Smulpaapje bezoekt – Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam
Want prachtig is ‘ie, die markthal. Je kunt ‘m niet missen als je vanuit station Blaak het marktplein opstapt. Gigantisch en aanwezig, maar door de prachtige schildering binnen een lust voor het oog. Dat zijn de kramen in de markthal overigens ook.
Goed eten, elke dag
Want na de ontvangst in de prachtig ingerichte Wereld van Smaak (waarover later meer) krijgen we een rondleiding over “de vloer” zoals de verdieping met alle handelaren (meer dan 100!) wordt genoemd. Er is voor ieder wat wils, en voor iedere portemonnee iets te koop. De slogan van de markthal luidt niet voor niets “Goed eten, elke dag”. Er is getracht om in de hal een weerspiegeling in het aanbod en de ondernemers te laten zien van de 176 nationaliteiten die in Rotterdam wonen.
Iedere dag open
De markthal is iedere dag open. Van maandag tot en met zaterdag van 10u tot 20u en iedere zondag van 12u tot 18u. De horecazaken, die ook in de markthal vertegenwoordigd zijn, als ook de supermarkt beneden in de kelder hebben vaak nóg ruimere openingstijden.
Die combinatie is trouwens wat ik echt top aan de markthal vind. Je haalt ‘op de vloer’ je ingrediënten bij de specialist, alles wat je daarna aan bulk nog nodig hebt kun je in een klap door bij de supermarkt inslaan. En tussendoor ga je lekker op het indoor terras of aan de bar bij een van de vele zaakjes zitten.
Wereld van Smaak
Ik refereerde er al even aan, de Wereld van Smaak. Deze multifunctionele ruimte binnen de markthal wordt gerund door general manager Carin Leenders de Vries en biedt een veelheid aan mogelijkheden. Dagelijks kunnen bezoekers er proeven wat met producten van de vloer is gemaakt. Maar de ruimte is ook te huur voor seminars, workshop en als kookwerkplaats. Carin’s ogen glimmen als ze vertelt over de toekomstplannen, “het gaat om proeven en beleven” aldus Carin.
Ook nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je hier, maar neem vooral binnenkort een kijkje, want het is absoluut de moeite waard!
Gepubliceerd op 6 oktober 2014