Susan pakt uit – editie II



GRO blended

Voor iedereen die minder vlees wil eten opgelet! Bij Jumbo liggen vanaf nu de producten van GRO blended. GRO maakte al vegan en vegaproducten van oesterzwammen (die circulair geteeld worden op reststromen koffie) maar samen met Jumbo maken ze nu ook GRO Blended (deels rundvlees deels oesterzwam) producten. Wij mochten de worstjes en burgers uitproberen en ik moet je zeggen, écht lekker. Voor iedereen die die stap wat vaker wil zetten is dit een mooi begin.


YaYa Kombucha

Ken jij kombucha al? Een drankje op basis van gefermenteerde thee die de laatste jaren aan een ware opmars bezig is. Persoonlijk ben ik er dól op, maar voorheen waren ze vooral in flesjes te koop. Goed nieuws want YaYa Kombucha levert ze nu (ook thuis) in blikjes. En mijn favoriete smaak, Yuzy, zit nu permanent in de collectie. Ik probeerde de verschillende smaken uit en moet zeggen dat ook de gember wel een favoriet is geworden. Je kunt de blikjes rechtstreeks in hun webshop bestellen.


Kromkommer Kinderboek

Een super tof voorleesboek voor kinderen tot ongeveer 8 jaar maakte Kromkommer, die eerder ook al te gek houten krom groente & fruit speelgoed maakte.

Met het boek wordt op een speelse manier uitgelegd dat Krommies net zo lekker zijn als hun rechte vriendjes. Het boek is voor € 14,99 via de site van Kromkommer te bestellen


Zwitserse kazen

Als je net als ik overtuigd bent van het principe ‘kaas = leven’ dan zul je deze trui ‘Take it Cheesy’ net zo geweldig vinden als ik. Lekker warm & fluffy en een mooi statement, hoe tof wil je het hebben. Maar natuurlijk is de achterliggende gedachte dat Zwitserland heerlijke kazen voortbrengt en dat kan ik alleen maar beamen.

Dus kijk als je de volgende keer kaas op je borrelplank legt eens of je een lekkere Zwitserse kaas kunt vinden. De trui is overigens hier ook gewoon te koop, mocht je ‘m voor jezelf willen 😉


Parodontax herbal fresh tandpasta

Uit een onderzoek van het tandpastamerk blijkt dat vrouwen tandenpoetsen niet echt als een rustmomentje beschouwen. Even twee minuten zen je tanden poetsen zit er vaak niet in. Dat herken ik helaas wel vrees ik. Het is ook niet mijn echt mijn rustmoment.

Ik werd uitgedaagd om de nieuwe smaak Gember & munt uit te proberen. Die vond ik eigenlijk verrassend lekker. Het is wel echt een andere tandpasta dan die ik normaal gebruik maar de smaak is lekkerder dan ik had verwacht. Nu nog die 2 minuten zen..


Aviko easy veggie

Een hele simpele manier om vaker iets vegetarisch op tafel te zetten zijn de zakken Easy Veggie van Aviko. Drie verschillende smaakcombinatie die je in een kwartiertje klaarmaakt. Vul aan met een salade, pita of wrap en klaar ben je.

Uiteraard heb ik ze uitgeprobeerd, waarbij de mix met falafel door dochterlief werd goedgekeurd, daar was ik iets minder enthousiast over. De zak met mais vond ik weer wel lekker. De zakken vind je in het vriesvak van de supermarkt en kosten € 2,99 per zak van 450 gram.


Slagers gin

Wat een verrassing was deze gin die ik onlangs in een borrelbox kreeg. Slagers Gin is een echte Rotterdamse gin met als speciale toevoeging Rotterdamse Steakkruiden van Slagerij van Linschoten. Dat proef je in de afdronk, die een klein beetje peperig is. Ik hou ervan. Waar ik ook van hou is de garnering, bij de fles kwamen gedroogde sinaasappelschijfjes die gerookt zijn in de eigen worstenmakerij. Waanzinnig lekker!

De gin is bij een aantal Rotterdamse slijterijen te koop, maar gelukkig ook online te bestellen


Spa Touch

En voor wie het liever alcoholvrij houdt, dan nog een laatste tip voor je. Spa heeft nieuwe smaken aan het assortiment toegevoegd, gember/ananas voor wie van bruisend water houdt en aardbei/basilicum in een platte variant. Ik ben dol op bruiswater en ik moet zeggen dat deze smaak écht heel erg lekker was. En ook zo op! Een goeie dus om deze zomer standaard koud te leggen in je koelkast. Een fles van een liter kost om en nabij de € 1,29 en is in meerdere supermarkten te koop.


Gepubliceerd op 4 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.