Tonijn kappertjesboter voor bij de borrel (uit Vis uit Blik #2)



Tonijn kappertjesboter voor bij de borrel

1 blikje tonijn op olie (à 140g) van Fishtales
¼ sjalot, fijngehakt
75g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
1tl kappertjes (afgespoeld en uitgelekt)
zout en peper
ik voegde nog de rasp van een halve (schoongeboende) citroen toe.

Zo maak je borrelboter met tonijn en kappertjes

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde spread. Schep dit in een mooi bakje, dek af met folie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Laat voor gebruik even op kamertemperatuur komen. Lekker met knapperig (af)gebakken brood!


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.
25 mei 2020
curry vegetarisch
 
Vegetarische curry met kikkererwten

Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!
25 mei 2020
rabarbertiramisu
 
rabarber tiramisu met aardbeien

Ik kon het niet laten om dit jaar toch nog een nieuw rabarberrecept te maken; rabarber tiramisu mét aardbeien. En ook nog eens alcoholvrij!
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!