Smulpaapje interviewt! – ‘Geen kindermenu meer is win/win’Meer variatie

Hans startte anderhalf jaar geleden als chefkok bij Bistro Bouillabaisse, waar destijds nog een standaard kindermenu op de kaart stond. “Maar ouders wilden het graag anders en vroegen regelmatig of er niet iets lekkerder mogelijk was. Dat heeft ons doen besluiten om voor kinderen een eigen kaart te ontwikkelen.”

Trend: Kinderen gaan steeds meer uit eten

Maar Hans wilde zelf ook graag meer variatie bieden. “Het is een trend dat steeds meer kinderen mee uit eten gaan. En ouders willen ze steeds meer laten proeven. Televisie speelt daar zeker ook een rol in. Denk maar aan alle kookprogramma’s op tv. Dat heeft een domino-effect naar de restaurants toe. Restaurants die dat niet oppikken missen volgens mij echt de boot.”

Ook zakelijk een slimme stap

Meedenken met je gasten is wat Hans betreft het uitgangspunt. Maar ook zakelijk gezien heeft de switch hen geen windeieren gelegd. “Ouders zitten rustiger, als hun kinderen ook echt mee eten. Als je ze alleen frietjes en een snack meegeeft zijn ze zo uitgegeten en wordt het voor ouders ook ongemakkelijk nog een extra wijntje te bestellen. Wij merken dat ze dat nu wel doen. Kinderen krijgen òòk een amuse. En als ze willen mogen ze meehelpen met hun eigen dessert. Ik laat ze dan ook altijd wat verrassende smaken proeven. Het is leuk om hun reacties daarop te zien.”

Restaurants hebben voorbeeldfunctie

Waarom restaurants dan toch kindermenu’s blijven serveren? Volgens Hans is dat deels gemakzucht. “Tuurlijk is het makkelijk iets te frituren. Maar wij hebben als kok, en als restaurant een voorbeeldfunctie en zouden het goede voorbeeld moeten geven.”

Geen kindermenu’s is win/win situatie

Zijn advies aan restaurants die willen overstappen? “Er is voor restaurants hiermee op verschillende vlakken winst te behalen. Wij hebben er buitengewone tevreden gasten door gekregen, die nu op hun gemak nog een extra glaasje wijn bestellen omdat hun kinderen zo lekker mee zitten te eten. Dus zakelijk is het slim. Maar daarnaast is het ook gewoon té makkelijk om voor standaard te gaan.”

Word ook Smulpaapje restaurant

Stap je als restaurant òòk af van het standaardmenu en wil je vermeld worden op Smulpaapje.nl dan kun je je hier aanmelden. Weten hoe je méér uit je vermelding kunt halen? Kijk dan bij onze zakelijke mogelijkheden.

Gepubliceerd op 28 augustus 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!