Smulpaapje interviewt Nigel Slater over Keukengeheimen II



Nigel Slater.jpg

Keukengeheimen II

Kennen jullie Nigel Slater? Het is geen celebrity chef zoals Jamie Oliver, of Nigella Lawson. Maar al meer dan 20 jaar schrijft hij een zeer succesvolle column in de Britse krant The Observer, schreef hij menig – uiterst succesvol – kookboek en maakte de mooiste foodprogramma’s denkbaar. Het is de man die Twittert hoe blij hij is dat de Great British Bake Off weer op televisie is en die al decennia lang op vrijdag niet werkt (“niemand komt aan mijn vrije vrijdag!”)

Al ver voordat ik professioneel met (schrijven over) eten bezig was stonden zijn boeken in mijn kast, keek ik op de BBC zijn programma’s. Ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling (eindelijk!) van zijn tweede Kitchen Diaries is Nigel Slater dit weekend in Nederland voor een bliksembezoek.

Nigel-Slater Smulpaapje

Nigel Slater interview

En met eeuwige dank aan Twitter, Myrte van Fontaine Uitgevers en mijn “maar nu mis ik hem weeeeeeer” smeekbede (voor sommige idolen heb je je eigen geloofwaardigheid over, geloof me) komt dan een van mijn grote dromen uit, ik ga hem ontmoeten. En interviewen dus.

Maar wat vraag je de man wiens boeken al járen in je kast staan (op de Nederlandse vertaling van Keukengeheimen wilde ik niet wachten, dus kocht ik jaren terug het boek al in Engeland), wiens stem mij letterlijk aan het scherm gekluisterd houdt en wiens gerechten – zonder falen – áltijd lukken.

Wat wil jij weten van Nigel Slater?

Ik las menig interview met hem, keek zijn filmpjes op You Tube nog een keer terug en had in no time bijna een A4tje vol met vragen. Maar wat zou jíj van hem willen weten? Heb je een prangende vraag, laat hem onder dit artikel achter en ik stel ze hem zaterdag!

 

Gepubliceerd op 21 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd