t Pakhuus op Texel, een must voor foodies't Pakhuus op Texel

Dit restaurant stond al even op mijn lijstje om te gaan eten. Afgelopen voorjaar kwam het er niet van, maar in september was ik te gast op Texel voor Texel Culinair en kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen. Dus vers van de boot reed ik linea recta naar Oudeschild. In de haven vind je het restaurant, genesteld in een pand uit 1902.

Op elk moment van de dag welkom

Wat ik zo tof vind is dat je bij 't Pakhuus op ieder moment van de dag welkom bent. Of dat nou is voor een kop koffie met iets lekkers, een verrassingslunch (zoals ik de eerste dag at) of 's avonds voor een prachtig à la carte diner, het kan allemaal. Op mooie dagen, zoals ik had in september, zijn er ook een aantal tafeltjes buiten. Uitzicht op de (vertrekkende of binnenkomende) garnalenkotters én spartelverse vis op je bord. Beter wordt het niet!

JRE restaurant

't Pakhuus is een JRE restaurant, wat inhoudt dat het restaurant is aangesloten bij de vereniging van restaurants met jonge chefs en/of eigenaren. Daarnaast staan ze in de Gault Millau gids, wat bijna altijd een garantie is dat het restaurant topkwaliteit levert. Nou, en dat laatste klopt 100%. Ik kies de eerste dag voor het 2 gangen verrassingsmenu. Je ziet hierboven wat dat voor een plaatjes op je bord betekent. Vooraf een last minute gerookte octopus. Als hoofgerecht heek met cêpes. Fan.tas.tisch!

Voor de visliefhebber

De dag erna, als we wéér komen lunchen besluit ik de gewone kaart te proberen. Vooraf eet ik een goed gevulde en romige vissoep. Als hoofdgerecht een flinke pan waddenmosselen. Smullen geblazen. Wederom. Overigens komt ook de niet visliefhebber aan zijn trekken. Maar houd je van vis, dan is het wel écht een aanrader om bij 't Pakhuus te gaan eten. En de prijzen vond ik méér dan schappelijk. Het tweegangen verrassingsmenu kost € 28,50 en dat is gezien de gerechten die je krijgt echt een koopje.

Kortom, wil je op Texel heerlijk lunchen en/of dineren met uitzicht op de haven, onder het genot van een heerlijk en betaalbaar gerecht op je bord en met vriendelijk personeel dan moet je dus de volgende keer naar 't Pakhuus in Oudeschild. En ja, dan kan het maar zo zijn dat je er de dag erna weer zit 😉  Voor het diner is het overigens aan te raden om te reserveren. 

Gepubliceerd op 1 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.