Smulpaapje interviewt! – ‘Geen kindermenu meer is win/win’



Meer variatie

Hans startte anderhalf jaar geleden als chefkok bij Bistro Bouillabaisse, waar destijds nog een standaard kindermenu op de kaart stond. “Maar ouders wilden het graag anders en vroegen regelmatig of er niet iets lekkerder mogelijk was. Dat heeft ons doen besluiten om voor kinderen een eigen kaart te ontwikkelen.”

Trend: Kinderen gaan steeds meer uit eten

Maar Hans wilde zelf ook graag meer variatie bieden. “Het is een trend dat steeds meer kinderen mee uit eten gaan. En ouders willen ze steeds meer laten proeven. Televisie speelt daar zeker ook een rol in. Denk maar aan alle kookprogramma’s op tv. Dat heeft een domino-effect naar de restaurants toe. Restaurants die dat niet oppikken missen volgens mij echt de boot.”

Ook zakelijk een slimme stap

Meedenken met je gasten is wat Hans betreft het uitgangspunt. Maar ook zakelijk gezien heeft de switch hen geen windeieren gelegd. “Ouders zitten rustiger, als hun kinderen ook echt mee eten. Als je ze alleen frietjes en een snack meegeeft zijn ze zo uitgegeten en wordt het voor ouders ook ongemakkelijk nog een extra wijntje te bestellen. Wij merken dat ze dat nu wel doen. Kinderen krijgen òòk een amuse. En als ze willen mogen ze meehelpen met hun eigen dessert. Ik laat ze dan ook altijd wat verrassende smaken proeven. Het is leuk om hun reacties daarop te zien.”

Restaurants hebben voorbeeldfunctie

Waarom restaurants dan toch kindermenu’s blijven serveren? Volgens Hans is dat deels gemakzucht. “Tuurlijk is het makkelijk iets te frituren. Maar wij hebben als kok, en als restaurant een voorbeeldfunctie en zouden het goede voorbeeld moeten geven.”

Geen kindermenu’s is win/win situatie

Zijn advies aan restaurants die willen overstappen? “Er is voor restaurants hiermee op verschillende vlakken winst te behalen. Wij hebben er buitengewone tevreden gasten door gekregen, die nu op hun gemak nog een extra glaasje wijn bestellen omdat hun kinderen zo lekker mee zitten te eten. Dus zakelijk is het slim. Maar daarnaast is het ook gewoon té makkelijk om voor standaard te gaan.”

Word ook Smulpaapje restaurant

Stap je als restaurant òòk af van het standaardmenu en wil je vermeld worden op Smulpaapje.nl dan kun je je hier aanmelden. Weten hoe je méér uit je vermelding kunt halen? Kijk dan bij onze zakelijke mogelijkheden.

Gepubliceerd op 28 augustus 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.