Smulpaapje kookt! – Broccoli koekjes



Eigenlijk zijn het een soort vegetarische nuggets, bomvol vitaminen en lekkers. Een leuke variant op gewoon gekookte broccoli bij de maaltijd. Maar ook super leuk (en lekker!) om als snack in de lunchtrommel van je kinderen (en jezelf?) te stoppen.

Zó gemaakt, zó ingevroren. Lekker en efficiënt, daar houden we van!

Voor 2 bakplaten vol

600g broccoli
3 eieren (maat L)
75g Panko broodkruim (+25g extra) (o.a. te koop bij toko en AH)
125g oude geraspte kaas
1el grove mosterd
2tl siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
1tl (wild garlic) zout (Foodelicious)

Bakplaat met bakpapier bedekken – oven voorverwarmen op 175

Broccoli koekjes

Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Snijd de broccoli, inclusief de stronk!, in stukken en kook die in 5-7 minuten beetgaar. In een keukenmachine gaan de eieren, panko (75g), geraspte kaas, mosterd en kruiden. Als de broccoli is gekookt en iets is afgekoeld gaat die er ook bij. Laat de machine draaien tot je een grove pasta hebt. Het kan zijn dat ‘ie nog een beetje aan de ‘natte’ kant is, doe er dan nog wat extra Panko bij tot je er met een lepel balletjes uit kunt scheppen.

Groentenuggets

Met een lepel neem je steeds een deel groentemix, leg dat op de bakplaat en met een vork plet je de koekjes tot zoveel mogelijk dezelfde dikte en breedte. Bak de groentekoekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin kleuren. Laat op een rooster afkoelen.

Efficiënt koken

Laat ze helemaal afkoelen, pak een herbruikbaar plastic zakje en leg de koekjes naast elkaar, sluit het zakje goed en vries in. Op deze manier zijn ze nog zeker een aantal maanden te bewaren en kun je ze per stuk ontdooien en gebruiken. Bak ze dan even om en om in een droge koekenpan voor je ze serveert

Gepubliceerd op 27 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.