Tel Aviv – Ontbijt & LunchOntbijt & lunch in Tel Aviv

Op welk moment van de ochtend je ook gaat eten, de keuze aan restaurants in Tel Aviv is enorm. Ontbijten in Tel Aviv kan sober of lekker uitgebreid, met gerechten die vaak ook later op de dag op de kaart staan. Choemoes, shakshuka, salades, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te bestellen. Mijn favoriete plekjes zijn als volgt en ik vertel je meteen wat ik er bestelde. Zorg voor een lege maag en genoeg tijd tot je volgende maaltijd…

Ha’achim

Op vrijdag en zaterdag heeft dit hippe restaurant een ontbijtbuffet van 9 tot iets voor 13u. Ontbijten doe je in twee shifts (en daar zijn ze strikt in!) maar dan is er ook wel volop keuze uit het ontbijtbuffet dat in het restaurant staat opgesteld.

Wil je hartig? Ga voor de shakshuka. Liefst nét nadat ‘ie vers is neergezet, zodat de eitjes nog lekker ‘runny’ zijn. Neem er lekker wat salade bij. Het brood, helemaal de Challe, is geweldig. Toch liever zoet? Dan is er ook keuze genoeg uit taartjes, koekjes, chalva.

Sappen, water, het staat voor je klaar. Koffie bestel (en betaal) je apart. Het is niet spotgoedkoop, maar wel een heerlijke manier om je dag te beginnen en je eet zoveel als je wilt, dus voor en na de tijd even rekening mee houden

Rehov Iben Gabirol 12
Telnr: +972 3-691-7171 (reserveren is slim!)
Vrijdag en zaterdag 9 – 12.45u ontbijtbuffet

Puaa

Een trendy restaurantje, vlakbij de vlooienmarkten van Jaffa die je hierna lekker op je gemak kunt gaan bekijken. Wij bestelden een volledig Israëlisch ontbijt. Zeker als je met meerderen bent is dit een heerlijke manier om, al delend met elkaar, een heel divers ontbijt te eten.

Je kunt zowel buiten, als binnen zitten. Bestel zeker ook de Limonana, die is heerlijk verfrissend erbij! Ontbijten kun je hier trouwens de hele dag, dus ook fijn als je wat later op de dag wilt eten.

Rabbi Yohanan Street 8
open vanaf 9u tot middernacht

Tony ve Esther

Pal achter Lewinsky zit dit restaurantje waar je al vroeg terecht kunt voor ontbijt, koffie of waar je ook maar trek in hebt. Op dienbladen komt je ontbijt/lunch en daar word je blij van. Net als van de koffie die top is!

Ik at er Challe met gebakken eieren, heerlijk! Zoals bijna overal krijg je wat groente erbij (waarom gebeurt dat in Nederland eigenlijk niet?) Je kunt hier buiten en binnen zitten. Top plek ook om mensen te kijken.

Levinsky 39
Open vanaf 8u tot na middernacht

Bucke café

Ons laatste ontbijtje in Tel Aviv aten we hier. Het lijkt wel of er alleen maar trendy plekjes zijn in Tel Aviv, want ook hier zag het er binnen zo gaaf uit. We bestelden íets meer dan nodig, maar mijn bagel met roomkaas & zalm ging echt tot de laatste kruimel op. Zó horen bagels te smaken, heerlijk! En echt meer dan genoeg.

Ahad Ha'Am St 91
Open vanaf 7u – 22.30 (muv vrijdag, dan tot 16u)

Lehamim

Wil je niet ergens gaat zitten voor een ontbijtje of iets meenemen voor een dag aan het strand, loop dan alsjeblieft linea recta naar bakker Lehamim. In deze bakkerij, die dag en nacht open is, staat al het lekkers op grote karren opgestapeld, klaar om meegenomen te worden. Van borek, tot Challe tot zoetigheid, ze hebben het. En vers!

Op vrijdag wordt aan een stuk door Challe gebakken en ik heb tot de dag van vandaag nog spijt dat ik er niet een paar heb gekocht, want de rest van de week zijn ze niet te koop en het is serieus zó lekker.

HaHashmonaim St 103
24u per dag geopend! (muv vrijdag, dan zijn ze om 14.30u gesloten en zaterdag zijn ze dicht)

Kiosken

Door heel Tel Aviv heen staan kiosken waar je koffie kunt kopen, maar ook iets te eten. Er om heen zie je zitzakken, kleedjes, bankjes met een tafeltje. Alles is er op ingericht om lekker buiten je ontbijt of lunch te nuttigen. In het weekend zijn dit ook de plekken waar hele families samenkomen.

Samen eten, samen spelen (speeltuinen genoeg ook), het leven in Tel Aviv is er op ingericht om buiten te zijn. Dat het het hele jaar aangenaam weer is helpt daar zeker bij. De kwaliteit van de koffie trouwens ook!

Gepubliceerd op 22 oktober 2019


1 reactie

  1. […] Nog meer adresjes in Tel Aviv vind je in op de blog van Susan Aretz. […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.