Smulpaapje eet bij de Spaghetteria



Al eerder at ik bij de Spaghetteria, op de van Woustraat in Amsterdam. Een van de drie vestigingen van deze Italiaanse pastabar in Amsterdam. Een hele populaire plek voor jong en oud om verse pasta te eten, zonder opsmuk.

Gestart door rasechte Amsterdammers, met alleen maar Italianen in de keuken. Eigengereid, authentiek en daardoor een top plek voor een bord fantastische pasta.

Spaghetteria Amsterdam

De filosofie van de Spaghetteria is simpel. Hier eet je een bord fantastische pasta. Niks meer en niks minder. Er is keuze uit zes soorten, die met grote regelmaat wisselen. De pasta – altijd al dente – wordt geserveerd in een diep bord. Een vork, een stukje brood. That’s it!

Geen mes bij de pasta

Waarom geen mes? Zoals de Italianen zeggen, dan snijd je door de ziel van de pasta én de chef. Pasta eet je met een vork, het bord fungeert als lepel. Met het brood veeg je de restjes saus op. Zo simpel is het. Zo heerlijk is het overigens ook. Want de Spaghetteria maakt alles zelf. Dus niet alleen de saus, ook de pasta.

Paarsepapardelle_Spaghetteria

Verse pasta

Die pasta wordt in hun eigen Laboratorio gemaakt. Niet alleen de traditionele eierpasta, maar er wordt ook geëxperimenteerd. Met kleur. Hun groene pasta is op smaak gebracht met basilicum.  De rode ravioli met bietensap. Momenteel wordt gekeken of er paarse pappardelle gemaakt kan worden.

Smulpaapje proof

Gezinnen weten hun weg ook te vinden naar de Spaghetteria. Want van iedere pasta is ook een kinderportie te bestellen. De Arrabiatasaus wordt, speciaal voor kinderen, minder pittig gemaakt door de peper en knoflook weg te laten. En een kale pasta met alleen boter en kaas, het kan allemaal!

Ambities

De ambities liegen er niet om. Ieder jaar een nieuwe vestiging. Komend jaar betekent dat een tweede locatie in Utrecht. Ik kan alleen maar hopen dat ze ooit overwegen ook naar Leiden te komen.

Ook eten bij de Spaghetteria? Dat kan in Amsterdam inmiddels op 3 locaties, waarbij ik je zou aanraden om naar die in Oost te gaan waar het – vooralsnog – iets minder hectisch is. Hoewel het me niet zou verbazen als het binnenkort ook daar iedere avond volle bak is, net als bij de andere vestigingen.

 

Gepubliceerd op 30 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.