Smulpaapje eet bij – Jamie’s Italian (Oxford)



Jamie’s Italian

Als we richting het restaurant lopen valt als eerste het grote bord op dat op straat staat. Hierop wordt vol trots het nieuwe kindermenu aangekondigd. Ik kan een klein jubeltje nog net onderdrukken. Gaaf! Als we naar ons tafeltje gebracht worden kan ik het dan ook niet nalaten om, naast de gewone kaart, ook de kinderkaart te vragen.

Jamie’s kindermenu

Tja. Wat had ik anders verwacht? Een wáánzinnige kinderkaart, waar ik werkelijk niks op aan kan merken. Wat kunnen een hoop restaurants hier een voorbeeld aan nemen. Waarom kan het bij Jamie wel en op zoveel plekken niet. Hij laat met deze kaart zien hoé makkelijk het eigenlijk kan zijn. Goed. Voor ons zelf kiezen nu.

Italiaans maar dan Jamie style

En dat wordt nog knap lastig. De serveerster, die een vrouwelijke kloon van Jamie is qua aanstekelijk enthousiasme, vertelt ons dat er naast de reguliere gerechten ook een aantal dag specials zijn. Hoe meer ze vertelt, hoe meer het water me in de mond loopt.

Wat een heerlijke bediening hier trouwens. Onze serveerster zelf is ook ambassadeur voor Jamie’s Foodrevolution en heeft ettelijke scholen geadopteerd. Als ik haar vraag of ze nog naar school gaat naast dit werk vertelt ze me dat dit haar fulltime baan is en letterlijk zegt ze “ik begin hier van onderen, maar mijn plan is me tot de top op te werken”. Ambitieuze dame. Ik hoop oprecht dat het haar lukt!

Aan tafel nu

Het eten. Want daar draait het natuurlijk om. Vooraf krijgen we verschillende soorten brood met dips. Oh die foccacia, daar had ik wel een hele van willen eten. Onze lunch volgt daarna. Een warme lunch, want de kaart nodigt er toe uit en we hebben reuze trek!

Mijn vent eet een verse parpadelle met ragú. Prachtig al dente, volle, rijke smaken. Heerlijk! Ik kies uiteindelijk de ‘lamb roast’, een van de dag specials. Dat het lam een nacht op lage temperatuur gegaard heeft is wel duidelijk. Het smelt bijna in je mond, werkelijk botermals. Geweldig met de pesto en groente die erbij geserveerd worden. Jeetjemina wat lekker allemaal!

Conclusie

De rekening is niet super goedkoop. Dat we in ponden betalen helpt niet, want de wisselkoers is niet heel gunstig op het moment. Is het het waard? Volmondig ja. Ieder hap eten is vers. De ambiance is super. De bediening waanzinnig enthousiast. En ja, dat ik een beetje een ‘crush’ op Jamie en zijn filosofie heb draagt bij aan mijn positieve ervaring. Maar je moet van goede huize komen wil je hier wat op aan te merken hebben.

Jamie’s Italian Rotterdam

Wat mij betreft belooft dit veel goeds voor de opening van de vestiging van Jamie’s Italian in Rotterdam dit najaar. Als het hen lukt dezelfde kwaliteit eten te bereiden, een zelfde enthousiaste bediening in te huren dan kan het niet anders dan een succes worden.

Ik verheug er in ieder geval op om ook die locatie uit te gaan proberen, want onze eerste kennismaking in Oxford smaakt hoe dan ook naar meer!

Gepubliceerd op 2 september 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.