Kinderkookrecept: Spinazie omelet
Dit is een recept voor de lunch waar ik persoonlijk ook heel blij van word. Want soms heb je gewoon geen zin in brood, maar wil je wel iets voedzaams eten. Dan is dit jouw recept!
Houd je niet van zalm, vul ‘m dan eens met plakjes gerookte kipfilet, verkruimelde feta of gewoon lekker met kruidenkaas. Alles is mogelijk! En dit is zó’n makkelijk recept dat ‘ie ook prima door of samen met kinderen gemaakt kan worden!
Voor een grote wrap, genoeg voor twee personen
3 eieren
flinke hand spinazie
vulling naar wens: gerookte zalm of plakjes gerookte kipfilet, een beetje kruidenkaas of wat verkruimelde feta of geraspte kaas
Snelle spinazieomelet
Verhit een grote koekenpan met een drupje olie. Daar gaat nu een flinke hand spinazie in. Wok die op hoog vuur tot het bijna geslonken is. Kluts de eieren en giet die hier overheen. Beweeg de pan even zodat het gelijkmatig verdeeld is. Zet het vuur iets lager.
Als je kaas of feta gebruikt mag die er meteen over heen. Breng op smaak met zout en peper.Als de randjes stevig zijn vouw je, voorzichtig, met een spatel de omelet op. Bak dan nog even de andere zijde, maar niet te lang want dan wordt ‘ie droog.
Spinazie omelet met zalm
Kies je voor plakjes zalm of kipfilet vouw de omelet dan niet dicht in de pan maar draai ‘m voorzichtig om, om ook de andere kant nog even te bakken. Haal daarna de omelet uit de pan, leg de zalm of kipfilet erop en rol op. Ook koud heel lekker, dus heerlijk om een keer in de lunchtrommel mee naar school of werk te nemen!
Meer kinderkookrecepten vind je hier
Gepubliceerd op 19 maart 2020