Smulpaapje interviewt Nigel Slater over Keukengeheimen II



Nigel Slater.jpg

Keukengeheimen II

Kennen jullie Nigel Slater? Het is geen celebrity chef zoals Jamie Oliver, of Nigella Lawson. Maar al meer dan 20 jaar schrijft hij een zeer succesvolle column in de Britse krant The Observer, schreef hij menig – uiterst succesvol – kookboek en maakte de mooiste foodprogramma’s denkbaar. Het is de man die Twittert hoe blij hij is dat de Great British Bake Off weer op televisie is en die al decennia lang op vrijdag niet werkt (“niemand komt aan mijn vrije vrijdag!”)

Al ver voordat ik professioneel met (schrijven over) eten bezig was stonden zijn boeken in mijn kast, keek ik op de BBC zijn programma’s. Ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling (eindelijk!) van zijn tweede Kitchen Diaries is Nigel Slater dit weekend in Nederland voor een bliksembezoek.

Nigel-Slater Smulpaapje

Nigel Slater interview

En met eeuwige dank aan Twitter, Myrte van Fontaine Uitgevers en mijn “maar nu mis ik hem weeeeeeer” smeekbede (voor sommige idolen heb je je eigen geloofwaardigheid over, geloof me) komt dan een van mijn grote dromen uit, ik ga hem ontmoeten. En interviewen dus.

Maar wat vraag je de man wiens boeken al járen in je kast staan (op de Nederlandse vertaling van Keukengeheimen wilde ik niet wachten, dus kocht ik jaren terug het boek al in Engeland), wiens stem mij letterlijk aan het scherm gekluisterd houdt en wiens gerechten – zonder falen – áltijd lukken.

Wat wil jij weten van Nigel Slater?

Ik las menig interview met hem, keek zijn filmpjes op You Tube nog een keer terug en had in no time bijna een A4tje vol met vragen. Maar wat zou jíj van hem willen weten? Heb je een prangende vraag, laat hem onder dit artikel achter en ik stel ze hem zaterdag!

 

Gepubliceerd op 21 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!