Smulpaapje interviewt Nigel Slater over Keukengeheimen II



Nigel Slater.jpg

Keukengeheimen II

Kennen jullie Nigel Slater? Het is geen celebrity chef zoals Jamie Oliver, of Nigella Lawson. Maar al meer dan 20 jaar schrijft hij een zeer succesvolle column in de Britse krant The Observer, schreef hij menig – uiterst succesvol – kookboek en maakte de mooiste foodprogramma’s denkbaar. Het is de man die Twittert hoe blij hij is dat de Great British Bake Off weer op televisie is en die al decennia lang op vrijdag niet werkt (“niemand komt aan mijn vrije vrijdag!”)

Al ver voordat ik professioneel met (schrijven over) eten bezig was stonden zijn boeken in mijn kast, keek ik op de BBC zijn programma’s. Ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling (eindelijk!) van zijn tweede Kitchen Diaries is Nigel Slater dit weekend in Nederland voor een bliksembezoek.

Nigel-Slater Smulpaapje

Nigel Slater interview

En met eeuwige dank aan Twitter, Myrte van Fontaine Uitgevers en mijn “maar nu mis ik hem weeeeeeer” smeekbede (voor sommige idolen heb je je eigen geloofwaardigheid over, geloof me) komt dan een van mijn grote dromen uit, ik ga hem ontmoeten. En interviewen dus.

Maar wat vraag je de man wiens boeken al járen in je kast staan (op de Nederlandse vertaling van Keukengeheimen wilde ik niet wachten, dus kocht ik jaren terug het boek al in Engeland), wiens stem mij letterlijk aan het scherm gekluisterd houdt en wiens gerechten – zonder falen – áltijd lukken.

Wat wil jij weten van Nigel Slater?

Ik las menig interview met hem, keek zijn filmpjes op You Tube nog een keer terug en had in no time bijna een A4tje vol met vragen. Maar wat zou jíj van hem willen weten? Heb je een prangende vraag, laat hem onder dit artikel achter en ik stel ze hem zaterdag!

 

Gepubliceerd op 21 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.