TheFork restaurant Awards



TheFork Restaurant Awards – Nederlandse editie

Na de eerste editie in Italië (2018) is Nederland het tweede land waar de TheFork Restaurant Awards georganiseerd wordt. De award is in het leven geroepen om ieder jaar een unieke selectie aanstormend culinair talent en restaurants een podium te geven. De genomineerden zijn gekozen door collega chefs. 

Een van de chefs die daaraan meedeed is Soenil Bahadoer van De Lindehof** omdat hij vindt dat  "de oude gastronomische garde verantwoordelijkheid draagt voor een nieuwe generatie. Zij zijn onze toekomst en de toekomst van dit vak. Deze award is een mogelijkheid om hen de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen en hen een podium te geven om hun talent met anderen te delen.’

Voor deze prijs nomineerden 31 Nederlands gastronomische grootheden restaurants die openden tussen januari 2018 en februari 2019 en zich nog geen sterrenzaak mogen noemen. Die zoektocht blijft niet alleen beperkt tot de Randstad. Er zijn genomineerden van Amsterdam tot Helmond. Wie er wint is overigens aan de gasten. Geregistreerd gebruikers van de recensie site bepalen de top 10 door te stemmen
op de restaurants

De genomineerden TheFork restaurant Awards

Chef                                                  Genomineerde restaurant

Richard van Oostenbrugge / 101 Gowrie
Stefan van Sprang / Aim
Egon van Hoof / Bar Alt
Luc Kusters / Boompjes
Onno Kokmeijer / Café Cliché
Niven Kunz / Restaurant Zheng
Lucas Rive / Carstens
Moshik Roth / BARDAK
Tonny Berentsen / Fico
Dennis Kuipers / Frenchie
Michel van der Kroft / Frunk
Jan de Wit / Graham’s Kitchen
Jeffrey Schuur / Kook Atelier
Wilco Berends / La Rive
Mark Gratama / MAITA
Dennis Middeldorp / Maris Piper
Ronald Veldhuijzen / ML Bistro
Chris Naylor / NENI
Raoul Meuwese / Restaurant & Wijnbar Glaswerk
Marcel van Lier / Restaurant 6&24
Soenil Bahadoer / Restaurant Doyy
Dennis van den Beld / Restaurant Smink
Alain Alders / Restaurant-wijnlounge ’t Fnidsen
Jarno Eggen / Sukerieje
Remco Kuijpers / Tapisco
Mike Cornelissen / The Green Rose
Martin Kruithof / The Lemon Tree
Sidney Schutte / Tommy’s & Zuurveen
Fred Mustert / Vandal
Tim Golsteijn / Lars
Jozua Jaring / Graphite

Via TheForkRestaurantsAwards.nl. kun je stemmen. De awards worden op 16 september 2019 uitgereikt aan de tien beste restaurants van Nederland.

Gepubliceerd op 16 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.