TIP: Alcoholvrije Gin Tonic met SeedlipWie mij een beetje kent weet dat een Gin Tonic één van mijn favoriete cocktails is. Maar er zijn genoeg redenen om ook eens een cocktail zónder alcohol te serveren en daar is nu een “gin” voor waarmee je dat werkelijke fantástisch kunt doen; Seedlip En recent introduceerde ze hun derde variant, de Grove 42.

Seedlip Grove 42 is, zoals ze dat noemen, een non alcoholisch destillaat. Deze versie is op basis van sinaasappel, mandarijn, citroenschil, gember en citroengras. Citrus voert dus de boventoon, samen met een aantal kruidige specerijen. Maar hoe smaakt het?

Seedlip Grove 42

Zoals gezegd, ik ben een echt GT liefhebber, dus was extra benieuwd in hoeverre ik de smaak van een non-alcoholische zou kunnen waarderen. Maar zal ik eens héél eerlijk zijn. De smaak is echt fan-tas-tisch! Kruidig, genoeg citrus, zeker in combinatie met tonic lijkt het net een echte Gin Tonic. Wat een verrassing!

Alcoholvrije Gin Tonic

Het grootste verschil? Bij een gewone Gin Tonic heb je die lekkere nasmaak. Die heb je bij deze versie niet. Je drinkt ‘m, proeft de smaken van citrus en specerijen en daarna is de smaak weg.

Is dat vervelend? Nee. Het is anders. Maar ik vond het oprecht lekker en denk dat je hiermee een super alcoholvrije variant van Gin Tonic te pakken hebt. Voor als je een keer geen alcohol wilt. Of als je geen alcohol mag drinken. Of voor als je zwanger bent. Etcetera.

Hoe drink je Seedlip Grove 42

Seedlip zelf geeft aan dat het lekker is om de “gin” aan te maken met bruisend water en een schijfje sinaasappel.Ik maakte ‘m op mijn Gin Tonic wijze. Met Indian Tonic van Fever Tree, sinaasappelrasp en een stokje kaneel en een goede hoeveelheid ijs.

Ik tip ‘m alvast voor jullie voor de komende feestdagen als mocktail. Prijs van een fles ligt rond de € 29,95

Gepubliceerd op 15 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.