Kinderkookrecept: Spinazie omelet



Dit is een recept voor de lunch waar ik persoonlijk ook heel blij van word. Want soms heb je gewoon geen zin in brood, maar wil je wel iets voedzaams eten. Dan is dit jouw recept!

Houd je niet van zalm, vul ‘m dan eens met plakjes gerookte kipfilet, verkruimelde feta of gewoon lekker met kruidenkaas. Alles is mogelijk! En dit is zó’n makkelijk recept dat ‘ie ook prima door of samen met kinderen gemaakt kan worden!

Voor een grote wrap, genoeg voor twee personen

3 eieren
flinke hand spinazie
vulling naar wens: gerookte zalm of plakjes gerookte kipfilet, een beetje kruidenkaas of wat verkruimelde feta of geraspte kaas

Snelle spinazieomelet

Verhit een grote koekenpan met een drupje olie. Daar gaat nu een flinke hand spinazie in. Wok die op hoog vuur tot het bijna geslonken is. Kluts de eieren en giet die hier overheen. Beweeg de pan even zodat het gelijkmatig verdeeld is. Zet het vuur iets lager.

Als je kaas of feta gebruikt mag die er meteen over heen. Breng op smaak met zout en peper.Als de randjes stevig zijn vouw je, voorzichtig, met een spatel de omelet op. Bak dan nog even de andere zijde, maar niet te lang want dan wordt ‘ie droog.

spinazie omelet_backtoschool

Spinazie omelet met zalm

Kies je voor plakjes zalm of kipfilet vouw de omelet dan niet dicht in de pan maar draai ‘m voorzichtig om, om ook de andere kant nog even te bakken. Haal daarna de omelet uit de pan, leg de zalm of kipfilet erop en rol op. Ook koud heel lekker, dus heerlijk om een keer in de lunchtrommel mee naar school of werk te nemen!

Meer kinderkookrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 19 maart 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd