Smulpaapje interviewt! – Antichic



“Ook kinderen krijgen bij ons een topbeleving!”

Ron en Ank (twee dochters) zijn sinds 2004 eigenaar van Cappucino Rotterdam en 7 jaar geleden kwam daar Restaurant Antichic bij. Het concept voor beide zaken is dat zij uitgaan van een beleving. Een beleving zoals ze die zelf ook graag zien; vriendelijk met passie!  In Antichic staat vers en topkwaliteit voorop,  maar daarnaast is er veel ruimte om uit te leggen, te vertellen en te proeven, kortom interactie met hun gasten. En over kinderen en (uit) eten hebben ze ook zo hun mening. We spraken dit sprankelde duo hierover.

Wat is jullie (algemene) visie als het gaat om kinderen en eten?

“We overleggen altijd met de gast wat hun kinderen wel of niet lusten en daar passen we ons ‘kindermenu’ op aan .We hebben geen frituurpatat of appelmoes in huis, dus dat is makkelijk (lachend). Omdat we zelf twee dochters hebben (8 en 18 jaar) weten we wel wat kindtoegankelijk is. Dus saus/jus apart, kleine porties, fijner gesneden, als eerste hun bord .

We zijn van mening dat kinderen ook een top eetbeleving moeten hebben en dat een avondje restaurant niet de avond is om veel nieuwe dingen te proeven [wel een hapje van hun ouders natuurlijk]  dat hoort thuis al aan bod geweest te zijn … En weet je hoeveel keer kinderen iets moet proeven voor ze definitief weten of ze iets wel of niet lust? 14keer!”

Als het gaat om smaak thuis, wat zou dan jullie tip/advies/suggestie zijn?

“Ligt wel aan het kind en dat ken je zelf het beste. Maar wat ons betreft, geen druk erop leggen. Onze oudste wilde nooit iets proeven , dus daar werd alles heel fijn verwerkt in de gerechten dat ze wel de smaak maar niet het mondgevoel ervan had, bijvoorbeeld bij champignons. En met de jongste, die wil alles proeven, (lachend) nou behalve paard en slakken dan…”

Wat aten jullie zelf  vroeger graag?

Ron:  “Alles wat vers was, vooral de groente, want die doorgekookte bende brrrrrrrrrr   En ik hield van hartig!”

Ank:  “Sliptongetjes met sla,tomaat en komkommer met gebakken aardappeltjes. Dat is nu nog wel favoriet!”

Was er ook iets wat je echt niet lustte?

Ron: “Ik lustte alles, behalve als er koud verwerkt ei in zit, dan lust ik niks!”

Ank: “Mmm, traditionele spruitjes en soep ben ik geen voorstander van.”

Stel, je krijgt de vrije hand. Hoe ziet jullie ideale kindermenu er dan uit?

“Het ideale kindermenu bestaat volgens ons niet, zoveel kinderen zoveel smaken maar wel: alles vers!”

Wat is jullie advies aan restaurants die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren?

“Die mogen zich weleens in kinderen gaan verdiepen! Niets leukers om te zien dan dat de kinderen een mooi opgemaakt bord krijgen en ze het nog lekker vinden ook! En schenk hun drinken in een champagneglas als aperitief en gedurende de avond hun drinken in wijnglazen. Oh, die gezichten dan, priceless!”

Gepubliceerd op 31 oktober 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!