Smulpaapje bezoekt – Markthal Rotterdam



Markthal Rotterdam

Want prachtig is ‘ie, die markthal. Je kunt ‘m niet missen als je vanuit station Blaak het marktplein opstapt. Gigantisch en aanwezig, maar door de prachtige schildering binnen een lust voor het oog. Dat zijn de kramen in de markthal overigens ook.

Goed eten, elke dag

Goed eten elke dagWant na de ontvangst in de prachtig ingerichte Wereld van Smaak (waarover later meer) krijgen we een rondleiding over “de vloer” zoals de verdieping met alle handelaren (meer dan 100!) wordt genoemd. Er is voor ieder wat wils, en voor iedere portemonnee iets te koop. De slogan van de markthal luidt niet voor niets “Goed eten, elke dag”. Er is getracht om in de hal een weerspiegeling in het aanbod en de ondernemers te laten zien van de 176 nationaliteiten die in Rotterdam wonen.

Iedere dag open

De markthal is iedere dag open. Van maandag tot en met zaterdag van 10u tot 20u en iedere zondag van 12u tot 18u. De horecazaken, die ook in de markthal vertegenwoordigd zijn, als ook de supermarkt beneden in de kelder hebben vaak nóg ruimere openingstijden.

Die combinatie is trouwens wat ik echt top aan de markthal vind. Je haalt ‘op de vloer’ je ingrediënten bij de specialist, alles wat je daarna aan bulk nog nodig hebt kun je in een klap door bij de supermarkt inslaan. En tussendoor ga je lekker op het indoor terras of aan de bar bij een van de vele zaakjes zitten.

Wereld van Smaak

Wereld van SmaakIk refereerde er al even aan, de Wereld van Smaak. Deze multifunctionele ruimte binnen de markthal wordt gerund door general manager Carin Leenders de Vries en biedt een veelheid aan mogelijkheden. Dagelijks kunnen bezoekers er proeven wat met producten van de vloer is gemaakt. Maar de ruimte is ook te huur voor seminars, workshop en als kookwerkplaats. Carin’s ogen glimmen als ze vertelt over de toekomstplannen, “het gaat om proeven en beleven” aldus Carin.

Ook nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je hier, maar neem vooral binnenkort een kijkje, want het is absoluut de moeite waard!

Gepubliceerd op 6 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.