Smulpaapje blikt terug op 2015Wat eten we vandaag?

Hoe kan het anders? Het verschijnen van mijn allereerste boek ‘Wat eten we vandaag?’ De weg er naar toe was knetterhard werken. Nieuw ook, dus een snelkookpan qua leerproces ‘hoe schrijf/maak ik een boek’. Maar dan is ‘ie daar, uit handen van Ramon Beuk. Op mijn eigen lanceringsfeestje bij Foodelicious in Rotterdam. Onbeschrijfelijk!

Tja, en dan ligt ‘ie in de winkel, komen de eerste recensies online. Maar bovenal de reacties van jullie (lezers) is hartverwarmend. “Mijn kind eet weer!”, “we eten nu zoveel gevarieerder”, “het beste kookboek ooit”. Ik kan jullie niet vertellen wat dat met me heeft gedaan (en doet!). Dank je wel daarvoor. Het is oprecht een van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb. En nog vaker hoop te mogen doen!

Mijn trouwdag

Ja, natúúrlijk hoort die ook in het rijtje hoogtepunten thuis, ook al was het een volstrekt privé aangelegenheid. Maar na 10 jaar samen trouw ik 27 maart van dit jaar met mijn liefie, in het bijzijn van onze dochter, familie en vrienden. Afsluitend een weekje heerlijk op huwelijksreis. Niets dan mooie herinneringen!

The Cooking Resolution

Smulpaapje wordt steeds meer een bedrijf. En dat betekent ook een professionaliseringslag op zakelijk vlak. Per 1 augustus word ik vertegenwoordigd door culinair management bureau The Cooking Resolution. Daar merken jullie nu nog niet zo heel veel van, maar voor mij is het een absolute mijlpaal en het begin van heel veel moois. En ter gelegenheid hier van worden er een middag lang nieuwe foto’s geschoten. En mooie plannen gemaakt. Wordt vervolgd…

Smulpaapje.nl

Hoewel ik het nog steeds belangrijker vindt dat Smulpaapje.nl kwaliteit levert en niet focust op kwantiteit is het toch wel echt te gek dat steeds meer mensen de site weten te vinden. Was ik ooit nog onder de indruk dat 2000 mensen die ik niet ken de site iedere maand bezochten, inmiddels lopen de unieke bezoekcijfers ruim over de 12.000. En daar ben ik toch wel ongelofelijk trots op!

Kidslunch in Michelinrestaurant

Een blog van Francesca Kookt, een aantal appjes en mails over en weer en het idee voor de Kidslunch was een feit. In de recordtijd van 18 uur zat heel het Michelinsterrenrestaurant van Niven vol en 25 november kon iedereen, klein én groot, genieten van een speciale 3 gangen Kidslunch. Wat gaaf en wat een succes. Het jeugdjournaal, een filmpje op Telegraaf.nl. Absoluut een hoogtepunt. Gemist? Hier lees je er alles over

100% Smulpaapje proof

Voor mij het begin van hopelijk een reeks hoogtepunten. Half november reikten we bij Jamie’s Italian in Rotterdam het eerste 100% Smulpaapje proof predikaat uit. Hiermee willen we zichtbaar gaan maken waar je goed en lekker met je kind uit eten kunt. Nu vind je die informatie vooral op de site, maar straks kun je aan het restaurant zien of ze Smulpaapje proof zijn. Dit is een actie die in 2016 nog veel navolging gaat krijgen. Houd Smulpaapje dus in de gaten!

Wat brengt de toekomst?

Tja, en wat brengt de toekomst? Wie het weet mag het zeggen. We zijn met heel veel mooie plannen bezig. Nu nog volop achter de schermen. Hopelijk kan ik je er al gauw meer over vertellen. Het ambitieniveau is hoog. Ik had nooit gedacht, toen ik die eerste tweet verstuurde, dat Smulpaapje zo ver zou komen. Dat het echt een naam (aan het worden) is als je denkt aan goed en lekker eten met kinderen, uit én thuis.

Dank je wel

Een dik dank je wel aan iedereen die hier afgelopen jaar aan heeft bijdragen. Iedereen persoonlijk benoemen is amper te doen, maar in ieder geval dank je wel aan Suzan (mijn uitgever), aan Ton & Anneleine (van The Cooking Resolutlion), aan Francesca, Niven, Theor & Laura (van Umami Management), Jamie’s Italian, alle PR bureaus waar ik mee samenwerk en niet in de laatste plaatst aan mijn fantastische echtgenoot en kleutermeisje, die me regelmatig avonden achter elkaar hebben moeten missen en zonder wie Smulpaapje niet zo ver zou zijn gekomen, heel veel xxjes voor jullie.

Ik wens jullie allemaal geweldige feestdagen en een prachtig 2016!

 

 

Gepubliceerd op 24 december 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.