t Pakhuus op Texel, een must voor foodies't Pakhuus op Texel

Dit restaurant stond al even op mijn lijstje om te gaan eten. Afgelopen voorjaar kwam het er niet van, maar in september was ik te gast op Texel voor Texel Culinair en kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen. Dus vers van de boot reed ik linea recta naar Oudeschild. In de haven vind je het restaurant, genesteld in een pand uit 1902.

Op elk moment van de dag welkom

Wat ik zo tof vind is dat je bij 't Pakhuus op ieder moment van de dag welkom bent. Of dat nou is voor een kop koffie met iets lekkers, een verrassingslunch (zoals ik de eerste dag at) of 's avonds voor een prachtig à la carte diner, het kan allemaal. Op mooie dagen, zoals ik had in september, zijn er ook een aantal tafeltjes buiten. Uitzicht op de (vertrekkende of binnenkomende) garnalenkotters én spartelverse vis op je bord. Beter wordt het niet!

JRE restaurant

't Pakhuus is een JRE restaurant, wat inhoudt dat het restaurant is aangesloten bij de vereniging van restaurants met jonge chefs en/of eigenaren. Daarnaast staan ze in de Gault Millau gids, wat bijna altijd een garantie is dat het restaurant topkwaliteit levert. Nou, en dat laatste klopt 100%. Ik kies de eerste dag voor het 2 gangen verrassingsmenu. Je ziet hierboven wat dat voor een plaatjes op je bord betekent. Vooraf een last minute gerookte octopus. Als hoofgerecht heek met cêpes. Fan.tas.tisch!

Voor de visliefhebber

De dag erna, als we wéér komen lunchen besluit ik de gewone kaart te proberen. Vooraf eet ik een goed gevulde en romige vissoep. Als hoofdgerecht een flinke pan waddenmosselen. Smullen geblazen. Wederom. Overigens komt ook de niet visliefhebber aan zijn trekken. Maar houd je van vis, dan is het wel écht een aanrader om bij 't Pakhuus te gaan eten. En de prijzen vond ik méér dan schappelijk. Het tweegangen verrassingsmenu kost € 28,50 en dat is gezien de gerechten die je krijgt echt een koopje.

Kortom, wil je op Texel heerlijk lunchen en/of dineren met uitzicht op de haven, onder het genot van een heerlijk en betaalbaar gerecht op je bord en met vriendelijk personeel dan moet je dus de volgende keer naar 't Pakhuus in Oudeschild. En ja, dan kan het maar zo zijn dat je er de dag erna weer zit 😉  Voor het diner is het overigens aan te raden om te reserveren. 

Gepubliceerd op 1 oktober 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022