Smulpaapje eet bij – Jamie’s Italian (Oxford)



Jamie’s Italian

Als we richting het restaurant lopen valt als eerste het grote bord op dat op straat staat. Hierop wordt vol trots het nieuwe kindermenu aangekondigd. Ik kan een klein jubeltje nog net onderdrukken. Gaaf! Als we naar ons tafeltje gebracht worden kan ik het dan ook niet nalaten om, naast de gewone kaart, ook de kinderkaart te vragen.

Jamie’s kindermenu

Tja. Wat had ik anders verwacht? Een wáánzinnige kinderkaart, waar ik werkelijk niks op aan kan merken. Wat kunnen een hoop restaurants hier een voorbeeld aan nemen. Waarom kan het bij Jamie wel en op zoveel plekken niet. Hij laat met deze kaart zien hoé makkelijk het eigenlijk kan zijn. Goed. Voor ons zelf kiezen nu.

Italiaans maar dan Jamie style

En dat wordt nog knap lastig. De serveerster, die een vrouwelijke kloon van Jamie is qua aanstekelijk enthousiasme, vertelt ons dat er naast de reguliere gerechten ook een aantal dag specials zijn. Hoe meer ze vertelt, hoe meer het water me in de mond loopt.

Wat een heerlijke bediening hier trouwens. Onze serveerster zelf is ook ambassadeur voor Jamie’s Foodrevolution en heeft ettelijke scholen geadopteerd. Als ik haar vraag of ze nog naar school gaat naast dit werk vertelt ze me dat dit haar fulltime baan is en letterlijk zegt ze “ik begin hier van onderen, maar mijn plan is me tot de top op te werken”. Ambitieuze dame. Ik hoop oprecht dat het haar lukt!

Aan tafel nu

Het eten. Want daar draait het natuurlijk om. Vooraf krijgen we verschillende soorten brood met dips. Oh die foccacia, daar had ik wel een hele van willen eten. Onze lunch volgt daarna. Een warme lunch, want de kaart nodigt er toe uit en we hebben reuze trek!

Mijn vent eet een verse parpadelle met ragú. Prachtig al dente, volle, rijke smaken. Heerlijk! Ik kies uiteindelijk de ‘lamb roast’, een van de dag specials. Dat het lam een nacht op lage temperatuur gegaard heeft is wel duidelijk. Het smelt bijna in je mond, werkelijk botermals. Geweldig met de pesto en groente die erbij geserveerd worden. Jeetjemina wat lekker allemaal!

Conclusie

De rekening is niet super goedkoop. Dat we in ponden betalen helpt niet, want de wisselkoers is niet heel gunstig op het moment. Is het het waard? Volmondig ja. Ieder hap eten is vers. De ambiance is super. De bediening waanzinnig enthousiast. En ja, dat ik een beetje een ‘crush’ op Jamie en zijn filosofie heb draagt bij aan mijn positieve ervaring. Maar je moet van goede huize komen wil je hier wat op aan te merken hebben.

Jamie’s Italian Rotterdam

Wat mij betreft belooft dit veel goeds voor de opening van de vestiging van Jamie’s Italian in Rotterdam dit najaar. Als het hen lukt dezelfde kwaliteit eten te bereiden, een zelfde enthousiaste bediening in te huren dan kan het niet anders dan een succes worden.

Ik verheug er in ieder geval op om ook die locatie uit te gaan proberen, want onze eerste kennismaking in Oxford smaakt hoe dan ook naar meer!

Gepubliceerd op 2 september 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.