Kinderkookrecept: Spinazie omelet



Dit is een recept voor de lunch waar ik persoonlijk ook heel blij van word. Want soms heb je gewoon geen zin in brood, maar wil je wel iets voedzaams eten. Dan is dit jouw recept!

Houd je niet van zalm, vul ‘m dan eens met plakjes gerookte kipfilet, verkruimelde feta of gewoon lekker met kruidenkaas. Alles is mogelijk! En dit is zó’n makkelijk recept dat ‘ie ook prima door of samen met kinderen gemaakt kan worden!

Voor een grote wrap, genoeg voor twee personen

3 eieren
flinke hand spinazie
vulling naar wens: gerookte zalm of plakjes gerookte kipfilet, een beetje kruidenkaas of wat verkruimelde feta of geraspte kaas

Snelle spinazieomelet

Verhit een grote koekenpan met een drupje olie. Daar gaat nu een flinke hand spinazie in. Wok die op hoog vuur tot het bijna geslonken is. Kluts de eieren en giet die hier overheen. Beweeg de pan even zodat het gelijkmatig verdeeld is. Zet het vuur iets lager.

Als je kaas of feta gebruikt mag die er meteen over heen. Breng op smaak met zout en peper.Als de randjes stevig zijn vouw je, voorzichtig, met een spatel de omelet op. Bak dan nog even de andere zijde, maar niet te lang want dan wordt ‘ie droog.

spinazie omelet_backtoschool

Spinazie omelet met zalm

Kies je voor plakjes zalm of kipfilet vouw de omelet dan niet dicht in de pan maar draai ‘m voorzichtig om, om ook de andere kant nog even te bakken. Haal daarna de omelet uit de pan, leg de zalm of kipfilet erop en rol op. Ook koud heel lekker, dus heerlijk om een keer in de lunchtrommel mee naar school of werk te nemen!

Meer kinderkookrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 19 maart 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.