Smulpaapje weekmenu



Afgelopen jaar kreeg ik regelmatig te horen “eten jullie nu werkelijk àltijd zo lekker?” Of “waar haal je de tijd vandaan om iedere dag zo te koken?” Iets waar ik niet zo vaak bij stil sta, omdat het voor ons inmiddels zo gewoon is. En het makkelijker is dan je denkt.

Het geheim? Een weekmenu!

Efficiënt koken

Eén keer per week, op een rustig moment, denk ik na over wat we eten en maak ik een lijstje voor de boodschappen. Waar het kan doe ik dan ook liefst één keer per week boodschappen. Groente en fruit halen we twee keer in de week op de markt. De hele week kunnen we kiezen uit het weekmenu, en gaan we voor het gerecht waar we die dag zin in hebben. En omdat alles al in huis is geen dagelijks stressrondje door de supermarkt na werktijd.

Wekelijks inspiratie

Ter inspiratie ga ik weekmenu’s met jullie delen. En waar dat kan komen de recepten ook op ‘Smulpaapje kookt!’ te staan en onder de tag 'weekmenu'. Daarnaast ook tips hoe je zo efficiënt mogelijk je maaltijden kunt voorbereiden en koken. Want dat is vaak al de helft van het werk! Hopelijk biedt het jullie inspiratie voor thuis. En heb je suggesties, je kunt ze hieronder kwijt!

Gepubliceerd op 1 januari 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.