Smulpaapje interviewt! – Alain Caron



“Die menu’s met kip en appelmoes? Van de kaart ermee! Zo simpel is het!”

Geboren in Frankrijk is Alain Caron in Nederland inmiddels een culinair fenomeen. Spreek hem over eten en je wordt overdonderd door zijn verhalen, kennis en beroemde kennissen. Hij heeft als cuisinier gediend in bekende sterrenrestaurants, diverse kookboeken uitgebracht en zo goed als iedere beroemde chef-kok op aarde geïnterviewd. Ook kennen we Alain van zijn televisieoptredens, onder meer bij Junior Masterchef. Wij spraken hem over kinderen en (uit) eten, en daar heeft deze wervelwind een zeer duidelijke mening over!

Wat is jouw (algemene) visie als het gaat om kinderen en (uit) eten?

“Het gaat in Nederland in de basis niet goed, omdat ook veel ouders niet goed eten. Hoe kun je dan je kinderen opvoeden en kennis laten maken met lekker en goed eten. Vertel aan tafel hoe groente groeit, hoe vis wordt gevangen, hoe boeren werken, wat in de keuken gebeurt. Wedden dat kinderen dan wel aan tafel blijven zitten?”

Wat at jezelf vroeger graag?

“Een sandwich met boter en chocola. Maar ook kip en waterkers met friet ( die van mijn mama!) Smakelijk vond ik ook oesters,ossentong vinaigrette,tarte tatin. De lijst is eindeloos (lacht)”

Was er ook iets dat je niet lekker vond?

“Ik moest alles proeven van mijn moeder. Pas dan mocht ik zeggen of ik iets lekker vond of niet. Maar ik lustte eigenlijk alles!”

Als het gaat om het bijbrengen van smaak bij kinderen, wat is dan jouw advies/tip/suggestie?

“Laat ze alles proeven. Neem ze overal mee naar toe en ga met ze uit eten. Naar McDonalds? Niet vaker dan één keer in de drie jaar!!”

Stel, je krijgt de vrije hand. Hoe ziet jouw ideale menu voor kinderen er dan uit?

“Ik zou een menu maken met als basis groenten. Erbij een stukje vis, wat rijst, en veel verse kruiden. Als dessert bijvoorbeeld vers fruit. En eet niet vaker dan één keer per week vlees!”

Wat is jouw advies aan restaurants die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren?

“Die menu’s met kip en appelmoes? Van de kaart ermee! Zo simpel is het!”

 

Gepubliceerd op 19 november 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…