Smulpaapje kookt! – Broccoli koekjes



Eigenlijk zijn het een soort vegetarische nuggets, bomvol vitaminen en lekkers. Een leuke variant op gewoon gekookte broccoli bij de maaltijd. Maar ook super leuk (en lekker!) om als snack in de lunchtrommel van je kinderen (en jezelf?) te stoppen.

Zó gemaakt, zó ingevroren. Lekker en efficiënt, daar houden we van!

Voor 2 bakplaten vol

600g broccoli
3 eieren (maat L)
75g Panko broodkruim (+25g extra) (o.a. te koop bij toko en AH)
125g oude geraspte kaas
1el grove mosterd
2tl siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
1tl (wild garlic) zout (Foodelicious)

Bakplaat met bakpapier bedekken – oven voorverwarmen op 175

Broccoli koekjes

Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Snijd de broccoli, inclusief de stronk!, in stukken en kook die in 5-7 minuten beetgaar. In een keukenmachine gaan de eieren, panko (75g), geraspte kaas, mosterd en kruiden. Als de broccoli is gekookt en iets is afgekoeld gaat die er ook bij. Laat de machine draaien tot je een grove pasta hebt. Het kan zijn dat ‘ie nog een beetje aan de ‘natte’ kant is, doe er dan nog wat extra Panko bij tot je er met een lepel balletjes uit kunt scheppen.

Groentenuggets

Met een lepel neem je steeds een deel groentemix, leg dat op de bakplaat en met een vork plet je de koekjes tot zoveel mogelijk dezelfde dikte en breedte. Bak de groentekoekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin kleuren. Laat op een rooster afkoelen.

Efficiënt koken

Laat ze helemaal afkoelen, pak een herbruikbaar plastic zakje en leg de koekjes naast elkaar, sluit het zakje goed en vries in. Op deze manier zijn ze nog zeker een aantal maanden te bewaren en kun je ze per stuk ontdooien en gebruiken. Bak ze dan even om en om in een droge koekenpan voor je ze serveert

Gepubliceerd op 27 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!