Smulpaapje eet bij de Spaghetteria



Al eerder at ik bij de Spaghetteria, op de van Woustraat in Amsterdam. Een van de drie vestigingen van deze Italiaanse pastabar in Amsterdam. Een hele populaire plek voor jong en oud om verse pasta te eten, zonder opsmuk.

Gestart door rasechte Amsterdammers, met alleen maar Italianen in de keuken. Eigengereid, authentiek en daardoor een top plek voor een bord fantastische pasta.

Spaghetteria Amsterdam

De filosofie van de Spaghetteria is simpel. Hier eet je een bord fantastische pasta. Niks meer en niks minder. Er is keuze uit zes soorten, die met grote regelmaat wisselen. De pasta – altijd al dente – wordt geserveerd in een diep bord. Een vork, een stukje brood. That’s it!

Geen mes bij de pasta

Waarom geen mes? Zoals de Italianen zeggen, dan snijd je door de ziel van de pasta én de chef. Pasta eet je met een vork, het bord fungeert als lepel. Met het brood veeg je de restjes saus op. Zo simpel is het. Zo heerlijk is het overigens ook. Want de Spaghetteria maakt alles zelf. Dus niet alleen de saus, ook de pasta.

Paarsepapardelle_Spaghetteria

Verse pasta

Die pasta wordt in hun eigen Laboratorio gemaakt. Niet alleen de traditionele eierpasta, maar er wordt ook geëxperimenteerd. Met kleur. Hun groene pasta is op smaak gebracht met basilicum.  De rode ravioli met bietensap. Momenteel wordt gekeken of er paarse pappardelle gemaakt kan worden.

Smulpaapje proof

Gezinnen weten hun weg ook te vinden naar de Spaghetteria. Want van iedere pasta is ook een kinderportie te bestellen. De Arrabiatasaus wordt, speciaal voor kinderen, minder pittig gemaakt door de peper en knoflook weg te laten. En een kale pasta met alleen boter en kaas, het kan allemaal!

Ambities

De ambities liegen er niet om. Ieder jaar een nieuwe vestiging. Komend jaar betekent dat een tweede locatie in Utrecht. Ik kan alleen maar hopen dat ze ooit overwegen ook naar Leiden te komen.

Ook eten bij de Spaghetteria? Dat kan in Amsterdam inmiddels op 3 locaties, waarbij ik je zou aanraden om naar die in Oost te gaan waar het – vooralsnog – iets minder hectisch is. Hoewel het me niet zou verbazen als het binnenkort ook daar iedere avond volle bak is, net als bij de andere vestigingen.

 

Gepubliceerd op 30 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.