Susan pakt uit – editie 6knoppers peanut

Knoppers peanut

Uit Duitsland neem ik altijd mini Knoppers mee. Een lekker koekje met hazelnoot en wafeltjes. Die is er in Nederland nu ook in een nieuwe variant, met pinda’s! Dat lijkt qua uiterlijk misschien op een andere candybar, maar deze is veel luchtiger en lichter.

Alsof je het koekje in reepvorm eet, maar dan met extra chocola en pinda’s. Het proefpakketje was werkelijk in no time op. Meer dan goedgekeurd dus!


evian fles

Evian 100% circulair

Goed nieuws voor iedereen die er van houdt een fles water in de koelkast te hebben liggen. De flessen van Evian ( in 33cl, 50cl en 75cl) zijn vanaf nu verkrijgbaar in 100% rPET. Dit betekent dat de flessen zijn gemaakt van gerecycled polyester (PET) waardoor geen nieuw plastic wordt ingezet. Van flessen worden dus flessen gemaakt.

Een mooi initiatief en een mooi begin. Maar wat betreft Evian kan er nóg meer gedaan worden. In elke regio waar een bron van Evian ontspringt, hebben ze publiek-private partnerschappen opgezet voor het behoud van het stroomgebied én het behoud van de biodiversiteit.


cacao juice

Pacha de Cacao

Had jij al wel eens gehoord van cacao juice? Dat is het verss sap van de cacaovrucht.  Dat blijkt vol te zitten met nuttige voedingsstoffen. Voor de cacao-boer is het daarnaast een een fijne tweede inkomstenbron. Je kunt het puur drinken, of er smoohies, cocktails of sorbetijs van maken. Het smaakt fris, iets licht zoetigs en is eigenlijk best heel lekker!
Pacha is opgericht door Marika van Santvoort.  Die ontdekte het in Ecuador, en noemde haar merk naar La Pacha Mama – de Moeder Aarde. Het is te bestellen via hun site, voor € 3,- per flesje

kaaspakket

De Rotterdamsche Oude

Deze waanzinnig lekkere oude kaas uit Rotterdam kende ik al via Foodelicious. Of ze me een pakketje mochten opsturen? Als je weet dat ons motto thuis ‘kaas is leven’ is weet je dat ik daar geen nee op zei. Gelukkig ook maar, want daardoor konden we niet alleen genieten van de prijswinnende kaas, maar ook van de kaaskoekjes (wel 10 minuten, daarna waren ze op).

De port heb ik nog even weggezet, die gaat met kerst open. Of het tweede stuk kaas het tot dan redt is nog maar de vraag… Meer info over deze heerlijkheden lees je op hun site.


Brenda Kookt

Makkelijk & Snel van Brenda Kookt

Niet alleen bracht ze dit jaar haar scheurkalender weer uit – die we al tipte in de Cadeautips voor groot & klein – nu is er ook haar tweede kookboek; Makkelijk & Snel. Vol met recepten zoals we die van Brenda haar blog al gewend zijn.

Makkelijk, check! Snel, check! Voor het hele gezin, check! Wil je dus nog meer inspiratie van Brenda, dan is dit boek er eentje om aan te schaffen. Dat kan in de boekhandel, online of via haar eigen webshop. Het boek van Brenda kost € 19,95 dus daar hoef je het niet voor te laten.


Gepubliceerd op 7 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]