Smulpaapje kookt! – Broccoli koekjes



Eigenlijk zijn het een soort vegetarische nuggets, bomvol vitaminen en lekkers. Een leuke variant op gewoon gekookte broccoli bij de maaltijd. Maar ook super leuk (en lekker!) om als snack in de lunchtrommel van je kinderen (en jezelf?) te stoppen.

Zó gemaakt, zó ingevroren. Lekker en efficiënt, daar houden we van!

Voor 2 bakplaten vol

600g broccoli
3 eieren (maat L)
75g Panko broodkruim (+25g extra) (o.a. te koop bij toko en AH)
125g oude geraspte kaas
1el grove mosterd
2tl siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
1tl (wild garlic) zout (Foodelicious)

Bakplaat met bakpapier bedekken – oven voorverwarmen op 175

Broccoli koekjes

Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Snijd de broccoli, inclusief de stronk!, in stukken en kook die in 5-7 minuten beetgaar. In een keukenmachine gaan de eieren, panko (75g), geraspte kaas, mosterd en kruiden. Als de broccoli is gekookt en iets is afgekoeld gaat die er ook bij. Laat de machine draaien tot je een grove pasta hebt. Het kan zijn dat ‘ie nog een beetje aan de ‘natte’ kant is, doe er dan nog wat extra Panko bij tot je er met een lepel balletjes uit kunt scheppen.

Groentenuggets

Met een lepel neem je steeds een deel groentemix, leg dat op de bakplaat en met een vork plet je de koekjes tot zoveel mogelijk dezelfde dikte en breedte. Bak de groentekoekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin kleuren. Laat op een rooster afkoelen.

Efficiënt koken

Laat ze helemaal afkoelen, pak een herbruikbaar plastic zakje en leg de koekjes naast elkaar, sluit het zakje goed en vries in. Op deze manier zijn ze nog zeker een aantal maanden te bewaren en kun je ze per stuk ontdooien en gebruiken. Bak ze dan even om en om in een droge koekenpan voor je ze serveert

Gepubliceerd op 27 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd