Smulpaapje ontdekt! – the Hoxton Amsterdam



The Hoxton Amsterdam

Het gebeurt niet vaak, dat je vlak bij huis in een hotel overnacht. Maar in het kader van een persevent werd ik uitgenodigd te overnachten in dit recent geopende hotel in Amsterdam. Ik kende haar grotere zusje in London van naam, dus mijn nieuwsgierigheid was al gewekt. De foto’s online droegen daar zeker aan bij, maar ja hoe is de werkelijkheid dan?

Wauw factor!

Ik kan niet anders zeggen dan, wauw! In álle opzichten. Vijf grachtenpanden op de Herengracht, verbouwd tot hotel. Designhotel moet ik eigenlijk zeggen. Want het design is overweldigend mooi. Aan álle details is gedacht, maar nergens heb je het idee dat het té bedacht is. Warm, huiselijk, design, hip. Een combinatie die niet vaak werkt, maar wel in the Hoxton.

Hotel, bar en restaurant

Je kunt niet alleen slapen in het hotel. Er is ook een uitgebreid bargedeelte én restaurant Lotti. Die laatste heb ik niet geprobeerd trouwens, maar de bar is uitgebreid en uitermate gezellig. Veelal Engelstalig personeel, maar in een wereldstad als Amsterdam met zo veel toeristen eigenlijk ook wel logisch. Ontbijten doe je in the Hoxton op je kamer. Je krijgt bij aankomst een ontbijttasje, je geeft aan wat je wilt ontbijten en hoe laat en hangt dat op aan je deur. De volgende ochtend hangt je ontbijt keurig bij je kamer. In de koelkast op je kamer vind je complimentary melk en flesjes water.

Kies de kamer die bij je budget past

The Hoxton is niet het goedkoopste hotel, je kiest de kamer die bij je budget past. En ook de kleinste kamers zijn werkelijk prachtig. Mijn kamer had een fántástisch bed. Oh wat wou ik dat ik daar dágen in had kunnen slapen. En ook op de hotelkamers is tot in detail nagedacht over het design. Een strakke witte badkamer, met koperen buizen. Heerlijke douchespullen. Een tasje met föhn. Prachtig!

Hot spots in Amsterdam

Onder de indruk. Dat is eigenlijk de beste eindconclusie. Een warm bad qua gastvrijheid . Super centraal in Amsterdam. Ik ben héél hard aan het nadenken welk excuus ik kan bedenken om hier heel gauw weer een keertje te overnachten. Want één nacht slapen in the Hoxton smaakt absoluut naar meer!

Kinderen en the Hoxton

Er liepen behoorlijk wat kinderen. Ook in het restaurant aten kinderen lekker mee. Blijf je overnachten dan verblijven kinderen tot 12 jaar gratis als er gebruik wordt gemaakt van de al aanwezige bedden. Voor een extra bed op de kamer betaal je € 50 per nacht, per persoon.

Vergader- en werklocatie

Overigens kun je the Hoxton ook als vergader- en/of werklocatie gebruiken. Ik zag behoorlijk wat laptops in de lobby (die eigenlijk meer weg heeft van een hippe koffietent) en het event dat wij hadden vond plaats in the Appartement, waar je dus ook kunt vergaderen. Een aanrader!

Gepubliceerd op 17 oktober 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.