Tabasco tomatensap & bloody maryLiefde voor bloody mary

Toen ik wist dat er een cocktailhoofdstuk in mijn nieuwe boek Borreltijd zou komen, moést daar natuurlijk een recept voor Bloody Mary inkomen. Het is een van mijn allerlievelingscocktails allertijden. Een cocktail waar je van houdt, of die je niet trekt. Een grijs gebied is er volgens mij niet. Ik ben hardcore liefhebber. 

Ik drink 'm niet vaak, maar als ik 'm drink dan flink spicy. Voorheen maakte ik mijn bloody mary met Big Tom tomatensap. Nu ook in Nederland te koop, maar ik nam 'm jaren geleden al mee uit Engeland. Een tomatensap die al op smaak is gebracht, waardoor je er eigenlijk alleen maar wodka (Ketel One!) bij hoeft te doen.

Tabasco tomatensap

Ik was dan ook geïntrigeerd toen ik zag dat Tabasco een gelijksoortige tomatensap lanceerde. Ik kreeg  zowel de milde, als de pittige versie thuisgestuurd om uit te proberen. Ik kan je vertellen, de pittige versie is dat ook echt. Pittig. Maar jongens wat lekker. Hoog op smaak, flink wat pit. Ook hiervoor geldt, alleen nog wodka erbij en klaar ben je!

Luie gazpacho

Ik gebruikte de pittige versie ook om gazpacho mee te maken. Dat gaat top. Moet je – ook in dit geval – wel van pit houden (niet voor kinderen geschikt dus). Of gebruik de mildere versie. Het recept vind je hier.

Beide tomatensappen van Tabasco zijn vanaf nu verkrijgbaar, kosten € 3,49 en zijn ondermeer in de webshop van Tabasco te koop.

foto: Mitchell van Voorbergen

Gepubliceerd op 26 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.