Smulpaapje interviewt! РFran̤ois Geurds



“Bewustwording van eten thuis en op scholen is het begin!”

François (1975) is eigenaar en chef van restaurant FG (voorheen Ivy) dat in 2009 (6 maanden na opening) haar eerste Michelin ster kreeg. François leerde als sous chef de kneepjes van het moleculaire koken in de Fat Duck, het restaurant van grootheid Heston Blumenthal. In Rotterdam kookt hij zonder toevoegingen van kleurstoffen, e-nummers en bindmiddelen. Volgens het principe “wat goed is voor een mens en zijn lichaam, dat vind je terug op de menukaart van FG. Groenten dus, heel veel groenten.” Wij waren benieuwd naar François’ visie op eten en kinderen en vroegen het hem.

Hoe denk jij over kinderen en (uit) eten?

Kinderen moet van jongs af aan goede, gezonde en verse voeding krijgen. Dat is bepalend voor hun toekomst.”

Hoe breng je kinderen smaak bij?

Laat kinderen zo vroeg mogelijk alles proeven. Bewustwording van eten thuis en op de scholen is van belang. Daar begint het.

Wat at jij zelf vroeger graag?

Groenten!

Je mag het ultieme Smulpaapje kindermenu samenstellen; hoe ziet dat eruit?

Veel groente (uiteraard), schaal- en schelpdieren, witvis en fruit. Géén zoete desserts.

Wat zou je restaurants, die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren, adviseren?

Speel meer in op de tijd van nu. Een kindermenu anno 2013 is echt uit de tijd!
 

Gepubliceerd op 17 september 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!