Tea time stories bij Café AmericainHigh tea in Amsterdam

Eerlijk is eerlijk, het Leidseplein is niet de eerste plek waar ik aan denk als je me vraagt waar in Amsterdam kun je een mooie high tea doen? Toch zit Café Americain aan dat Leidseplein en hebben die een high tea waar je u tegen zegt. Wij mochten vandaag proeven van alle lekkers én meebeslissen welke thee cocktail er op het menu komt.

Thee cocktail met Dammann thee

Want naast de klassieke high tea, met sandwiches, cakejes, een soepje en zelfs een mini boeuf bourguignon kun je ook een thee cocktail bestellen bij Café Americain. We proefden er vier vandaag. Allemaal met de thee van Dammann als basis (die ook geschonken wordt bij de high tea). Die werd per soort thee aangevuld met verschillende alcoholische ingrediënten en andere smaakmakers en warm geserveerd. Super leuk idee!. De absolute favoriet van deze middag- the Lapsang Holy Smoke – staat vanaf nu ook op de after-dinnerkaart.

Café Americain

Café Americain, ook wel het Art Deco café genoemd, vond ik trouwens toffer dan gedacht. Ja, wellicht wat vergane glorie maar wel op een super locatie met vriendelijk personeel en een zeer uitgebreide kaart (ik zag grote pannen mosselen voorbij komen die er super lekker uitzagen) Toch maar een adresje om te onthouden…

De high tea kost trouwens € 26,50 pp. en de thee cocktail € 12,50. Reserveren kan via de website van Café Americain.

Gepubliceerd op 24 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.