Susan pakt uit – editie 6knoppers peanut

Knoppers peanut

Uit Duitsland neem ik altijd mini Knoppers mee. Een lekker koekje met hazelnoot en wafeltjes. Die is er in Nederland nu ook in een nieuwe variant, met pinda’s! Dat lijkt qua uiterlijk misschien op een andere candybar, maar deze is veel luchtiger en lichter.

Alsof je het koekje in reepvorm eet, maar dan met extra chocola en pinda’s. Het proefpakketje was werkelijk in no time op. Meer dan goedgekeurd dus!


evian fles

Evian 100% circulair

Goed nieuws voor iedereen die er van houdt een fles water in de koelkast te hebben liggen. De flessen van Evian ( in 33cl, 50cl en 75cl) zijn vanaf nu verkrijgbaar in 100% rPET. Dit betekent dat de flessen zijn gemaakt van gerecycled polyester (PET) waardoor geen nieuw plastic wordt ingezet. Van flessen worden dus flessen gemaakt.

Een mooi initiatief en een mooi begin. Maar wat betreft Evian kan er nóg meer gedaan worden. In elke regio waar een bron van Evian ontspringt, hebben ze publiek-private partnerschappen opgezet voor het behoud van het stroomgebied én het behoud van de biodiversiteit.


cacao juice

Pacha de Cacao

Had jij al wel eens gehoord van cacao juice? Dat is het verss sap van de cacaovrucht.  Dat blijkt vol te zitten met nuttige voedingsstoffen. Voor de cacao-boer is het daarnaast een een fijne tweede inkomstenbron. Je kunt het puur drinken, of er smoohies, cocktails of sorbetijs van maken. Het smaakt fris, iets licht zoetigs en is eigenlijk best heel lekker!
Pacha is opgericht door Marika van Santvoort.  Die ontdekte het in Ecuador, en noemde haar merk naar La Pacha Mama – de Moeder Aarde. Het is te bestellen via hun site, voor € 3,- per flesje

kaaspakket

De Rotterdamsche Oude

Deze waanzinnig lekkere oude kaas uit Rotterdam kende ik al via Foodelicious. Of ze me een pakketje mochten opsturen? Als je weet dat ons motto thuis ‘kaas is leven’ is weet je dat ik daar geen nee op zei. Gelukkig ook maar, want daardoor konden we niet alleen genieten van de prijswinnende kaas, maar ook van de kaaskoekjes (wel 10 minuten, daarna waren ze op).

De port heb ik nog even weggezet, die gaat met kerst open. Of het tweede stuk kaas het tot dan redt is nog maar de vraag… Meer info over deze heerlijkheden lees je op hun site.


Brenda Kookt

Makkelijk & Snel van Brenda Kookt

Niet alleen bracht ze dit jaar haar scheurkalender weer uit – die we al tipte in de Cadeautips voor groot & klein – nu is er ook haar tweede kookboek; Makkelijk & Snel. Vol met recepten zoals we die van Brenda haar blog al gewend zijn.

Makkelijk, check! Snel, check! Voor het hele gezin, check! Wil je dus nog meer inspiratie van Brenda, dan is dit boek er eentje om aan te schaffen. Dat kan in de boekhandel, online of via haar eigen webshop. Het boek van Brenda kost € 19,95 dus daar hoef je het niet voor te laten.


Gepubliceerd op 7 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.