Smulpaapje interviewt Nigel Slater over Keukengeheimen II



Nigel Slater.jpg

Keukengeheimen II

Kennen jullie Nigel Slater? Het is geen celebrity chef zoals Jamie Oliver, of Nigella Lawson. Maar al meer dan 20 jaar schrijft hij een zeer succesvolle column in de Britse krant The Observer, schreef hij menig – uiterst succesvol – kookboek en maakte de mooiste foodprogramma’s denkbaar. Het is de man die Twittert hoe blij hij is dat de Great British Bake Off weer op televisie is en die al decennia lang op vrijdag niet werkt (“niemand komt aan mijn vrije vrijdag!”)

Al ver voordat ik professioneel met (schrijven over) eten bezig was stonden zijn boeken in mijn kast, keek ik op de BBC zijn programma’s. Ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling (eindelijk!) van zijn tweede Kitchen Diaries is Nigel Slater dit weekend in Nederland voor een bliksembezoek.

Nigel-Slater Smulpaapje

Nigel Slater interview

En met eeuwige dank aan Twitter, Myrte van Fontaine Uitgevers en mijn “maar nu mis ik hem weeeeeeer” smeekbede (voor sommige idolen heb je je eigen geloofwaardigheid over, geloof me) komt dan een van mijn grote dromen uit, ik ga hem ontmoeten. En interviewen dus.

Maar wat vraag je de man wiens boeken al járen in je kast staan (op de Nederlandse vertaling van Keukengeheimen wilde ik niet wachten, dus kocht ik jaren terug het boek al in Engeland), wiens stem mij letterlijk aan het scherm gekluisterd houdt en wiens gerechten – zonder falen – áltijd lukken.

Wat wil jij weten van Nigel Slater?

Ik las menig interview met hem, keek zijn filmpjes op You Tube nog een keer terug en had in no time bijna een A4tje vol met vragen. Maar wat zou jíj van hem willen weten? Heb je een prangende vraag, laat hem onder dit artikel achter en ik stel ze hem zaterdag!

 

Gepubliceerd op 21 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.