Susan pakt uit – editie 6knoppers peanut

Knoppers peanut

Uit Duitsland neem ik altijd mini Knoppers mee. Een lekker koekje met hazelnoot en wafeltjes. Die is er in Nederland nu ook in een nieuwe variant, met pinda’s! Dat lijkt qua uiterlijk misschien op een andere candybar, maar deze is veel luchtiger en lichter.

Alsof je het koekje in reepvorm eet, maar dan met extra chocola en pinda’s. Het proefpakketje was werkelijk in no time op. Meer dan goedgekeurd dus!


evian fles

Evian 100% circulair

Goed nieuws voor iedereen die er van houdt een fles water in de koelkast te hebben liggen. De flessen van Evian ( in 33cl, 50cl en 75cl) zijn vanaf nu verkrijgbaar in 100% rPET. Dit betekent dat de flessen zijn gemaakt van gerecycled polyester (PET) waardoor geen nieuw plastic wordt ingezet. Van flessen worden dus flessen gemaakt.

Een mooi initiatief en een mooi begin. Maar wat betreft Evian kan er nóg meer gedaan worden. In elke regio waar een bron van Evian ontspringt, hebben ze publiek-private partnerschappen opgezet voor het behoud van het stroomgebied én het behoud van de biodiversiteit.


cacao juice

Pacha de Cacao

Had jij al wel eens gehoord van cacao juice? Dat is het verss sap van de cacaovrucht.  Dat blijkt vol te zitten met nuttige voedingsstoffen. Voor de cacao-boer is het daarnaast een een fijne tweede inkomstenbron. Je kunt het puur drinken, of er smoohies, cocktails of sorbetijs van maken. Het smaakt fris, iets licht zoetigs en is eigenlijk best heel lekker!
Pacha is opgericht door Marika van Santvoort.  Die ontdekte het in Ecuador, en noemde haar merk naar La Pacha Mama – de Moeder Aarde. Het is te bestellen via hun site, voor € 3,- per flesje

kaaspakket

De Rotterdamsche Oude

Deze waanzinnig lekkere oude kaas uit Rotterdam kende ik al via Foodelicious. Of ze me een pakketje mochten opsturen? Als je weet dat ons motto thuis ‘kaas is leven’ is weet je dat ik daar geen nee op zei. Gelukkig ook maar, want daardoor konden we niet alleen genieten van de prijswinnende kaas, maar ook van de kaaskoekjes (wel 10 minuten, daarna waren ze op).

De port heb ik nog even weggezet, die gaat met kerst open. Of het tweede stuk kaas het tot dan redt is nog maar de vraag… Meer info over deze heerlijkheden lees je op hun site.


Brenda Kookt

Makkelijk & Snel van Brenda Kookt

Niet alleen bracht ze dit jaar haar scheurkalender weer uit – die we al tipte in de Cadeautips voor groot & klein – nu is er ook haar tweede kookboek; Makkelijk & Snel. Vol met recepten zoals we die van Brenda haar blog al gewend zijn.

Makkelijk, check! Snel, check! Voor het hele gezin, check! Wil je dus nog meer inspiratie van Brenda, dan is dit boek er eentje om aan te schaffen. Dat kan in de boekhandel, online of via haar eigen webshop. Het boek van Brenda kost € 19,95 dus daar hoef je het niet voor te laten.


Gepubliceerd op 7 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!
9 juni 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
27 mei 2022
xi'ian review
 
Uit de keuken Xi’an Famous Foods

Een nieuwe ontdekking voor mij, dit beroemde Chinese restaurant, maar het boek is te gek en staat bomvol authentieke Chinese recepten.
26 mei 2022
Susan Aretz
 
De tijd vliegt, tijd voor een update

Terwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!