Smulpaapje blikt terug op 2015Wat eten we vandaag?

Hoe kan het anders? Het verschijnen van mijn allereerste boek ‘Wat eten we vandaag?’ De weg er naar toe was knetterhard werken. Nieuw ook, dus een snelkookpan qua leerproces ‘hoe schrijf/maak ik een boek’. Maar dan is ‘ie daar, uit handen van Ramon Beuk. Op mijn eigen lanceringsfeestje bij Foodelicious in Rotterdam. Onbeschrijfelijk!

Tja, en dan ligt ‘ie in de winkel, komen de eerste recensies online. Maar bovenal de reacties van jullie (lezers) is hartverwarmend. “Mijn kind eet weer!”, “we eten nu zoveel gevarieerder”, “het beste kookboek ooit”. Ik kan jullie niet vertellen wat dat met me heeft gedaan (en doet!). Dank je wel daarvoor. Het is oprecht een van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb. En nog vaker hoop te mogen doen!

Mijn trouwdag

Ja, natúúrlijk hoort die ook in het rijtje hoogtepunten thuis, ook al was het een volstrekt privé aangelegenheid. Maar na 10 jaar samen trouw ik 27 maart van dit jaar met mijn liefie, in het bijzijn van onze dochter, familie en vrienden. Afsluitend een weekje heerlijk op huwelijksreis. Niets dan mooie herinneringen!

The Cooking Resolution

Smulpaapje wordt steeds meer een bedrijf. En dat betekent ook een professionaliseringslag op zakelijk vlak. Per 1 augustus word ik vertegenwoordigd door culinair management bureau The Cooking Resolution. Daar merken jullie nu nog niet zo heel veel van, maar voor mij is het een absolute mijlpaal en het begin van heel veel moois. En ter gelegenheid hier van worden er een middag lang nieuwe foto’s geschoten. En mooie plannen gemaakt. Wordt vervolgd…

Smulpaapje.nl

Hoewel ik het nog steeds belangrijker vindt dat Smulpaapje.nl kwaliteit levert en niet focust op kwantiteit is het toch wel echt te gek dat steeds meer mensen de site weten te vinden. Was ik ooit nog onder de indruk dat 2000 mensen die ik niet ken de site iedere maand bezochten, inmiddels lopen de unieke bezoekcijfers ruim over de 12.000. En daar ben ik toch wel ongelofelijk trots op!

Kidslunch in Michelinrestaurant

Een blog van Francesca Kookt, een aantal appjes en mails over en weer en het idee voor de Kidslunch was een feit. In de recordtijd van 18 uur zat heel het Michelinsterrenrestaurant van Niven vol en 25 november kon iedereen, klein én groot, genieten van een speciale 3 gangen Kidslunch. Wat gaaf en wat een succes. Het jeugdjournaal, een filmpje op Telegraaf.nl. Absoluut een hoogtepunt. Gemist? Hier lees je er alles over

100% Smulpaapje proof

Voor mij het begin van hopelijk een reeks hoogtepunten. Half november reikten we bij Jamie’s Italian in Rotterdam het eerste 100% Smulpaapje proof predikaat uit. Hiermee willen we zichtbaar gaan maken waar je goed en lekker met je kind uit eten kunt. Nu vind je die informatie vooral op de site, maar straks kun je aan het restaurant zien of ze Smulpaapje proof zijn. Dit is een actie die in 2016 nog veel navolging gaat krijgen. Houd Smulpaapje dus in de gaten!

Wat brengt de toekomst?

Tja, en wat brengt de toekomst? Wie het weet mag het zeggen. We zijn met heel veel mooie plannen bezig. Nu nog volop achter de schermen. Hopelijk kan ik je er al gauw meer over vertellen. Het ambitieniveau is hoog. Ik had nooit gedacht, toen ik die eerste tweet verstuurde, dat Smulpaapje zo ver zou komen. Dat het echt een naam (aan het worden) is als je denkt aan goed en lekker eten met kinderen, uit én thuis.

Dank je wel

Een dik dank je wel aan iedereen die hier afgelopen jaar aan heeft bijdragen. Iedereen persoonlijk benoemen is amper te doen, maar in ieder geval dank je wel aan Suzan (mijn uitgever), aan Ton & Anneleine (van The Cooking Resolutlion), aan Francesca, Niven, Theor & Laura (van Umami Management), Jamie’s Italian, alle PR bureaus waar ik mee samenwerk en niet in de laatste plaatst aan mijn fantastische echtgenoot en kleutermeisje, die me regelmatig avonden achter elkaar hebben moeten missen en zonder wie Smulpaapje niet zo ver zou zijn gekomen, heel veel xxjes voor jullie.

Ik wens jullie allemaal geweldige feestdagen en een prachtig 2016!

 

 

Gepubliceerd op 24 december 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.