Smulpaapje interviewt! РFran̤ois Geurds



“Bewustwording van eten thuis en op scholen is het begin!”

François (1975) is eigenaar en chef van restaurant FG (voorheen Ivy) dat in 2009 (6 maanden na opening) haar eerste Michelin ster kreeg. François leerde als sous chef de kneepjes van het moleculaire koken in de Fat Duck, het restaurant van grootheid Heston Blumenthal. In Rotterdam kookt hij zonder toevoegingen van kleurstoffen, e-nummers en bindmiddelen. Volgens het principe “wat goed is voor een mens en zijn lichaam, dat vind je terug op de menukaart van FG. Groenten dus, heel veel groenten.” Wij waren benieuwd naar François’ visie op eten en kinderen en vroegen het hem.

Hoe denk jij over kinderen en (uit) eten?

Kinderen moet van jongs af aan goede, gezonde en verse voeding krijgen. Dat is bepalend voor hun toekomst.”

Hoe breng je kinderen smaak bij?

Laat kinderen zo vroeg mogelijk alles proeven. Bewustwording van eten thuis en op de scholen is van belang. Daar begint het.

Wat at jij zelf vroeger graag?

Groenten!

Je mag het ultieme Smulpaapje kindermenu samenstellen; hoe ziet dat eruit?

Veel groente (uiteraard), schaal- en schelpdieren, witvis en fruit. Géén zoete desserts.

Wat zou je restaurants, die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren, adviseren?

Speel meer in op de tijd van nu. Een kindermenu anno 2013 is echt uit de tijd!
 

Gepubliceerd op 17 september 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.