TIP: Alcoholvrije Gin Tonic met SeedlipWie mij een beetje kent weet dat een Gin Tonic één van mijn favoriete cocktails is. Maar er zijn genoeg redenen om ook eens een cocktail zónder alcohol te serveren en daar is nu een “gin” voor waarmee je dat werkelijke fantástisch kunt doen; Seedlip En recent introduceerde ze hun derde variant, de Grove 42.

Seedlip Grove 42 is, zoals ze dat noemen, een non alcoholisch destillaat. Deze versie is op basis van sinaasappel, mandarijn, citroenschil, gember en citroengras. Citrus voert dus de boventoon, samen met een aantal kruidige specerijen. Maar hoe smaakt het?

Seedlip Grove 42

Zoals gezegd, ik ben een echt GT liefhebber, dus was extra benieuwd in hoeverre ik de smaak van een non-alcoholische zou kunnen waarderen. Maar zal ik eens héél eerlijk zijn. De smaak is echt fan-tas-tisch! Kruidig, genoeg citrus, zeker in combinatie met tonic lijkt het net een echte Gin Tonic. Wat een verrassing!

Alcoholvrije Gin Tonic

Het grootste verschil? Bij een gewone Gin Tonic heb je die lekkere nasmaak. Die heb je bij deze versie niet. Je drinkt ‘m, proeft de smaken van citrus en specerijen en daarna is de smaak weg.

Is dat vervelend? Nee. Het is anders. Maar ik vond het oprecht lekker en denk dat je hiermee een super alcoholvrije variant van Gin Tonic te pakken hebt. Voor als je een keer geen alcohol wilt. Of als je geen alcohol mag drinken. Of voor als je zwanger bent. Etcetera.

Hoe drink je Seedlip Grove 42

Seedlip zelf geeft aan dat het lekker is om de “gin” aan te maken met bruisend water en een schijfje sinaasappel.Ik maakte ‘m op mijn Gin Tonic wijze. Met Indian Tonic van Fever Tree, sinaasappelrasp en een stokje kaneel en een goede hoeveelheid ijs.

Ik tip ‘m alvast voor jullie voor de komende feestdagen als mocktail. Prijs van een fles ligt rond de € 29,95

Gepubliceerd op 15 oktober 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
cover Simply
 
Simply van Sabrina Ghayour – review

Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden, dat is de ondertitel van het 5e boek van Sabrina Ghayour. Simply staat bomvol verrassende recepten.
13 oktober 2020
 
Win een exemplaar van Greenfeast Herfst & Winter

De winactie is gesloten. De winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht van mij ontvangen. Dank aan iedereen voor het meedoen!
13 oktober 2020
groenterecepten voor herfst en winter
 
Greenfeast herfst & winter van Nigel Slater

Recepten speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.
12 oktober 2020
boek cover Linzen
 
Linzen van Joke Boon – review

Een heel boek alleen maar over linzen, dat schreef Joke Boon dit jaar. Maar hoe boeiend kunnen die nou zijn, linzen? Nou, mega verrassend dus!
11 oktober 2020
Katinka Peru
 
In de Peruaanse keuken met Katinka Lansink Dodero

Wil je meer weten over de Peruaanse keuken dan moét je om tafel met de half Peruaanse Katinka. En ze deelt het geheim voor de lekkerste ceviche.
1 oktober 2020
 
Borstonderzoek – doe het gewoon!

Een persoonlijk verhaal (uit 2018) over zelfonderzoek van je borsten én waarom het zo ongelofelijk belangrijk is zelf borstonderzoek te doen