Simple Smart BBQ van Julius JaspersAls je al een BBQbijbel hebt geschreven, en meerdere BBQ boeken op je naam hebt staan denk je dat je er wel bent. Want wat is er dan nog niet verteld. Dat was precies het sentiment van chef Julius Jaspers. En toch is er een nieuw BBQ boek van zijn hand en in de intro vertelt hij precies waarom.

Een boek vol basisrecepten. Niet te veel poespas. Simpele recepten,, maar dan wel van de hand van een chefkok. En dan blijkt dat er best nóg een BBQ boek in de kast kan…

Simple Smart BBQ van Julius Jaspers

Wij hebben, als fervent BBQ liefhebber, best wat BBQ boeken in de kast staan. En voor inspiratie grijpen we met regelmaat, naast de boeken van Jord Althuizen, met regelmaat ook naar Smart BBQ van Jaspers. Dus ik was dan ook erg benieuwd wat dit boek zou toevoegen op deze boeken. Gek genoeg biedt ook dit boek weer volop nieuwe inspiratie.

De basis

Zeker voor de startende BBQ’er, die bijvoorbeeld voor het eerst een keramische bbq heeft aangeschaft óf voor als je anders wilt leren bbq’en dan alleen vlees grillen, is dit een topboek om mee te beginnen. Je start met de 10 gulden BBQ regels van Jaspers. En die liggen, als je ervaren bent, wellicht voor de hand. Maar zeker als je wilt koken met een BBQ zijn ze goed om in je oren te knopen. Kern van de tip; kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Volop inspiratie

Met Simple Smart BBQ krijg je dus de basis mee van koken met de BBQ. Van welk type BBQ, tot het materiaal dat je nodig hebt. Basistips. Maar van belang om daarna lekker aan de slag te gaan met de vele recepten die ook in het boek staan. Snacks, groente, vis, vlees, gevogelte, sauzen en zelfs toetjes staan in het boek. Inspiratie genoeg.

Groente van de BBQ

Wat ik tof vind is de grote sectie groenterecepten die er in staan. Allemaal zien ze er even lekker en maakbaar uit. Dat maakbaar geldt trouwens eigenlijk voor alle recepten. De uitleg bij ieder recept is gedegen, kleine intro’s en een goede indicatie van tijd, temperatuur en wat je nodig hebt. Jaspers weet duidelijk hoe je een boek goed opbouwt en leesbaar maakt.

Voor iedere BBQ liefhebber

Ook dit boek gaan we weer met regelmaat uit de kast halen vermoed ik zo. Voor inspiratie, voor lekkere en maakbare recepten en voor even weer iets anders dan we normaliter maken (hoeveel pulled pork kan een mens per BBQ seizoen aan 😉) De zeebaars in zoutkorst gaat op de te maken lijst, net als de Koreaanse shortribs maar als eerste ging de rode kool met bier erop. Super origineel om zo een hele kool op de BBQ te bereiden. En wees gerust, het bier zorgt puur voor de stoom. Verder niet. Het recept vind je hier.

Simple Smart BBQ van Julius Jaspers kost € 29,99 is uitgegeven door Carrera Culinair en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 13 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]