Smulpaapje eet bij de Spaghetteria



Al eerder at ik bij de Spaghetteria, op de van Woustraat in Amsterdam. Een van de drie vestigingen van deze Italiaanse pastabar in Amsterdam. Een hele populaire plek voor jong en oud om verse pasta te eten, zonder opsmuk.

Gestart door rasechte Amsterdammers, met alleen maar Italianen in de keuken. Eigengereid, authentiek en daardoor een top plek voor een bord fantastische pasta.

Spaghetteria Amsterdam

De filosofie van de Spaghetteria is simpel. Hier eet je een bord fantastische pasta. Niks meer en niks minder. Er is keuze uit zes soorten, die met grote regelmaat wisselen. De pasta – altijd al dente – wordt geserveerd in een diep bord. Een vork, een stukje brood. That’s it!

Geen mes bij de pasta

Waarom geen mes? Zoals de Italianen zeggen, dan snijd je door de ziel van de pasta én de chef. Pasta eet je met een vork, het bord fungeert als lepel. Met het brood veeg je de restjes saus op. Zo simpel is het. Zo heerlijk is het overigens ook. Want de Spaghetteria maakt alles zelf. Dus niet alleen de saus, ook de pasta.

Paarsepapardelle_Spaghetteria

Verse pasta

Die pasta wordt in hun eigen Laboratorio gemaakt. Niet alleen de traditionele eierpasta, maar er wordt ook geëxperimenteerd. Met kleur. Hun groene pasta is op smaak gebracht met basilicum.  De rode ravioli met bietensap. Momenteel wordt gekeken of er paarse pappardelle gemaakt kan worden.

Smulpaapje proof

Gezinnen weten hun weg ook te vinden naar de Spaghetteria. Want van iedere pasta is ook een kinderportie te bestellen. De Arrabiatasaus wordt, speciaal voor kinderen, minder pittig gemaakt door de peper en knoflook weg te laten. En een kale pasta met alleen boter en kaas, het kan allemaal!

Ambities

De ambities liegen er niet om. Ieder jaar een nieuwe vestiging. Komend jaar betekent dat een tweede locatie in Utrecht. Ik kan alleen maar hopen dat ze ooit overwegen ook naar Leiden te komen.

Ook eten bij de Spaghetteria? Dat kan in Amsterdam inmiddels op 3 locaties, waarbij ik je zou aanraden om naar die in Oost te gaan waar het – vooralsnog – iets minder hectisch is. Hoewel het me niet zou verbazen als het binnenkort ook daar iedere avond volle bak is, net als bij de andere vestigingen.

 

Gepubliceerd op 30 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.
15 januari 2021
rode kool
 
Weekmenu 2021 – week 3

Lekker en gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor seizoensgroente en je kunt ook met een klein budget vers eten. Check dit weekmenu maar!
15 januari 2021
vegan maaltijd
 
Mexicaanse bonenschotel (vegan)

Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
14 januari 2021
vegan curry
 
Snelle groente curry (vegan)

Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
14 januari 2021
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader