TIP: Alcoholvrije Gin Tonic met SeedlipWie mij een beetje kent weet dat een Gin Tonic één van mijn favoriete cocktails is. Maar er zijn genoeg redenen om ook eens een cocktail zónder alcohol te serveren en daar is nu een “gin” voor waarmee je dat werkelijke fantástisch kunt doen; Seedlip En recent introduceerde ze hun derde variant, de Grove 42.

Seedlip Grove 42 is, zoals ze dat noemen, een non alcoholisch destillaat. Deze versie is op basis van sinaasappel, mandarijn, citroenschil, gember en citroengras. Citrus voert dus de boventoon, samen met een aantal kruidige specerijen. Maar hoe smaakt het?

Seedlip Grove 42

Zoals gezegd, ik ben een echt GT liefhebber, dus was extra benieuwd in hoeverre ik de smaak van een non-alcoholische zou kunnen waarderen. Maar zal ik eens héél eerlijk zijn. De smaak is echt fan-tas-tisch! Kruidig, genoeg citrus, zeker in combinatie met tonic lijkt het net een echte Gin Tonic. Wat een verrassing!

Alcoholvrije Gin Tonic

Het grootste verschil? Bij een gewone Gin Tonic heb je die lekkere nasmaak. Die heb je bij deze versie niet. Je drinkt ‘m, proeft de smaken van citrus en specerijen en daarna is de smaak weg.

Is dat vervelend? Nee. Het is anders. Maar ik vond het oprecht lekker en denk dat je hiermee een super alcoholvrije variant van Gin Tonic te pakken hebt. Voor als je een keer geen alcohol wilt. Of als je geen alcohol mag drinken. Of voor als je zwanger bent. Etcetera.

Hoe drink je Seedlip Grove 42

Seedlip zelf geeft aan dat het lekker is om de “gin” aan te maken met bruisend water en een schijfje sinaasappel.Ik maakte ‘m op mijn Gin Tonic wijze. Met Indian Tonic van Fever Tree, sinaasappelrasp en een stokje kaneel en een goede hoeveelheid ijs.

Ik tip ‘m alvast voor jullie voor de komende feestdagen als mocktail. Prijs van een fles ligt rond de € 29,95

Gepubliceerd op 15 oktober 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 augustus 2020
 
Win één van de zes Tony’s Unlimited repen

Wil jij je eigen Tony's reep samenstellen? Dan is dit je kans! Zes mensen maken kans op hun eigen Tony's unlimited reep chocola.
2 augustus 2020
 
London Loy Mijn recepten – review

Het allereerste kookboek van London Loy is verschenen. Mijn recepten heet het. Mijn review lees je vandaag.
1 augustus 2020
Susan Aretz
 
De maand van Susan – juli

De zomer is vaak rustiger, maar juli was dit keer een uitzondering. Met helaas ook een onverwacht dieptepunt. Ik neem je mee achter de schermen.
19 juli 2020
 
3 succesfactoren voor plezier in sporten

Drie maanden personal training, niet langer. Dat was het plan. We zijn bijna een jaar verder! Ik ontdekte 3 succesfactoren voor plezier in sporten.
13 juli 2020
 
Sponsored content of niet?

Is een artikel dat je leest sponsored content of niet? Tijd om voor eens en voor altijd uit te leggen hoe dit voor mij en op deze site werkt!
10 juli 2020
East Nomads glamping
 
GESLOTEN – Kamperen in de Achterhoek, maar dan anders

De winactie is gesloten en de winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht gehad.