Tea time stories bij Café AmericainHigh tea in Amsterdam

Eerlijk is eerlijk, het Leidseplein is niet de eerste plek waar ik aan denk als je me vraagt waar in Amsterdam kun je een mooie high tea doen? Toch zit Café Americain aan dat Leidseplein en hebben die een high tea waar je u tegen zegt. Wij mochten vandaag proeven van alle lekkers én meebeslissen welke thee cocktail er op het menu komt.

Thee cocktail met Dammann thee

Want naast de klassieke high tea, met sandwiches, cakejes, een soepje en zelfs een mini boeuf bourguignon kun je ook een thee cocktail bestellen bij Café Americain. We proefden er vier vandaag. Allemaal met de thee van Dammann als basis (die ook geschonken wordt bij de high tea). Die werd per soort thee aangevuld met verschillende alcoholische ingrediënten en andere smaakmakers en warm geserveerd. Super leuk idee!. De absolute favoriet van deze middag- the Lapsang Holy Smoke – staat vanaf nu ook op de after-dinnerkaart.

Café Americain

Café Americain, ook wel het Art Deco café genoemd, vond ik trouwens toffer dan gedacht. Ja, wellicht wat vergane glorie maar wel op een super locatie met vriendelijk personeel en een zeer uitgebreide kaart (ik zag grote pannen mosselen voorbij komen die er super lekker uitzagen) Toch maar een adresje om te onthouden…

De high tea kost trouwens € 26,50 pp. en de thee cocktail € 12,50. Reserveren kan via de website van Café Americain.

Gepubliceerd op 24 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!