TIP: Alcoholvrije Gin Tonic met SeedlipWie mij een beetje kent weet dat een Gin Tonic één van mijn favoriete cocktails is. Maar er zijn genoeg redenen om ook eens een cocktail zónder alcohol te serveren en daar is nu een “gin” voor waarmee je dat werkelijke fantástisch kunt doen; Seedlip En recent introduceerde ze hun derde variant, de Grove 42.

Seedlip Grove 42 is, zoals ze dat noemen, een non alcoholisch destillaat. Deze versie is op basis van sinaasappel, mandarijn, citroenschil, gember en citroengras. Citrus voert dus de boventoon, samen met een aantal kruidige specerijen. Maar hoe smaakt het?

Seedlip Grove 42

Zoals gezegd, ik ben een echt GT liefhebber, dus was extra benieuwd in hoeverre ik de smaak van een non-alcoholische zou kunnen waarderen. Maar zal ik eens héél eerlijk zijn. De smaak is echt fan-tas-tisch! Kruidig, genoeg citrus, zeker in combinatie met tonic lijkt het net een echte Gin Tonic. Wat een verrassing!

Alcoholvrije Gin Tonic

Het grootste verschil? Bij een gewone Gin Tonic heb je die lekkere nasmaak. Die heb je bij deze versie niet. Je drinkt ‘m, proeft de smaken van citrus en specerijen en daarna is de smaak weg.

Is dat vervelend? Nee. Het is anders. Maar ik vond het oprecht lekker en denk dat je hiermee een super alcoholvrije variant van Gin Tonic te pakken hebt. Voor als je een keer geen alcohol wilt. Of als je geen alcohol mag drinken. Of voor als je zwanger bent. Etcetera.

Hoe drink je Seedlip Grove 42

Seedlip zelf geeft aan dat het lekker is om de “gin” aan te maken met bruisend water en een schijfje sinaasappel.Ik maakte ‘m op mijn Gin Tonic wijze. Met Indian Tonic van Fever Tree, sinaasappelrasp en een stokje kaneel en een goede hoeveelheid ijs.

Ik tip ‘m alvast voor jullie voor de komende feestdagen als mocktail. Prijs van een fles ligt rond de € 29,95

Gepubliceerd op 15 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]