Smulpaapje ontdekt – popsiclebar IJsmanschap



IJsmanschap

IJsmanschap

In feite is een popsicle bar natuurlijk een mooie naam voor ijswinkel, maar tegelijkertijd geeft het wel meteen aan wélk ijs je kunt kopen bij IJsmanschap. Niets anders dan popsicles. En die zijn er werkelijk in alle smaken denkbaar. Eigenaar Martin Doets leerde het ijsmaken in Italië. En alle ijsjes worden in huis, met de hand gemaakt.

Met smaken als Champagne-framboos, Marsala met gepocheerde vijgen en Vietnamese Iced Coffee wordt de huidige ijscultuur wel meteen naar een hoger niveau gebracht.

Proeven is geloven

Tja, en de smaak. Die is natuurlijk het belangrijkst van allemaal. Want het kan allemaal wel hip en trendy zijn, als het nergens naar smaakt heb je er nog niks aan. We mochten álle smaken proeven en ik kan niet anders dan toegeven dat we hier echt met ver-rukke-lijk ijs te maken hebben. En dat ik er heftig van baal dat Amsterdam de primeur van deze ijswinkel heeft.

Kleutermeisje vond de aardbeien (waar je ook gewoon écht aardbeien in proeft) het lekkerst. Ik twijfel nog tussen de yoghurt en champagne-framboos. Misschien toch binnenkort nog maar eens een keertje extra proeven….

Popsicles, de nieuwste ijstrend

Wat mij betreft worden popsicles de nieuwste ijstrends. Ik ben voor! Bij IJsmanschap zijn ze in ieder geval heerlijk. En betaalbaar. Prijzen vanaf € 3,- per ijsje. En dat ben je voor een beetje schepijs tegenwoordig ook al gauw kwijt. Tipje mijnerzijds zou nog wel zijn om ook miniversies te maken voor kinderen, want daar is één zo’n ijsje best groot voor. Je kunt bij IJsmanschap trouwens ook prima koffie drinken, mocht het geen ijsjesweer zijn.

IJsmanschap vind je in Amsterdam West, aan de Spilbergenstraat 2. Meer informatie vind je op hun website.

 

Gepubliceerd op 30 maart 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.