Tel Aviv – Ontbijt & LunchOntbijt & lunch in Tel Aviv

Op welk moment van de ochtend je ook gaat eten, de keuze aan restaurants in Tel Aviv is enorm. Ontbijten in Tel Aviv kan sober of lekker uitgebreid, met gerechten die vaak ook later op de dag op de kaart staan. Choemoes, shakshuka, salades, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te bestellen. Mijn favoriete plekjes zijn als volgt en ik vertel je meteen wat ik er bestelde. Zorg voor een lege maag en genoeg tijd tot je volgende maaltijd…

Ha’achim

Op vrijdag en zaterdag heeft dit hippe restaurant een ontbijtbuffet van 9 tot iets voor 13u. Ontbijten doe je in twee shifts (en daar zijn ze strikt in!) maar dan is er ook wel volop keuze uit het ontbijtbuffet dat in het restaurant staat opgesteld.

Wil je hartig? Ga voor de shakshuka. Liefst nét nadat ‘ie vers is neergezet, zodat de eitjes nog lekker ‘runny’ zijn. Neem er lekker wat salade bij. Het brood, helemaal de Challe, is geweldig. Toch liever zoet? Dan is er ook keuze genoeg uit taartjes, koekjes, chalva.

Sappen, water, het staat voor je klaar. Koffie bestel (en betaal) je apart. Het is niet spotgoedkoop, maar wel een heerlijke manier om je dag te beginnen en je eet zoveel als je wilt, dus voor en na de tijd even rekening mee houden

Rehov Iben Gabirol 12
Telnr: +972 3-691-7171 (reserveren is slim!)
Vrijdag en zaterdag 9 – 12.45u ontbijtbuffet

Puaa

Een trendy restaurantje, vlakbij de vlooienmarkten van Jaffa die je hierna lekker op je gemak kunt gaan bekijken. Wij bestelden een volledig Israëlisch ontbijt. Zeker als je met meerderen bent is dit een heerlijke manier om, al delend met elkaar, een heel divers ontbijt te eten.

Je kunt zowel buiten, als binnen zitten. Bestel zeker ook de Limonana, die is heerlijk verfrissend erbij! Ontbijten kun je hier trouwens de hele dag, dus ook fijn als je wat later op de dag wilt eten.

Rabbi Yohanan Street 8
open vanaf 9u tot middernacht

Tony ve Esther

Pal achter Lewinsky zit dit restaurantje waar je al vroeg terecht kunt voor ontbijt, koffie of waar je ook maar trek in hebt. Op dienbladen komt je ontbijt/lunch en daar word je blij van. Net als van de koffie die top is!

Ik at er Challe met gebakken eieren, heerlijk! Zoals bijna overal krijg je wat groente erbij (waarom gebeurt dat in Nederland eigenlijk niet?) Je kunt hier buiten en binnen zitten. Top plek ook om mensen te kijken.

Levinsky 39
Open vanaf 8u tot na middernacht

Bucke café

Ons laatste ontbijtje in Tel Aviv aten we hier. Het lijkt wel of er alleen maar trendy plekjes zijn in Tel Aviv, want ook hier zag het er binnen zo gaaf uit. We bestelden íets meer dan nodig, maar mijn bagel met roomkaas & zalm ging echt tot de laatste kruimel op. Zó horen bagels te smaken, heerlijk! En echt meer dan genoeg.

Ahad Ha'Am St 91
Open vanaf 7u – 22.30 (muv vrijdag, dan tot 16u)

Lehamim

Wil je niet ergens gaat zitten voor een ontbijtje of iets meenemen voor een dag aan het strand, loop dan alsjeblieft linea recta naar bakker Lehamim. In deze bakkerij, die dag en nacht open is, staat al het lekkers op grote karren opgestapeld, klaar om meegenomen te worden. Van borek, tot Challe tot zoetigheid, ze hebben het. En vers!

Op vrijdag wordt aan een stuk door Challe gebakken en ik heb tot de dag van vandaag nog spijt dat ik er niet een paar heb gekocht, want de rest van de week zijn ze niet te koop en het is serieus zó lekker.

HaHashmonaim St 103
24u per dag geopend! (muv vrijdag, dan zijn ze om 14.30u gesloten en zaterdag zijn ze dicht)

Kiosken

Door heel Tel Aviv heen staan kiosken waar je koffie kunt kopen, maar ook iets te eten. Er om heen zie je zitzakken, kleedjes, bankjes met een tafeltje. Alles is er op ingericht om lekker buiten je ontbijt of lunch te nuttigen. In het weekend zijn dit ook de plekken waar hele families samenkomen.

Samen eten, samen spelen (speeltuinen genoeg ook), het leven in Tel Aviv is er op ingericht om buiten te zijn. Dat het het hele jaar aangenaam weer is helpt daar zeker bij. De kwaliteit van de koffie trouwens ook!

Gepubliceerd op 22 oktober 2019


1 reactie

  1. […] Nog meer adresjes in Tel Aviv vind je in op de blog van Susan Aretz. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 oktober 2020
 
Susan pakt uit – editie V

Er is weer heel veel food- en andere toffe merken nieuws. En hoe mooi dat bij de aankoop van steeds meer producten je ongemerkt ook iets goed doet. Kijk maar!
27 oktober 2020
Susan Aretz
 
Zo ziet mijn werkdag eruit

Afgelopen weekend kreeg ik de vraag of ik wilde laten zien hoe een werkdag van mij eruit ziet. Met alle plezier. Dit is hoe mijn maandag eruit zag.
19 oktober 2020
cover Simply
 
Simply van Sabrina Ghayour – review

Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden, dat is de ondertitel van het 5e boek van Sabrina Ghayour. Simply staat bomvol verrassende recepten.
13 oktober 2020
 
Win een exemplaar van Greenfeast Herfst & Winter

De winactie is gesloten. De winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht van mij ontvangen. Dank aan iedereen voor het meedoen!
13 oktober 2020
groenterecepten voor herfst en winter
 
Greenfeast herfst & winter van Nigel Slater

Recepten speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.
12 oktober 2020
boek cover Linzen
 
Linzen van Joke Boon – review

Een heel boek alleen maar over linzen, dat schreef Joke Boon dit jaar. Maar hoe boeiend kunnen die nou zijn, linzen? Nou, mega verrassend dus!