Kinderkookrecept: Spinazie omelet



Dit is een recept voor de lunch waar ik persoonlijk ook heel blij van word. Want soms heb je gewoon geen zin in brood, maar wil je wel iets voedzaams eten. Dan is dit jouw recept!

Houd je niet van zalm, vul ‘m dan eens met plakjes gerookte kipfilet, verkruimelde feta of gewoon lekker met kruidenkaas. Alles is mogelijk! En dit is zó’n makkelijk recept dat ‘ie ook prima door of samen met kinderen gemaakt kan worden!

Voor een grote wrap, genoeg voor twee personen

3 eieren
flinke hand spinazie
vulling naar wens: gerookte zalm of plakjes gerookte kipfilet, een beetje kruidenkaas of wat verkruimelde feta of geraspte kaas

Snelle spinazieomelet

Verhit een grote koekenpan met een drupje olie. Daar gaat nu een flinke hand spinazie in. Wok die op hoog vuur tot het bijna geslonken is. Kluts de eieren en giet die hier overheen. Beweeg de pan even zodat het gelijkmatig verdeeld is. Zet het vuur iets lager.

Als je kaas of feta gebruikt mag die er meteen over heen. Breng op smaak met zout en peper.Als de randjes stevig zijn vouw je, voorzichtig, met een spatel de omelet op. Bak dan nog even de andere zijde, maar niet te lang want dan wordt ‘ie droog.

spinazie omelet_backtoschool

Spinazie omelet met zalm

Kies je voor plakjes zalm of kipfilet vouw de omelet dan niet dicht in de pan maar draai ‘m voorzichtig om, om ook de andere kant nog even te bakken. Haal daarna de omelet uit de pan, leg de zalm of kipfilet erop en rol op. Ook koud heel lekker, dus heerlijk om een keer in de lunchtrommel mee naar school of werk te nemen!

Meer kinderkookrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 19 maart 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.