Smulpaapje bezoekt – Markthal Rotterdam



Markthal Rotterdam

Want prachtig is ‘ie, die markthal. Je kunt ‘m niet missen als je vanuit station Blaak het marktplein opstapt. Gigantisch en aanwezig, maar door de prachtige schildering binnen een lust voor het oog. Dat zijn de kramen in de markthal overigens ook.

Goed eten, elke dag

Goed eten elke dagWant na de ontvangst in de prachtig ingerichte Wereld van Smaak (waarover later meer) krijgen we een rondleiding over “de vloer” zoals de verdieping met alle handelaren (meer dan 100!) wordt genoemd. Er is voor ieder wat wils, en voor iedere portemonnee iets te koop. De slogan van de markthal luidt niet voor niets “Goed eten, elke dag”. Er is getracht om in de hal een weerspiegeling in het aanbod en de ondernemers te laten zien van de 176 nationaliteiten die in Rotterdam wonen.

Iedere dag open

De markthal is iedere dag open. Van maandag tot en met zaterdag van 10u tot 20u en iedere zondag van 12u tot 18u. De horecazaken, die ook in de markthal vertegenwoordigd zijn, als ook de supermarkt beneden in de kelder hebben vaak nóg ruimere openingstijden.

Die combinatie is trouwens wat ik echt top aan de markthal vind. Je haalt ‘op de vloer’ je ingrediënten bij de specialist, alles wat je daarna aan bulk nog nodig hebt kun je in een klap door bij de supermarkt inslaan. En tussendoor ga je lekker op het indoor terras of aan de bar bij een van de vele zaakjes zitten.

Wereld van Smaak

Wereld van SmaakIk refereerde er al even aan, de Wereld van Smaak. Deze multifunctionele ruimte binnen de markthal wordt gerund door general manager Carin Leenders de Vries en biedt een veelheid aan mogelijkheden. Dagelijks kunnen bezoekers er proeven wat met producten van de vloer is gemaakt. Maar de ruimte is ook te huur voor seminars, workshop en als kookwerkplaats. Carin’s ogen glimmen als ze vertelt over de toekomstplannen, “het gaat om proeven en beleven” aldus Carin.

Ook nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je hier, maar neem vooral binnenkort een kijkje, want het is absoluut de moeite waard!

Gepubliceerd op 6 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.