Tel Aviv – StreetfoodStreetfood in Tel Aviv

Als ze érgens snappen hoe je goed streetfood maakt, dan is dat wel in Tel Aviv. Voor een paar euro eet je de meest geweldige, gevulde pita. En ook op de vele markten is het eenvoudig om voor weinig heel veel lekkers te kopen, of dat nou is in de vorm van vers sap of een zoete lekkernij. Ik geef je mijn persoonlijke favorieten.

Miznon

In het Ivriet betekent Mizon snackbar, dat doet niet veel goeds beloven maar ik mag hopen dat we deze vorm van snackbars heel gauw in Nederland ook gaan krijgen. Voor een euro of zes eet je de meest fluffy pita, gevuld met al het denkbare lekkers dat er is.

Vegetarisch of vlees, jij kiest. Niet van een fancy menukaart, maar gewoon van een geplastificeerd kartonnetje. En natuurlijk deel je met elkaar, zodat je zoveel mogelijk verschillende versies kunt uitproberen

Miznon is een van de vele restaurants van chef Eyal Shani, die een hele rits aan restaurants in Israël (en daar buiten) bezit. Dit is zijn meest casual plek! Er zijn twee Miznon locaties in Tel Aviv.

King George St 30 en Shlomo Ibn Gabirol St 23
Geopend van 12u tot middernacht, muv vrijdag dan sluiten ze om 17u

Abu Hassan

In Jaffa, de oude wijk van Tel Aviv, staan op vrijdagmiddag – als in Israël het weekend is begonnen – de mensen tot om de hoek in de rij voor de choemoes van Abu Hassan. Soms nog met hun (ongeladen) geweer om de schouder. Waarom? Omdat – zo werd me verteld – je rechtstreeks van de militaire basis eerst je choemoes fix regelt voor je naar huis naar je familie gaat. Volgens velen eet je hier de lekkerste choemoes van de stad.

Ha-Dolfin St 1
Geopend van 8u – 15u (zaterdag gesloten)

Pop up Panda

Alleen op vrijdag is deze pita stand geopend op de Ha’Carmel markt in Tel Aviv. Met pandapetjes op hun hoofd en ronkende muziek maken deze enthousiastelingen de lekkerste pita. Drie soorten zijn er. Een vegetarische, vis en een vleesvariant. Het lijkt een gimmick, maar geloof me je eet hier echt geweldig!

Yom Tov St 17
Geopend alleen op vrijdag

Dr. Shakshuka

Het is niet echt streetfood, want je kunt hier rustig zitten aan tafeltjes maar het is zodanig casual dat ik ze toch in dit lijstje heb gezet en niet in die van de restaurants. Dr. Shakshuka is een instituut in Tel Aviv. De beste man prijkt op de muur, op de menukaart en op de tafels maar kookt nog amper zelf. Hoewel wij hem wel in actie hebben gezien toen we er waren met de crew van Foodinspiration om er te filmen.

Of het de beste shakshuka van de stad is weet ik niet, maar het is een ervaring an sich om hier te eten. En als je dan toch in dit deel van de stad bent en trek hebt kun je er maar net zo goed even langs gaan voor een stevig ontbijt/lunch/diner. Want shakshuka kun je op elk moment van de dag eten in Tel Aviv.

Beit Eshel St 3
Geopend 8u – 00.00u muv vrijdag dan sluiten ze om 16u en op zaterdag openen ze om 18.30u

Shuk Ha’Carmel Market

Een van de grootste openluchten markten van Tel Aviv en een aaneenschakeling van groente-, fruit- en eetkraampjes. Wil je uit de vuist iets eten terwijl je de stad verkent of inslaan voor later, dan is dit een te gekke plek om dat te doen.

Onderweg zijn er ook genoeg barretjes en kleine restaurantjes voor de lekkere trek of als je dorst hebt.

Allenby, King George and Sheinkin st.
Geopend vanaf 8u, meestal tot laat in de avond. Op vrijdag eerder gesloten en op zaterdag dicht.

Lewinsky markt

Geen overdekte markt zoals de Carmel markt, maar een aaneenschakeling van winkeltjes met etenswaar, kleding en souvenirs. Hier sla je in als je de beste gedroogde (kleine!) kikkererwten voor mee naar huis wilt, waar je losse kruiden kunt kopen maar waar je ook even kunt gaan zitten in een van de vele restaurantjes of cafeetjes. Ga zeker even langs op Café Lewinsky, want hier hebben ze te gekke (en zéér decoratieve) drankjes.

De markt begint op Lewinsky str, op de hoek van HaAliya Street en loopt door tot HaMashbir Street

Geopend: zondag tot en met donderdag vanaf ’s morgens vroeg tot laat in de avond. Zaterdag gesloten en op vrijdag eerder dicht.

Gepubliceerd op 22 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!