SLA RotterdamSLA Rotterdam

Ik denk dat ik een van de weinigen ben die nog nooit heeft gegeten bij een SLA vestiging. Deze 'healthy salad bar' zit inmiddels op behoorlijk wat plekken, zoals in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en nu ook in Rotterdam. Op de Oude Binnenweg, samen met de Nieuwe Binnenweg, een van de leukste stukjes Rotterdam. (oké, een van de véle leuke stukjes Rotterdam!)

Lunchen bij SLA

Maar goed, nu is het er dan eindelijk van gekomen. Op uitnodiging mocht ik komen lunchen bij deze nieuwste vestiging in Rotterdam. En zeker in de periode van mijn Project Beter Eten is het superfijn om ergens te kunnen eten waar je je bij de aanblik van het eten alleen al nóg gezonder voelt. Geen gewone salades, nee nee dit zijn bowls vol heerlijks. Vegan, vega, met vlees/kip, wat je maar wilt!

Saladebar 2.0

Kies uit de vele opties die op een grote menuposter op de wand staan vermeld, of stel een eigen salade samen met wat jij lekker vindt. Ik koos voor een van de seizoenssalades, een behoorlijk groot bord vol met sla (je verwacht het niet) maar ook met linzen, bietenhummus, zoete aardappel, komkommer en drie heerlijke broccoli-parmezaan burgertjes. Een behoorlijke maaltijd wel, ik had echt genoeg en heb de rest van de middag geen honger meer gehad. Oh en yay, ze hebben hier ook de kombucha van YaYa, die vind ik echt zó lekker!

Restaurant en take-away

Geen zin om bij SLA zelf te eten, je kunt alle salades ook meenemen. In een aantal steden wordt er zelfs bezorgd. Ik kan alleen maar hopen dat ze ook gauw besluiten om een vestiging in Leiden te openen, want dit smaakt wat mij betreft naar meer.

Oh en qua prijzen,  de meeste salades zijn rond de € 11. Ik moet zeggen, ik vond dat in eerste instantie prijzig. Maar na ze gegeten te hebben zijn ze (in mijn nederige mening) iedere cent waard en twijfel ik een volgende keer niet meer of ik naar binnen zal gaan om er te lunchen. Ze hebben er wat mij betreft een fan bij!

Gepubliceerd op 30 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.