Smulpaapje interviewt! – ‘Geen kindermenu meer is win/win’Meer variatie

Hans startte anderhalf jaar geleden als chefkok bij Bistro Bouillabaisse, waar destijds nog een standaard kindermenu op de kaart stond. “Maar ouders wilden het graag anders en vroegen regelmatig of er niet iets lekkerder mogelijk was. Dat heeft ons doen besluiten om voor kinderen een eigen kaart te ontwikkelen.”

Trend: Kinderen gaan steeds meer uit eten

Maar Hans wilde zelf ook graag meer variatie bieden. “Het is een trend dat steeds meer kinderen mee uit eten gaan. En ouders willen ze steeds meer laten proeven. Televisie speelt daar zeker ook een rol in. Denk maar aan alle kookprogramma’s op tv. Dat heeft een domino-effect naar de restaurants toe. Restaurants die dat niet oppikken missen volgens mij echt de boot.”

Ook zakelijk een slimme stap

Meedenken met je gasten is wat Hans betreft het uitgangspunt. Maar ook zakelijk gezien heeft de switch hen geen windeieren gelegd. “Ouders zitten rustiger, als hun kinderen ook echt mee eten. Als je ze alleen frietjes en een snack meegeeft zijn ze zo uitgegeten en wordt het voor ouders ook ongemakkelijk nog een extra wijntje te bestellen. Wij merken dat ze dat nu wel doen. Kinderen krijgen òòk een amuse. En als ze willen mogen ze meehelpen met hun eigen dessert. Ik laat ze dan ook altijd wat verrassende smaken proeven. Het is leuk om hun reacties daarop te zien.”

Restaurants hebben voorbeeldfunctie

Waarom restaurants dan toch kindermenu’s blijven serveren? Volgens Hans is dat deels gemakzucht. “Tuurlijk is het makkelijk iets te frituren. Maar wij hebben als kok, en als restaurant een voorbeeldfunctie en zouden het goede voorbeeld moeten geven.”

Geen kindermenu’s is win/win situatie

Zijn advies aan restaurants die willen overstappen? “Er is voor restaurants hiermee op verschillende vlakken winst te behalen. Wij hebben er buitengewone tevreden gasten door gekregen, die nu op hun gemak nog een extra glaasje wijn bestellen omdat hun kinderen zo lekker mee zitten te eten. Dus zakelijk is het slim. Maar daarnaast is het ook gewoon té makkelijk om voor standaard te gaan.”

Word ook Smulpaapje restaurant

Stap je als restaurant òòk af van het standaardmenu en wil je vermeld worden op Smulpaapje.nl dan kun je je hier aanmelden. Weten hoe je méér uit je vermelding kunt halen? Kijk dan bij onze zakelijke mogelijkheden.

Gepubliceerd op 28 augustus 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!