Smulpaapje kookt! – Broccoli koekjes



Eigenlijk zijn het een soort vegetarische nuggets, bomvol vitaminen en lekkers. Een leuke variant op gewoon gekookte broccoli bij de maaltijd. Maar ook super leuk (en lekker!) om als snack in de lunchtrommel van je kinderen (en jezelf?) te stoppen.

Zó gemaakt, zó ingevroren. Lekker en efficiënt, daar houden we van!

Voor 2 bakplaten vol

600g broccoli
3 eieren (maat L)
75g Panko broodkruim (+25g extra) (o.a. te koop bij toko en AH)
125g oude geraspte kaas
1el grove mosterd
2tl siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
1tl (wild garlic) zout (Foodelicious)

Bakplaat met bakpapier bedekken – oven voorverwarmen op 175

Broccoli koekjes

Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Snijd de broccoli, inclusief de stronk!, in stukken en kook die in 5-7 minuten beetgaar. In een keukenmachine gaan de eieren, panko (75g), geraspte kaas, mosterd en kruiden. Als de broccoli is gekookt en iets is afgekoeld gaat die er ook bij. Laat de machine draaien tot je een grove pasta hebt. Het kan zijn dat ‘ie nog een beetje aan de ‘natte’ kant is, doe er dan nog wat extra Panko bij tot je er met een lepel balletjes uit kunt scheppen.

Groentenuggets

Met een lepel neem je steeds een deel groentemix, leg dat op de bakplaat en met een vork plet je de koekjes tot zoveel mogelijk dezelfde dikte en breedte. Bak de groentekoekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin kleuren. Laat op een rooster afkoelen.

Efficiënt koken

Laat ze helemaal afkoelen, pak een herbruikbaar plastic zakje en leg de koekjes naast elkaar, sluit het zakje goed en vries in. Op deze manier zijn ze nog zeker een aantal maanden te bewaren en kun je ze per stuk ontdooien en gebruiken. Bak ze dan even om en om in een droge koekenpan voor je ze serveert

Gepubliceerd op 27 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.