t Pakhuus op Texel, een must voor foodies't Pakhuus op Texel

Dit restaurant stond al even op mijn lijstje om te gaan eten. Afgelopen voorjaar kwam het er niet van, maar in september was ik te gast op Texel voor Texel Culinair en kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen. Dus vers van de boot reed ik linea recta naar Oudeschild. In de haven vind je het restaurant, genesteld in een pand uit 1902.

Op elk moment van de dag welkom

Wat ik zo tof vind is dat je bij 't Pakhuus op ieder moment van de dag welkom bent. Of dat nou is voor een kop koffie met iets lekkers, een verrassingslunch (zoals ik de eerste dag at) of 's avonds voor een prachtig à la carte diner, het kan allemaal. Op mooie dagen, zoals ik had in september, zijn er ook een aantal tafeltjes buiten. Uitzicht op de (vertrekkende of binnenkomende) garnalenkotters én spartelverse vis op je bord. Beter wordt het niet!

JRE restaurant

't Pakhuus is een JRE restaurant, wat inhoudt dat het restaurant is aangesloten bij de vereniging van restaurants met jonge chefs en/of eigenaren. Daarnaast staan ze in de Gault Millau gids, wat bijna altijd een garantie is dat het restaurant topkwaliteit levert. Nou, en dat laatste klopt 100%. Ik kies de eerste dag voor het 2 gangen verrassingsmenu. Je ziet hierboven wat dat voor een plaatjes op je bord betekent. Vooraf een last minute gerookte octopus. Als hoofgerecht heek met cêpes. Fan.tas.tisch!

Voor de visliefhebber

De dag erna, als we wéér komen lunchen besluit ik de gewone kaart te proberen. Vooraf eet ik een goed gevulde en romige vissoep. Als hoofdgerecht een flinke pan waddenmosselen. Smullen geblazen. Wederom. Overigens komt ook de niet visliefhebber aan zijn trekken. Maar houd je van vis, dan is het wel écht een aanrader om bij 't Pakhuus te gaan eten. En de prijzen vond ik méér dan schappelijk. Het tweegangen verrassingsmenu kost € 28,50 en dat is gezien de gerechten die je krijgt echt een koopje.

Kortom, wil je op Texel heerlijk lunchen en/of dineren met uitzicht op de haven, onder het genot van een heerlijk en betaalbaar gerecht op je bord en met vriendelijk personeel dan moet je dus de volgende keer naar 't Pakhuus in Oudeschild. En ja, dan kan het maar zo zijn dat je er de dag erna weer zit 😉  Voor het diner is het overigens aan te raden om te reserveren. 

Gepubliceerd op 1 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]