotograferen. Vroeg ochtendlicht. De mist nog boven de grachten. Een ontluikende zon. Mán wat is Leiden dan prachtig!

3. De rust om te lezen

Ik heb het niet vaak, de rust om te lezen. Dus de dagen dat ik dat wel heb zijn magisch! Afgelopen weekend las ik in één ruk een nieuw boek uit (deze) en kroop ik ’s avonds in bed met een volgend boek (van David Chang, review volgt) Gouden momentjes!

4. Sporten

Die zag je niet aankomen hé? Maar we hebben het weer een tandje omhoog geschroefd qua intensiteit en i LOVE it! Mijn lijf is zoveel krachtiger dan ik ooit had kunnen vermoeden. Helaas val ik er nog steeds geen gram van af, maar dat ik zo goed en gezond bezig ben dát maakt me wel weer mega blij.

5. Jarig zijn

Ja, ook op mijn inmiddels 48e ben ik dól op jarig zijn. Een dag lang werd ik overspoeld door lieve berichtjes. Op mijn telefoon, via de post, op social. Té leuk! Het heeft me ook weer doen beseffen hoe fijn het is om aandacht te krijgen, dus een goeie les voor mezelf ook weer om die aandacht ook bewust (meer) aan anderen te geven. Het kan nét het verschil maken.

Top 5 blijmakers

Dat waren ze. Mijn top 5 dingen waar ik blij van werd deze maand. Overigens waren het er véél meer dan vijf, maar dit zijn wel de belangrijkste voor nu. Een goed moment ook weer om stil te staan bij het feit dat het écht de kleine dingen zijn die het verschil kunnen maken. Als je ze maar ziet…

 

 

Gepubliceerd op 24 september 2020


1 reactie

  1. Kirsten schreef:

    Een van de belangrijkste blijmakers waar ik ook super blij van wordt…. is een heerlijke maaltijd koken…. of voor het weekend een heerlijk grote plan minestrone soep……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.