Smulpaapje kookt! – Broccoli koekjes
Eigenlijk zijn het een soort vegetarische nuggets, bomvol vitaminen en lekkers. Een leuke variant op gewoon gekookte broccoli bij de maaltijd. Maar ook super leuk (en lekker!) om als snack in de lunchtrommel van je kinderen (en jezelf?) te stoppen.
Zó gemaakt, zó ingevroren. Lekker en efficiënt, daar houden we van!
Voor 2 bakplaten vol
600g broccoli
3 eieren (maat L)
75g Panko broodkruim (+25g extra) (o.a. te koop bij toko en AH)
125g oude geraspte kaas
1el grove mosterd
2tl siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
1tl (wild garlic) zout (Foodelicious)
Bakplaat met bakpapier bedekken – oven voorverwarmen op 175
Broccoli koekjes
Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Snijd de broccoli, inclusief de stronk!, in stukken en kook die in 5-7 minuten beetgaar. In een keukenmachine gaan de eieren, panko (75g), geraspte kaas, mosterd en kruiden. Als de broccoli is gekookt en iets is afgekoeld gaat die er ook bij. Laat de machine draaien tot je een grove pasta hebt. Het kan zijn dat ‘ie nog een beetje aan de ‘natte’ kant is, doe er dan nog wat extra Panko bij tot je er met een lepel balletjes uit kunt scheppen.
Groentenuggets
Met een lepel neem je steeds een deel groentemix, leg dat op de bakplaat en met een vork plet je de koekjes tot zoveel mogelijk dezelfde dikte en breedte. Bak de groentekoekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin kleuren. Laat op een rooster afkoelen.
Efficiënt koken
Laat ze helemaal afkoelen, pak een herbruikbaar plastic zakje en leg de koekjes naast elkaar, sluit het zakje goed en vries in. Op deze manier zijn ze nog zeker een aantal maanden te bewaren en kun je ze per stuk ontdooien en gebruiken. Bak ze dan even om en om in een droge koekenpan voor je ze serveert
Gepubliceerd op 27 mei 2015