Susan pakt uit – editie 6knoppers peanut

Knoppers peanut

Uit Duitsland neem ik altijd mini Knoppers mee. Een lekker koekje met hazelnoot en wafeltjes. Die is er in Nederland nu ook in een nieuwe variant, met pinda’s! Dat lijkt qua uiterlijk misschien op een andere candybar, maar deze is veel luchtiger en lichter.

Alsof je het koekje in reepvorm eet, maar dan met extra chocola en pinda’s. Het proefpakketje was werkelijk in no time op. Meer dan goedgekeurd dus!


evian fles

Evian 100% circulair

Goed nieuws voor iedereen die er van houdt een fles water in de koelkast te hebben liggen. De flessen van Evian ( in 33cl, 50cl en 75cl) zijn vanaf nu verkrijgbaar in 100% rPET. Dit betekent dat de flessen zijn gemaakt van gerecycled polyester (PET) waardoor geen nieuw plastic wordt ingezet. Van flessen worden dus flessen gemaakt.

Een mooi initiatief en een mooi begin. Maar wat betreft Evian kan er nóg meer gedaan worden. In elke regio waar een bron van Evian ontspringt, hebben ze publiek-private partnerschappen opgezet voor het behoud van het stroomgebied én het behoud van de biodiversiteit.


cacao juice

Pacha de Cacao

Had jij al wel eens gehoord van cacao juice? Dat is het verss sap van de cacaovrucht.  Dat blijkt vol te zitten met nuttige voedingsstoffen. Voor de cacao-boer is het daarnaast een een fijne tweede inkomstenbron. Je kunt het puur drinken, of er smoohies, cocktails of sorbetijs van maken. Het smaakt fris, iets licht zoetigs en is eigenlijk best heel lekker!
Pacha is opgericht door Marika van Santvoort.  Die ontdekte het in Ecuador, en noemde haar merk naar La Pacha Mama – de Moeder Aarde. Het is te bestellen via hun site, voor € 3,- per flesje

kaaspakket

De Rotterdamsche Oude

Deze waanzinnig lekkere oude kaas uit Rotterdam kende ik al via Foodelicious. Of ze me een pakketje mochten opsturen? Als je weet dat ons motto thuis ‘kaas is leven’ is weet je dat ik daar geen nee op zei. Gelukkig ook maar, want daardoor konden we niet alleen genieten van de prijswinnende kaas, maar ook van de kaaskoekjes (wel 10 minuten, daarna waren ze op).

De port heb ik nog even weggezet, die gaat met kerst open. Of het tweede stuk kaas het tot dan redt is nog maar de vraag… Meer info over deze heerlijkheden lees je op hun site.


Brenda Kookt

Makkelijk & Snel van Brenda Kookt

Niet alleen bracht ze dit jaar haar scheurkalender weer uit – die we al tipte in de Cadeautips voor groot & klein – nu is er ook haar tweede kookboek; Makkelijk & Snel. Vol met recepten zoals we die van Brenda haar blog al gewend zijn.

Makkelijk, check! Snel, check! Voor het hele gezin, check! Wil je dus nog meer inspiratie van Brenda, dan is dit boek er eentje om aan te schaffen. Dat kan in de boekhandel, online of via haar eigen webshop. Het boek van Brenda kost € 19,95 dus daar hoef je het niet voor te laten.


Gepubliceerd op 7 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022