Tonijn kappertjesboter voor bij de borrel (uit Vis uit Blik #2)



Tonijn kappertjesboter voor bij de borrel

1 blikje tonijn op olie (à 140g) van Fishtales
¼ sjalot, fijngehakt
75g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
1tl kappertjes (afgespoeld en uitgelekt)
zout en peper
ik voegde nog de rasp van een halve (schoongeboende) citroen toe.

Zo maak je borrelboter met tonijn en kappertjes

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde spread. Schep dit in een mooi bakje, dek af met folie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Laat voor gebruik even op kamertemperatuur komen. Lekker met knapperig (af)gebakken brood!

Gepubliceerd op 27 maart 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.