Smulpaapje interviewt! РFran̤ois Geurds



“Bewustwording van eten thuis en op scholen is het begin!”

François (1975) is eigenaar en chef van restaurant FG (voorheen Ivy) dat in 2009 (6 maanden na opening) haar eerste Michelin ster kreeg. François leerde als sous chef de kneepjes van het moleculaire koken in de Fat Duck, het restaurant van grootheid Heston Blumenthal. In Rotterdam kookt hij zonder toevoegingen van kleurstoffen, e-nummers en bindmiddelen. Volgens het principe “wat goed is voor een mens en zijn lichaam, dat vind je terug op de menukaart van FG. Groenten dus, heel veel groenten.” Wij waren benieuwd naar François’ visie op eten en kinderen en vroegen het hem.

Hoe denk jij over kinderen en (uit) eten?

Kinderen moet van jongs af aan goede, gezonde en verse voeding krijgen. Dat is bepalend voor hun toekomst.”

Hoe breng je kinderen smaak bij?

Laat kinderen zo vroeg mogelijk alles proeven. Bewustwording van eten thuis en op de scholen is van belang. Daar begint het.

Wat at jij zelf vroeger graag?

Groenten!

Je mag het ultieme Smulpaapje kindermenu samenstellen; hoe ziet dat eruit?

Veel groente (uiteraard), schaal- en schelpdieren, witvis en fruit. Géén zoete desserts.

Wat zou je restaurants, die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren, adviseren?

Speel meer in op de tijd van nu. Een kindermenu anno 2013 is echt uit de tijd!
 

Gepubliceerd op 17 september 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!