Smulpaapje interviewt! – François Geurds
“Bewustwording van eten thuis en op scholen is het begin!”
François (1975) is eigenaar en chef van restaurant FG (voorheen Ivy) dat in 2009 (6 maanden na opening) haar eerste Michelin ster kreeg. François leerde als sous chef de kneepjes van het moleculaire koken in de Fat Duck, het restaurant van grootheid Heston Blumenthal. In Rotterdam kookt hij zonder toevoegingen van kleurstoffen, e-nummers en bindmiddelen. Volgens het principe “wat goed is voor een mens en zijn lichaam, dat vind je terug op de menukaart van FG. Groenten dus, heel veel groenten.” Wij waren benieuwd naar François’ visie op eten en kinderen en vroegen het hem.
Hoe denk jij over kinderen en (uit) eten?
Kinderen moet van jongs af aan goede, gezonde en verse voeding krijgen. Dat is bepalend voor hun toekomst.”
Hoe breng je kinderen smaak bij?
Laat kinderen zo vroeg mogelijk alles proeven. Bewustwording van eten thuis en op de scholen is van belang. Daar begint het.
Wat at jij zelf vroeger graag?
Groenten!
Je mag het ultieme Smulpaapje kindermenu samenstellen; hoe ziet dat eruit?
Veel groente (uiteraard), schaal- en schelpdieren, witvis en fruit. Géén zoete desserts.
Wat zou je restaurants, die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren, adviseren?
Speel meer in op de tijd van nu. Een kindermenu anno 2013 is echt uit de tijd!
Gepubliceerd op 17 september 2013