Smulpaapje interviewt! – ‘Geen kindermenu meer is win/win’



Meer variatie

Hans startte anderhalf jaar geleden als chefkok bij Bistro Bouillabaisse, waar destijds nog een standaard kindermenu op de kaart stond. “Maar ouders wilden het graag anders en vroegen regelmatig of er niet iets lekkerder mogelijk was. Dat heeft ons doen besluiten om voor kinderen een eigen kaart te ontwikkelen.”

Trend: Kinderen gaan steeds meer uit eten

Maar Hans wilde zelf ook graag meer variatie bieden. “Het is een trend dat steeds meer kinderen mee uit eten gaan. En ouders willen ze steeds meer laten proeven. Televisie speelt daar zeker ook een rol in. Denk maar aan alle kookprogramma’s op tv. Dat heeft een domino-effect naar de restaurants toe. Restaurants die dat niet oppikken missen volgens mij echt de boot.”

Ook zakelijk een slimme stap

Meedenken met je gasten is wat Hans betreft het uitgangspunt. Maar ook zakelijk gezien heeft de switch hen geen windeieren gelegd. “Ouders zitten rustiger, als hun kinderen ook echt mee eten. Als je ze alleen frietjes en een snack meegeeft zijn ze zo uitgegeten en wordt het voor ouders ook ongemakkelijk nog een extra wijntje te bestellen. Wij merken dat ze dat nu wel doen. Kinderen krijgen òòk een amuse. En als ze willen mogen ze meehelpen met hun eigen dessert. Ik laat ze dan ook altijd wat verrassende smaken proeven. Het is leuk om hun reacties daarop te zien.”

Restaurants hebben voorbeeldfunctie

Waarom restaurants dan toch kindermenu’s blijven serveren? Volgens Hans is dat deels gemakzucht. “Tuurlijk is het makkelijk iets te frituren. Maar wij hebben als kok, en als restaurant een voorbeeldfunctie en zouden het goede voorbeeld moeten geven.”

Geen kindermenu’s is win/win situatie

Zijn advies aan restaurants die willen overstappen? “Er is voor restaurants hiermee op verschillende vlakken winst te behalen. Wij hebben er buitengewone tevreden gasten door gekregen, die nu op hun gemak nog een extra glaasje wijn bestellen omdat hun kinderen zo lekker mee zitten te eten. Dus zakelijk is het slim. Maar daarnaast is het ook gewoon té makkelijk om voor standaard te gaan.”

Word ook Smulpaapje restaurant

Stap je als restaurant òòk af van het standaardmenu en wil je vermeld worden op Smulpaapje.nl dan kun je je hier aanmelden. Weten hoe je méér uit je vermelding kunt halen? Kijk dan bij onze zakelijke mogelijkheden.

Gepubliceerd op 28 augustus 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.