Tonijn kappertjesboter voor bij de borrel (uit Vis uit Blik #2)
Tonijn kappertjesboter voor bij de borrel
1 blikje tonijn op olie (à 140g) van Fishtales
¼ sjalot, fijngehakt
75g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
1tl kappertjes (afgespoeld en uitgelekt)
zout en peper
ik voegde nog de rasp van een halve (schoongeboende) citroen toe.
Zo maak je borrelboter met tonijn en kappertjes
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde spread. Schep dit in een mooi bakje, dek af met folie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
Laat voor gebruik even op kamertemperatuur komen. Lekker met knapperig (af)gebakken brood!
Gepubliceerd op 27 maart 2019
Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!