Smulpaapje interviewt! – Alain Caron



“Die menu’s met kip en appelmoes? Van de kaart ermee! Zo simpel is het!”

Geboren in Frankrijk is Alain Caron in Nederland inmiddels een culinair fenomeen. Spreek hem over eten en je wordt overdonderd door zijn verhalen, kennis en beroemde kennissen. Hij heeft als cuisinier gediend in bekende sterrenrestaurants, diverse kookboeken uitgebracht en zo goed als iedere beroemde chef-kok op aarde geïnterviewd. Ook kennen we Alain van zijn televisieoptredens, onder meer bij Junior Masterchef. Wij spraken hem over kinderen en (uit) eten, en daar heeft deze wervelwind een zeer duidelijke mening over!

Wat is jouw (algemene) visie als het gaat om kinderen en (uit) eten?

“Het gaat in Nederland in de basis niet goed, omdat ook veel ouders niet goed eten. Hoe kun je dan je kinderen opvoeden en kennis laten maken met lekker en goed eten. Vertel aan tafel hoe groente groeit, hoe vis wordt gevangen, hoe boeren werken, wat in de keuken gebeurt. Wedden dat kinderen dan wel aan tafel blijven zitten?”

Wat at jezelf vroeger graag?

“Een sandwich met boter en chocola. Maar ook kip en waterkers met friet ( die van mijn mama!) Smakelijk vond ik ook oesters,ossentong vinaigrette,tarte tatin. De lijst is eindeloos (lacht)”

Was er ook iets dat je niet lekker vond?

“Ik moest alles proeven van mijn moeder. Pas dan mocht ik zeggen of ik iets lekker vond of niet. Maar ik lustte eigenlijk alles!”

Als het gaat om het bijbrengen van smaak bij kinderen, wat is dan jouw advies/tip/suggestie?

“Laat ze alles proeven. Neem ze overal mee naar toe en ga met ze uit eten. Naar McDonalds? Niet vaker dan één keer in de drie jaar!!”

Stel, je krijgt de vrije hand. Hoe ziet jouw ideale menu voor kinderen er dan uit?

“Ik zou een menu maken met als basis groenten. Erbij een stukje vis, wat rijst, en veel verse kruiden. Als dessert bijvoorbeeld vers fruit. En eet niet vaker dan één keer per week vlees!”

Wat is jouw advies aan restaurants die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren?

“Die menu’s met kip en appelmoes? Van de kaart ermee! Zo simpel is het!”

 

Gepubliceerd op 19 november 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.