Smulpaapje bezoekt – Markthal Rotterdam



Markthal Rotterdam

Want prachtig is ‘ie, die markthal. Je kunt ‘m niet missen als je vanuit station Blaak het marktplein opstapt. Gigantisch en aanwezig, maar door de prachtige schildering binnen een lust voor het oog. Dat zijn de kramen in de markthal overigens ook.

Goed eten, elke dag

Goed eten elke dagWant na de ontvangst in de prachtig ingerichte Wereld van Smaak (waarover later meer) krijgen we een rondleiding over “de vloer” zoals de verdieping met alle handelaren (meer dan 100!) wordt genoemd. Er is voor ieder wat wils, en voor iedere portemonnee iets te koop. De slogan van de markthal luidt niet voor niets “Goed eten, elke dag”. Er is getracht om in de hal een weerspiegeling in het aanbod en de ondernemers te laten zien van de 176 nationaliteiten die in Rotterdam wonen.

Iedere dag open

De markthal is iedere dag open. Van maandag tot en met zaterdag van 10u tot 20u en iedere zondag van 12u tot 18u. De horecazaken, die ook in de markthal vertegenwoordigd zijn, als ook de supermarkt beneden in de kelder hebben vaak nóg ruimere openingstijden.

Die combinatie is trouwens wat ik echt top aan de markthal vind. Je haalt ‘op de vloer’ je ingrediënten bij de specialist, alles wat je daarna aan bulk nog nodig hebt kun je in een klap door bij de supermarkt inslaan. En tussendoor ga je lekker op het indoor terras of aan de bar bij een van de vele zaakjes zitten.

Wereld van Smaak

Wereld van SmaakIk refereerde er al even aan, de Wereld van Smaak. Deze multifunctionele ruimte binnen de markthal wordt gerund door general manager Carin Leenders de Vries en biedt een veelheid aan mogelijkheden. Dagelijks kunnen bezoekers er proeven wat met producten van de vloer is gemaakt. Maar de ruimte is ook te huur voor seminars, workshop en als kookwerkplaats. Carin’s ogen glimmen als ze vertelt over de toekomstplannen, “het gaat om proeven en beleven” aldus Carin.

Ook nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je hier, maar neem vooral binnenkort een kijkje, want het is absoluut de moeite waard!

Gepubliceerd op 6 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.